927x127 HEAD VPRAVO

Vločky k snídani?

Vločky

Jídla z vloček. V dnešní době velmi oblíbené jídlo pro zdravé a pestré snídaně. Hravě vám nahradí hůře stravitelné bílé pečivo resp. bílou mouku. Vločky jsou dobře stravitelné,nezatíží trávicí trakt a po takové snídani se budete cítit svěží a plní energie. Nabízíme zde pár tipů.

Pšeničná kaše

Použijeme pšenici špaldu, množství určíme podle potřeby, špetku mořské soli, trochu sezamového oleje.
Zrno orestujeme nasucho na teflonové pánvi do oříškové vůně. Po zchladnutí umeleme, přidáme špetku soli, studenou vodu a přivedeme k varu.
Vaříme 15 minut a během vaření přilíváme vodu, jelikož kaše hodně houstne. Po uplynutí doby přidáme lžičku oleje lisovaného za studena. Pokud konzumujeme kaši na sladko, přidáme lžičku medu a můžeme přidat opražená slunečnicová semínka a sezamu. Pokud ji připravujeme na slaný způsob, pak med vynecháme a podáváme se zeleninou, špenátem, omáčkou z dýně a podobně.
Vločková snídaně
Jakékoliv vločky. Ječné, žitné, pšeničné a ovesné. Vlašské ořechy, lískové, mandle nebo rozinky, slunečnicová semínka, kokos nebo trocha medu.
Večer předem smícháme jakékoliv vločky stejným poměrem, přidáme nasekané ořechy, rozinky a směs dobře propláchneme studenou vodou. Potom na ni nalijeme novou vodu tak, aby směs byla ponořená. Ráno přebytečnou vodu slijeme, přidáme kokos, med, semínka promícháme a naservírujeme do misek. Zdobíme sezonním ovocem, v zimě i mraženým. Tato snídaně dodá tělu energii, povzbudí po špatném spánku.

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF