Banner nové Sféry

Diaflex biobalzám

Diaflex biobalzám je koncentrovaný bioinformační biobalzám s vysokým obsahem výtažků indiánské rostliny Stevia rebaudiana, která má silné antibakteriální, antivirové a antioxidační účinky.

seznam modryčistí a vyživuje pleť
seznam modryregeneruje pokožku
seznam modryzpomaluje stárnutí pleti

Popis

Diaflex biobalzám je koncentrovaný bioinformační biobalzám s vysokým obsahem výtažků indiánské rostliny Stevia rebaudiana, která má silné antibakteriální, antivirové a antioxidační účinky. Obsažený organický křemík a řada minerálů mají oživující vliv na pokožku v jakémkoli věku. Předností balzámu je přispívání k regeneraci a zpomalení projevů stárnutí pokožky. Celkově urychluje čištění pleti a má hydratační účinky. Diaflex biobalzám má také vliv na výživu vlasových kořínků a ochranu dutiny ústní před zubním kazem.

Způsob užití:

Regenerační pleťová maska: Po vyčištění pleti naneste na obličej 1-2 dávky Diaflexu. Důkladně rozetřete, nechte působit 15-20 minut, poté opláchněte vodou a naneste denní nebo noční krém.

Rychlé vytažení pleti: Na vlhkou pleť nebo do mokrých rukou naneste malé množství Diaflexu (1/4 dávky) a následně jej důkladně rozetřete na obličej.

Ošetření nečisté pleti: Tam, kde máte nějaký kožní problém, nečistou pleť, sklon k ekzému, psoriáze, postupujete stejným způsobem. Nejdříve místo silně navlhčete, do mokré ruky stříknete poloviční dávku Diaflexu a rozetřete jej.

Koupel: Diaflex biobalzám je možné použít i jako přísadu do koupele.

Vlasová pokožka: Do mokrých vlasů aplikujte 1-2 dávky Diaflexu ke kořínkum a důkladně jej rozetřete. Diaflex obsahuje celou škálu minerálů a antibakteriálních a protiplísňových fytolátek, které zlepší stav a kvalitu vlasové pokožky.

Ochrana dutiny ústní: Po vyčištění zubů užijte 1 dávku Diaflexu do úst a nechte působit.

 

  • Kód produktu: CZ90007703
  • skupenstvi: kapky
  • kartuše: all
  • Země původu: Česko
  • Tabulka horní: čistí a vyživuje pleť regeneruje pokožku zpomaluje stárnutí pleti zlepšuje stav a kvalitu vlasové pokožky a vlasů ochraňuje dutinu ústní proti množení bakterií
  • Dávkování:

    23 ml

  • Složení:

    Složení:

    • Stévie sladká (Stevia rebaudiana, Stévie cukrová, Sladká tráva, Medové lístky)
    • Šungit (Shungit)
  • Dávkování plné:

    ikona kapky Balení obsahuje 23 ml

  • Typ:: kosmetika
  • Akce: Ne
  • Zařazení: BIOINFORMAČNÍ A OZÓNOVÁ KOSMETIKA

Související položky (podle značky)

  • Stévie sladká

    •Stevia rebaudiana Bertoni (stevie/stévie sladká) je vytrvalá bylina z čeledi hvězdnicovitých (Asteraceae).

    •Rostliny mají vzpřímené až 80 cm vysoké lodyhy, podlouhlé vstřícné listy se zubatým okrajem a drobné bílé květy uspořádané v úborech.

    •Plodem je nažka.

    •Stevie pochází z Jižní Ameriky (Paraguay), kde se její listy odedávna využívají ke slazení nápojů i jídla a k léčebným účelům.

    •Dnes se používá jako alternativní nízkokalorické sladidlo v mnoha částech světa,
    v některých zemích však užívání stevie díky diskusím o její bezpečnosti omezuje legislativa.

    • V Evropské unii bylo používání stevie a steviosidu v potravinářství povoleno
    až v roce 2011.

    • Široce se používá již desítky let např. v Japonsku, Koreji a dalších asijských zemích, kde se také ve velkém množství pěstuje.

