927x127 HEAD VPRAVO

Vhodné recepty na doplnění energie našeho trávení

Vhodné recepty na doplnění energie našeho trávení

Pojďme si uvařit něco dobrého, výživného, co naše tělo i smysly potěší...

Pokračování článku ze str. 15, Sféra č. 1/2016 - Močový měchýř

Dýně hokaido s rýží a krůtím masem

Suroviny:
krůtí maso, cibule, pórek, celer, sůl, zázvorová šťáva, dýně hokaido, rýže
Na sezamovém oleji orestujeme cibuli, na kousky pokrájené krůtí maso, přidáme nakrájený pórek, 1 lžičku zázvorové šťávy, osolíme a necháme dusit.
Dýni omyjeme, zbavíme jader, pokrájíme na kousky a rozložíme na polovinu plechu na pečicí papír, na druhou poklademe celer nakrájený na tenké plátky, osolíme a pokapeme sezamovým olejem. Pečeme v troubě 15 až 20 minut.
Podáváme s rýží.

Výživná kuřecí polévka na energii

Kuře je mladé, tedy je plné jangu, který nám mnohdy chybí.

Kuře, nejlépe bio nebo z nějakého spolehlivého zdroje, opláchneme, pokrájíme a dáme do studené vody, přidáme sůl a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, sebereme pěnu a přidáme kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a celý pepř. Vaříme nejméně tři hodiny, a to na velmi mírném plameni, aby se z kuřete a kostí „vytáhla" síla. Když je maso měkké, obereme ho, pokrájíme a dáme zpět do vývaru. Kdo má rád ve vývaru nudličky, může si je do polévky přidat.
Tuto polévku je velmi vhodné snídat, uvidíte, jak vám vrátí energii.

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF