středa 1. prosinec 2021
  1 Odpovědí
  1.4K Návštěv
  Přihlásit odběr
Dobrý den, ráda bych se s vámi poradila o problému s návratem čichu po kovidu. Karanténa mi skončila před týdnem. Čich se mi nepatrně vrátil ještě ke konci karantény, ale nemění se to. Stále cítím jen velmi slabě, když mám zdroj vůně přímo pod nosem, přičemž rozeznávám spíš přírodní vůně - bazalku, rýmovník, přírodní voňavky, lehce cintron. Moc necítím levanduli, téměř vůbec pak třeba lidské pachy, nebo savo, což je pro mne s podivem, když jde o tak intenzivní zápach.
Znepokojuje mne, že nezaznamenávám během víc jak týdne progres. Je to pro mne velmi citlivá záležitost, v souvislosti se ztrátou čichu jsem během nemoci prodělala psychizké zhroucení a byla na několik dní hospitalizována v Bohnicích. Nyní se mi vrací úzkosti a panika z obav, že by se čich plně nevrátil. Beru od doby hospitalizace v Bohnicích (2týdny zpět) antidepresiva a ráda bych se pokusila o terapii, která by mi pomohla k plnému návratu čichu co nejdříve. S mým psychickým stavem bohužel zdá se velmi souvisí. Co byste poradili a jaké jsou mé prognózy podle vašich zkušeností? Vrátí se mi čich do původního stavu?
Děkuji
Dobrý den Ivo, mohu Vás uklidnit, že spousta lidí po covidu ztratí čich a maximálně do půl roku se jim opět vrátí. Bude potřeba trocha trpělivosti při detoxikaci. Doporučuji Vám Deviral 3x2 kapsle po jídle (3bal), Alfa Artrizone 2x2 kapsle po jídle (3bal) a čaj Achyrocline Satureioides (2bal). Důležité je zvýšení pitného režimu. Dále je vhodný denní trénink čichu rozpoznáváním různých vůní, např.káva, citrón, eukalyptus, levandule, jasmín atd. Také se doporučuje zadýchávání se při fyzickém výkonu, ať už běh nebo rychlá chůze. Držím Vám palce. Iveta Zajícová
  • Strana :
  • 1
Neexistují žádné odpovědi na tento příspěvek.