    Obsahové látky
    Za sladkou chuť stevie zodpovídají diterpenické glykosidy ent-kaurenového typu, které byly izolovány již v roce 1931. Je to především steviosid, jehož rostlina obsahuje až 10 %, a rebaudiosid A (2-4 %), dále pak steviobiosid, rebaudiosidy B, C, D a E a dulcosidy A a B, které jsou zastoupeny v menším množství. Kromě těchto látek stevie obsahuje steroidní látky (stigmasterol, β-sitosterol, kampesterol), flavonoidy (apigenin, luteolin, kvercetin, kaempferol) a další fenolické látky, triterpeny (lupeol), silice, organické kyseliny a také vitaminy a minerály. Sladké látky obsahují i některé další druhy rodu Stevia, nejsladší chuť má však právě Stevia rebaudiana.

     

     

     

    Stevia jako sladidlo
    K oslazení nápojů i dalších potravin lze užít čerstvé nebo sušené listy, častěji se však používá izolovaný steviosid či rebaudiosid A nebo různé extrakty. Steviosid neobsahuje žádné kalorie a je 200-300x sladší než sacharóza; rebaudiosid A je ještě sladší (až 400x sladší než sacharóza). Využít je můžeme ke slazení jídla i teplých a studených nápojů. V potravinářství se stevie používá především ke slazení jogurtů, cereálií, žvýkaček, ovoce a nápojů. Obsahové látky stevie jsou termostabilní, proto je můžeme využít i při pečení, na rozdíl od některých umělých sladidel.

    Léčivé účinky
    Kromě sladké chuti vykazuje stevie i řadu léčivých účinků. Její účinnost a bezpečnost byla zkoumána v mnoha studiích, registrována byla také řada patentů. V tradiční medicíně používali jihoameričtí Indiáni kmene Gaurani stevii k léčbě cukrovky, vysokého krevního tlaku, průjmu a pálení žáhy a tyto účinky potvrzují i moderní farmakologické studie. Nejvýznamnějším účinkem stevie je účinek antidiabetický.
    Stevie snižuje hladinu glukózy v krvi a zvyšuje hladinu inzulínu v krvi a navíc zvyšuje citlivost inzulínových receptorů, proto je její používání diabetiky mimořádně vhodné. Díky nulovému obsahu kalorií ji mohou užívat i lidé s nadváhou. Příznivý vliv má také na kardiovaskulární systém, snižuje krevní tlak a zlepšuje funkci ledvin. Stevie má i antioxidační a antimikrobiální účinek, působí proti řadě patogenních bakterií a virů včetně bakterií, které způsobují zubní kaz a zánět dásní, což potvrzuje její tradiční využívání. Polyfenolické látky obsažené ve stevii mají protinádorový účinek. Při užívání stevie se neobjevily žádné nežádoucí účinky, pouze někteří lidé mohou vnímat kromě sladké chuti i chuť hořkou. Stevie nemá karcinogenní ani teratogenní účinek. Proto je její užívání bezpečnější než u jiných nízkokalorických sladidel.

    Pěstování stevie
    Stevii pěstujeme jako letničku nebo přenosnou rostlinu, protože pochází ze subtropů a není mrazuvzdorná. Nejlépe roste na slunci až v polostínu; při pěstování ve stínu se tvoří méně obsahových látek. Rostliny lze dobře tvarovat řezem, protože snadno obrážejí. Semena obvykle špatně klíčí, proto stevii rozmnožujeme převážně řízkováním.

    Autor: Mgr. Zdeňka Navrátilová, Jiří Patočka

     

  • Zvýšený krevní cukr
  • Lámavé vlasy
  • Zuby
  • Dutina ústní
  • Meridián žaludku

     

    Obecná charakteristika jangová dráha probíhající sestupně od hlavy k noze
    Pod vlivem je

    hlava

    tváře

    ústa

    zuby

    hrdlo

    žaludek a střeva

    dolní končetiny

    koleno vpředu

    Sdružený orgán

    slezina a slinivka

    Element země
    Měsíc říjen
    Maximální čas 07 - 09 hod. 
    Povrchové tkáně  měkké vazivo, podkoží
    Nálady starosti
    Barva  oranžová

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • Postižení tváří - obrny, neuralgie, oční choroby. Choroby horních cest dýchacích, bolesti a sucho v krku, bolesti zubů, zejména v dolní čelisti. Poruchy hrtanového svalstva, koktavost. Bolesti břišních útrob, zvracení, pocity hladu. Choroby močových cest, menstruační potíže. Horečnatá onemocnění, pocení, vlny chladu po těle, pocit horkosti anebo chladu na přední straně trupu, bolestivé stoupání chladu v lýtkách, roz¬pínání břicha, kručení ve střevech, otoky břicha, bolesti žaludku, sklony k bušení srdce, rychlé trávení, na reflexní zóně žaludku v čele může dojít až k černání čela. Afty na rtech, krvácení z nosu, otoky, ochabování svalstva holeně, neschop¬nost pokrčit nohy, zešikmení úst, potíže se zavíráním a otevíráním víček, škubání v koutcích úst, bolesti v průběhu dráhy.

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • Starostlivost, nesnášenlivost přítomnosti lidí a pohled na oheň, blouznění, strhávání šatů ze sebe, pomatené pobíhání, delirium, epileptické záchvaty, zlost na sebe a na jiné lidi, útočnost, škytavka.
  • Meridián sleziny a slinivky

     

    Obecná charakteristika jinová dráha probíhající vzestupně od nohy k hrudníku
    Pod vlivem je

    oči

    uši

    jazyk

    postranní části hrudníku

    ramena a lokty

    Sdružený orgán

    žaludek

    Element země
    Měsíc září
    Maximální čas 0í - 11 hod. 
    Povrchové tkáně  měkké vazivo, podkoží
    Nálady starosti
    Barva  oranžová

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • Vliv na imunitu, anemie, poruchy elasticity cév, krvácivost, modřiny, bolesti jazyka a tuhnutí kořenu jazyka, po jídle nutkání zvracet, bolesti žaludku a břicha, střevní poruchy, nadýmání břicha, diabetes, prudké bolesti pod srdcem, řídká stolice a průjem s pocitem nedostatečného vyprázdnění, zablo¬kování vody v organismu, žloutenka, neschopnost stabilního spánku, opuchliny na vnitřní straně kolen a stehen, pocit chladu v končetinách, pocity slabosti - zejména dolních končetin, slabost a tíha v celém těle, celková únava, pocity chladu na vnitřní straně stehen a kolen, nedostatek energie, vodnaté výtoky z nosu, krku, úst a jiných sliznic, bolesti v průběhu dráhy, pocení, alergie na potraviny.

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • Soužení - starosti, otevřenost, špatná paměť a vyjadřování, zmatené, těžkopádné a pomalé myšlení, nesoustředěnost, tréma, prchavé myšlenky a utkvělé představy, nutkavé konání a dogmatismus, nedůvěra, přílišná starostlivost a sebelítost, úzkostné stavy, duševní labilita, podezíravost, smutek, žárlivost.
  • Cukrovka

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Cukrovka může mít odlišné příčiny vzniku, podle toho rozdělujeme dva hlavní typy:
    Diabetes 1. typu vzniká z důvodu nedostatečné produkce inzulinu (hormon slinivky břišní), propuká nejčastěji v dětství nebo v mládí. Buňky slinivky břišní jsou ničeny vlastním imunitním systémem, proto se jedná o autoimunitní chorobu. Z neznámého důvodu si naše tělo začne vytvářet protilátky proti buňkám slinivky břišní tvořícím inzulin. Inzulin je nutný pro vstup cukru do buněk. Bez inzulinu cukr v buňkách chybí, hromadí se v krvi a uniká do moče.
    Diabetes 2. typu je svým původem metabolické onemocnění zapříčiněné sníženou citlivostí tkání vlastního těla k inzulinu. Inzulinu se tvoří dostatek, ale špatně funguje. Vyskytuje se hlavně v dospělosti, u obézních pacientů, vzniká pozvolna. Rizikovým faktorem bývá tedy obezita, nedostatek pohybu a nezdravý životní styl a výživa. Je nejčastější formou cukrovky.
    • Těhotenská cukrovka má souvislost s těhotenskými hormony, které zvyšují nároky na funkci slinivky břišní. Pokud se slinivka nedokáže se zvýšenými nároky na výrobu inzulinu vyrovnat, dochází ke kolísání hladiny cukru v krvi. Objevuje se u žen, které nikdy neměly potíže a po porodu odeznívá. Je nutno ji však léčit, jelikož může způsobit mnoho komplikací.

  • Citlivost zubů

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF