927x127 HEAD VPRAVO

Diocel Biominerál

Přírodní bioinformační multiminerálový doplněk stravy Diocel Biominerál obsahuje vyváženou skladbu přírodních koloidních minerálů v organické formě, který pozitivně ovlivňuje meridián ledvin a močového měchýře. 

Díky octovému základu přispívá k vyrovnávámí acidobazické rovnováhy organizmu.

 

Upozornění:

  • Není vhodné pro děti.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
  • Nepřekračujte doporučené dávkování.
  • Před použitím protřepat.
  • Během užívání zvyšte pitný režim.
  • Výrobek není náhradou pestré stravy.

 

Doporučení:

1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

2. Dodržujte pitný režim.

3. Jste-li v lékařském ošetření, řiďte se pokyny lékaře!

 

Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

 

  • Kód produktu: CZ90002147
  • skupenstvi: kapky
  • kartuše: 3, 7, 6, 2
  • Země původu: Česko
  • Tabulka horní: Harmonizuje meridián ledvin Harmonizuje meridián močového měchýře Harmonizuje meridián tlustého střeva Harmonizuje meridián tenkého střeva
  • Dávkování:

    50 ml přípravku vydrží asi jeden měsíc

  • Složení:

    šungit - macerát karbonsilikátové drti
    červený vinný ocet

  • Dávkování plné:

    ikona kapky Balení obsahuje 50 ml

    Dávkování: 3x denně max. 20 kapek do sklenice s vodou.

    Děti do 6 let: 3x denně max. 7 kapek do sklenice s vodou.

    Děti od 3 let: 3x denně max. 5 kapek do sklenice s vodou.

  • Typ:: kapky
  • Akce: Ne
  • Zařazení: STRÁŽCI POZIC / 3 ledviny, močový měchýř
  • členská cena: 429
  • Symptomy:: Ledviny - močový měchýř, Kosti/Klouby, Vitamíny - minerály

Související položky (podle značky)

  • Kosti

     

    Lidská kostra má celou řadu funkcí

    1. V první řadě zajišťuje oporu pro tělo, jelikož kosti tělo podpírají a udržují orgány na správných místech. Zajišťuje společně se svaly pohyb. Jednotlivé části kostry brání vnitřní orgány před poškozením. Kosti tvořící lebku chrání mozek, hrudní koš se žebry chrání plíce, srdce i žaludek a pánev tvoří ochranu pro břišní orgány. 
    2. Kosti se významně podílejí na tvorbě krve. V kostní dřeni se tvoří červené a bílé krvinky a krevní destičky. Krvetvorba s věkem ustává v dlouhých kostech a přetrvává pouze v plochých, např. hrudní a kyčelní kosti. 
    3. Velmi důležitou funkcí je ukládání minerálních látek v kostech, které mohou být v případě potřeby uvolněny a využity. V kostech je skladován fosfor a vápník. 

    Podle tradiční čínské medicíny jsou kosti a kosterní struktura pod dohledem ledvin a močového měchýře, řadíme je k elementu vody. Ledviny řídí kosti a také tzv. rodí dřeň. V ledvinách sídlí naše esenciální energie ťing, z ní se vytváří kostní dřeň, která zajišťuje růst, pevnost a zásobování kostí živinami. Ledviny, esence a dřeň jsou propojeným systémem, ve kterém se jeho jednotlivé součásti vzájemně ovlivňují a determinují. Při dostatku esence ledvin je kostní dřeň bohatá a tím poskytuje kostem přiměřenou výživu, jsou silné a pevné. V opačném případě se oslabení esence projevuje nedostatkem dřeně, kostem se nedostává potřebné množství živin, jejich struktura slábne, řídne a ztrácí svou pevnost. Po narození a u dětí se oslabení ledvin projevuje opožděným uzavíráním fontanely, zpomaleným růstem, u dospělých dochází k ochablosti v pasu a kolenou, ztrátě jistoty při chůzi, zhoršuje se funkčnost pohybového aparátu a může dojít až k neschopnosti pohybu. Dochází ke křehkosti a zvýšené lámavosti kostí.

    Tradiční čínská medicína se zaměřuje na tři důležité funkce kostí – uchovávají kostní dřeň, tvoří oporu těla a odpovídají za pohyb. Je používána definice „kosti jsou skladišti dřeně“. Kosti jsou pospojovány do kostry, proto se říká, že „kosti jsou jako kmen (stromu)“. Aby byla kostra skutečnou a funkční oporou, musí být kosti zdravé a mocné, což je podmíněno hojnou dření a zpětně tedy stavem ledvin a jejich esencí ťing. Stav kostí můžeme hodnotit i podle stavu zubů, mají stejný původ jako kosti, vznikají z esence ledvin. Také na vlasech poznáme kondici ledvin a kostí.

    Tvar kostí
    Kosti krátké (zápěstí a obratle)
    Kosti dlouhé (kost stehenní a pažní)
    Kosti ploché (lopatka)
    Kosti nepravidelné (dolní čelist)

    Látková výměna v kostech

    Pro zdravý vývoj kostí je nejdůležitější činnost žláz s vnitřní sekrecí (hypofýzy, štítné žlázy a příštítných tělísek), sluneční záření, vápník, fosfor a vitamin D.
    Kostní tkáň se časem obnovuje, dochází k její přestavbě, staré lamely jsou resorbovány a vytvářejí se lamely nové. Do krve se při přestavbě kostní hmoty odbourávají minerální látky, ty se zase zpětně resorbují a jejich příjem a výdej v krvi je proto v rovnováze.

  • Křečové žíly

    Příčiny:

    Vzhledem k tomu, že křečové žíly jsou více jak z 80 % dědičné, není možné si křečové žíly vyjezdit na kole nebo uhnat při kopané, což patří právě mezi mýty o křečových žilách. Nečastější příčinou vzniku křečových žil je genetika. Má-li jeden z rodičů problémy s žílami (od největších křečových žil až po mikrovarixy – pavoučkovité rozšířené žilky), pak děti mají křečové žíly až v 80 %. Mezi rizikové faktory vzniku křečových žil patří zatížení dlouhým stáním a sezením, nedostatek pohybu, obezita, těhotenství spíše druhé a následné, užívání hormonálních léků s estrogeny (hormonální antikoncepce a substituce).

    Příznaky projevů křečových žil:
    - modrá barva žil
    - rozšířené žíly, vystouplé na povrch kůže
    - pocity těžkých nohou, křeče, mravenčení, otoky
    - svalová únava
    - bolest nohou, křeče v průběhu noci, které budí ze spaní 

    Jako prevence se doporučuje odpočívat s nohama nahoře. Při bolestech nohou noste kompresní punčochy- způsobený tlak na žíly urychluje tok krve v žilách.

    K varixům neboli křečovým žilám bývají rodové predis- pozice. Pokud se budeme snažit ovlivnit jejich vzhled, nepodaří se nám to. Nelze řešit anatomické změny. Budeme se ale snažit ovlivňovat stav žil a potlačovat sklon k tvorbě zánětů. Zde doporučuji pravidelné užívání Venisféru, popřípadě doplněné o Vista Clear, který má také výrazný vztah k cévnímu systému. Lokálně můžeme aplikovat Venisfér krém, který zmenšuje otok a působí protizánětlivě. Nově pak můžeme doplnit také preparátem Tromboserin multivitamín s protisrážlivými účinky a protektivními účinky na cévy. Při akutním zánětu žil dávkujeme Vista Clear 3x 2 kapsle a Venisfér kapky 3x 20, lokálně pak Venisfér krém. 

    Pozor na hluboký zánět žil, který patří plně do rukou odborné péče. Může se vyvinout v život ohrožující stav, pokud se sraženina z žil uvolní a dostane se do plicního řečiště, kde způsobí plicní embolii.

  • Zvýšená kazivost zubů

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Nedostatečná ústní hygiena - Málo časté čištění zubů, nebo špatná technika čištění, nepoužívání mezizubních kartáčků, nepravidelné kontroly zubařem - to vše hraje roli ve vzniku zubního kazu.

    Vlivy výživy - Nadbytek cukrů v potravě zvyšuje kazivost zubů, obzvláště je-li kombinován s nedostatečnou péčí o dutinu ústní.

    Nedostatek slin - Sliny mají velkou úlohu v boji s bakteriemi a jejich nedostatek tak způsobí nejen nepříjemné sucho v ústech, ale vede k vyšší kazivosti zubů. Typickým příkladem je autoimunitní zánět (nejen) slinných žláz známý jako Sjögrenův syndrom (a s ním spojený tzv. sicca syndrom) a stavy po ozáření krční oblasti pro nádorová onemocnění. Tvorbu slin mohou negativně ovlivnit i léky jako například některá antihistaminika a antidepresiva.

    Refluxní nemoc - Návrat kyselého žaludečního obsahu a do dutiny ústní je rizikový stran kazivosti zubů, protože zubní sklovina je kyselým žaludečním obsahem poškozována.

  • Zuby
  • Klouby

    Kulovitý kloub se skládá z kloubní hlavice a kloubní jamky, které do sebe zapadají. Na kloubních plochách je tenká vrstva hyalinní chrupavky.

    Kloubní pouzdro je uvnitř vystláno synoviální výstelkou, produkuje kloubní maz – synovii. Ta zvlhčuje třecí plochy kloubu a vyživuje chrupavku. Dále obsahuje cévy a nervy a zevně je kloubní pouzdro zpevněno vazy – ligamenty.

  • Ječné zrno

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Podstatou problému je ucpání mazové žlázky nebo potních žlázek v oblasti očního víčka. Dojde ke vzniku zánětu, následně pak může dojít k infekci ložiska bakteriemi. Riziko se zvyšuje při častém mnutí očí a při nedodržování hygieny (nemytí rukou, sdílení ručníků apod.). Větší riziko vzniku infekce mají i pacienti s oslabenou imunitou.

  • Bechtěrevova choroba

     Zánět probíhá po mnoho let. Dlouhotrvající zánět postupně vede k dráždění a poškození výše uvedených vazů a kloubů. Dlouhodobé dráždění vede postupně k ukládání vápníku, vazy zkostnatí a pevně ztuhnou. Představme si, že jednotlivé obratle jsou najednou spojeny nikoliv pohyblivě, ale napevno. Pohyblivost páteře začne klesat.

     

     Projevy

     

    Nemoc většinou začíná relativně nenápadně a typická je pro ni bolest v zádech prakticky v kterémkoliv místě, velmi často bývá jako první postižena bederní část páteře. Bolest má poměrně zvláštní charakter v tom smyslu, že typicky vzniká v klidu a pohybem se zmírňuje. Postupem času, jak jsou klouby poškozovány a vazy tuhnou, se začne klasicky objevovat porucha pohyblivosti páteře. Nakonec může dojít k tomu, že jednotlivé obratle v podstatě srostou a nemocný člověk zcela ztratí pohyblivost. Páteř bohužel typicky ztuhne v poloze předklonu. V této fázi je nemocný již plně invalidizován. U menší části pacientů s Bechtěrevovou chorobou se mohou vyskytnout i jiná autoimunitní onemocnění jako například Crohnova nemoc.

     

    Cílem léčby je proces postupu nemoci zastavit nebo zpomalit tak, že neovlivní činnosti nemocného a nebude omezovat jeho život. Velmi důležitou částí léčby je rehabilitace. Spadá do pracovní náplně zkušeného rehabilitačního lékaře. Extrémně nutná je spolupráce pacienta. Pacient musí cvičit, jak mu to lékař přikáže, a odměnou mu může být zachovaná pohyblivost. Bechtěrevova nemoc poctivě léčená pohybem mívá většinou dobrou prognózu a její průběh se výrazně zpomalí nebo dokonce zastaví.

     

    Příčiny  

     

    Příčina vzniku nemoci není stále jasná, je ale dokázáno, že choroba vzniká, když je v těle přítomen antigen HLA-B27.To jsou molekuly na povrchu buněk, podle kterých poznává tělo, že jsou buď vlastní nebo cizí. 

     

  • Tetanie

     

    Příznaky tetanie:
    Pocit vnitřního napětí.
    Pocit „nedodýchnutí“ (špatně se dýchá – jako by byl kámen na hrudníku, pocit nedostatku vzduchu) – to pacienti kompenzují zrychleným dýcháním (čímž se stav paradoxně prohlubuje! – viz respirační alkalóza).
    Brněním jazyka a konců rukou (konečky prstů), pocit ztíženého cítění na rukou, pocit slabosti končetin (na rozdíl od cévní mozkové příhody, jde zde o slabost všech končetin a ne jen jednostranných končetin).
    Suchost v ústech.
    Bolesti u srdce (nezávislé na námaze!).
    Bolesti hlavy (křeč hladkého svalstva cév).
    Neurastenické příznaky (podrážděnost, únava, poruchy soustředění, bolesti hlavy, závratě, přecitlivělost na hluk, atd.).
    Pocit stažení a bolestí kolem žaludku.
    Noční křeče lýtek

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Stimulem ke vzniku tetanie může být nízká hladina volného krevního vápníku (hypokalcemie), např. při nedostatečnosti příštítných tělísek (hypoparatyreóza), nedostatku vitaminu D nebo nedostaku hořčíku. Často při při hlubokém a déle trvajícím rychlém dýchání v klidu (tzv. hyperventilaci, která vede následně k respirační alkalóze). Také některé léky nepříznivě ovlivňují metabolizmus hořčíku a vedou k jeho záporné bilanci. Jsou to diuretika (zároveň s nedostatkem draslíku), také srdeční glykosidy, laxantia, sulfonamidy, kortikosteroidy, zvláště jsou-li tyto léky dlouhodobě užívány, dále také hladovění a redukční diety se mohou podílet na vzniku nedostatku hořčíku. Jsou známy studie, kdy při zvláště chronické stresové situaci uvolněním katecholaminů dochází ke zvýšenému vylučování hořčíku močí, k následné hypomagnezémii a ta vede k projevům tetanické ataky. Tak se mohou psychogenní příčiny konvertovat na biochemické.

     

  • Svalové křeče

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Přetížení svalů – Jedná se o nejčastější příčinu svalových křečí. Objevuje se zejména u nesportujících lidí, kteří hodně cvičili nebo fyzicky pracovali.
    • Nedostatek některých minerálů, především hořčíku. Nedostatek hořčíku může být způsoben špatnou stravou, silným pocením, chronickým alkoholismem, těhotenstvím, dlouhodobým hladověním, silnou fyzickou námahou, stresem, užíváním močopudných prostředků či projímadel, chronickým průjmem, zvracením, onemocněním štítné žlázy, cukrovkou nebo nedostatečným přívodem tekutin.
    Nemoci žil dolních končetin – Pokud jsou příčinou svalových křečí právě nemoci žil dolních končetin, budou svalové křeče doprovázet i pocity těžkých nohou a bolesti svalů i kloubů.
    Nedostatek vitamínů B (především vitamínu B6) – Příčinou nedostatku vitamínů B v těle může být alkohol, antikoncepční pilulky zvyšující hladinu estrogenu, dlouhodobý stres a nadměrná konzumace jednoduchých cukrů a upravovaných potravin.
    Nedostatek vitamínu E – Pokud patříte mezi lidi, kteří často pijí chlorovanou vodu nebo konzumují velké množství tuků s nenasycenými mastnými kyselinami, budete spotřebovávat více vitamínu E.
    • Nedostatečný pitný režim.

     

  • Nadledviny
  • Nehty
  • Vlasy
  • Pochva
  • Močový měchýř
  • Ucho
  • Žlučník
  • Mízní uzliny

     Mízní uzliny se vyskytují jednotliě nebo ve skupinách (regionální uzliny) po celém těle. Při zánětech či nádorovém onemocnění se uzliny zvětšují.

    Najdeme je např.:

    • na krku podél krkavic
    • před a za ušním boltcem
    • pod dolní čelistí
    • v podpažních jamkách
    • v oblasti třísel
  • Mízní cévy

    Mízní vlásečnice začínají slepými výběžky. Najdeme je s výjimkou mozku, míchy, chrupavky a oční koule ve všech orgánech. Stavbu mají shodnou s krevními vlásečnicemi - jsou tvořeny jednovrstevným epitelem. Mízní vlásečnice odvádějí z tkání přebytečný tkáňový mok a látky, které neprojdou stěnou krevních vlásečnic, např. tuky z trávicí soustavy.

    Mízní cévy vznikají spojováním mízních vlásečnic. Stavbou se podobají žílám, ve stěně však mají více svalových vláken a také chlopně usměrňující proudění mízy jsou četnější. Kromě stahů mízních cév uvádějí mízu do pohybu také stahy svalů končetin a podtlak vzniklý při vyústění hlavních mízních kmenů do žil.

     

  • Osteoporóza

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Ve většině případů věkem podmíněné, fyziologické řídnutí kostí, patologické jako důsledek dlouhodobé terapie kortizonem nebo heparinem nebo onemocněním střev.
    K rizikovým faktorům patří kromě jiného nedostatek pohybu, podváha, kouření, nadměrné požívání alkoholu, častá konzumace rafinovaného cukru, nedostatečný přísun vápníku a vitamínu D.

     

     

  • Meridián tlustého střeva

     

    Obecná charakteristika jangová dráha probíhá vzestupně od ruky k hlavě
    Pod vlivem je

    hlava

    tváře

    ústa

    zuby

    hrdlo

    jazyk

    jícen

    šíje

    horní končetiny

    Sdružený orgán

    plíce

    Element kov
    Měsíc prosinec
    Maximální čas 05 - 07 hod. 
    Povrchové tkáně  kůže
    Nálady smutek
    Barva  světle zelená

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • Onemocnění dýchacích cest, bolesti v krku, sucho v krku, senná rýma, výtok a krvácení z nosu, angína, zánět hrtanu, hltanu, průdušek, asthma bronchiale. Kožní onemocnění - kopřivka, bolest zubů, zubní kazy, zvýšená kazivost zubů, přecitlivělost zubů na chlad, zácpa, průjem, úplavice, nadýmání, bolesti břicha, kručení ve střevech. Poruchy tvorby tělních tekutin: zežloutnutí očí, pocit sucha v očích. Bolesti v průběhu dráhy: ztráta pohyblivosti palce u nohy, záněty a opuchliny podél dráhy, zvýšená citlivost na chlad, neuralgie troj- klaného nervu, obrna lícního nervu, potíže s otáčením hlavy do stran, bolesti šíje, paže, lokte, ruky, ramene, neschop¬nost zvednout rameno, občas srdeční potíže, předčasné stárnutí kůže, neuralgie, poruchy sluchu, alergie, špatná kvalita sliznic, snížená schopnost detoxikace.

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • Smutek, pláč, při rozrušení kašel, nedostatek vůle, neschopnost se něčeho vzdát a něco přijmout.
  • Meridián ledvin

     

    Obecná charakteristika jinová dráha probíhající vzestupně od nohy k hrudi
    Pod vlivem je

    kosti

    uši

    hrdlo

    mandle

    dolní končetiny

    plíce

    urogenitální orgány

    klouby

    páteř

    Sdružený orgán

    močový měchýř

    Element voda
    Měsíc únor
    Maximální čas 17 - 19 hod. 
    Povrchové tkáně  kosti
    Nálady strach
    Barva  modrá

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • Všechny nemoci ledvin spojené s jejich funkcemi, záněty v hrdle, angíny, astma, onemocnění kůže a vedlejších dutin, poruchy sluchu, vnitřního ucha, ušní šelesty, nedoslýchavost, nechutenství, temné zbarvení obličeje, temné kruhy kolem očí, prosáknutá víčka, váčky pod očima, akné, ekzémy, suchost dlaní, suché hrdlo, poruchy rovnováhy. Dolní končetiny - ochablost, slabost a křeče. Střevní potíže, obecně poruchy zažívání, arytmie, bolesti srdce, únava, potřeba častého odpočívání, potíže v sexuální a hormonální oblasti, poruchy plodnosti, sklon k potratům, poruchy menstruace, prostata, opožděný růst, pomočování, časté močení, chronická únava, pocity bolesti a přecitlivělosti na bedrech, bolesti v průběhu dráhy, nehtů, vlasů, osteoporóza, kazivost zubů.

     

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • Lstivost, vztahovačnost, duševní neklid, nerozhodnost, váhavost, úzkostli- vost, netrpělivost, cynismus, podezřívavost, zapomnětlivost, snížená motivace, pocity beznaděje, tendence k rozladěnosti a smutku, fobie, nesmělost, bázlivost, obavy, strach o druhé, neodůvodněný strach, strach.

     

  • Sféra 9 - mužská hormonální sféra - ANDROZIN
  • Sféra 3 - ledviny, močový měchýř - DIOCEL
  • Meridián močového měchýře

     

    Obecná charakteristika jangová dráha probíhající vzestupně od ruky k hlavě
    Pod vlivem je

    hlava

    hrdlo

    šíje

    záda

    centrální nervový systém

    kůže

    kosti

     

    Sdružený orgán

    ledviny

    Element voda
    Měsíc leden
    Maximální čas 15-17 hod. 
    Povrchové tkáně  kosti
    Nálady strach
    Barva  tmavě modrá

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

      Poruchy vodního hospodářství, bolesti hlavy, pocit vytlačování očí z hlavy, bolesti připomínající natažení na šíji, bolesti a ztuhlost páteře, bolesti svalů v oblasti šíje, zad, pasu a sedacích svalů, hemoroidy, horečnaté stavy se zimniční třesavkou, slzení, výtok řídkých hlenů nebo krve z nosu, onemocnění oční, zežloutnutí očního bělma, obtíže spojené s močením včetně inkontinence a častého močení, zadržování moče, zvětšení prostaty, nemoci kostí, některé formy artritidy a osteoporózy, předčasné vypadávání vlasů, jejich šedivění a ztráta lesku, poruchy sluchu, bolestivé pocity chladu v končetinách, asthma bronchiale.

     

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

      Duševní poruchy projevující se pomateností a záchvaty provázené ztrátou vědomí, depresivní stavy, neklid, bázlivost, nesmělost, bezohlednost, lehkovážnost, nedbalost, hyperaktivita s nepřiměřenými reakcemi na stres a s neschopností uvolnit se, ustrašenost, neschopnost mít vlastní cíl života.

     

  • Ekzém

    Existuje několik typů ekzému:

    Nejběžnější a nejčastější je atopický ekzém, který se obvykle dědí. Projevuje se zarudlou svědivou kůží. Vzniká v dětství a trvá mnohdy až do dospělosti. V akutní fázi se na kůži tvoří puchýřky naplněné tekutinou. Časté škrábání může způsobit zhrubnutí kůže a její pokrytí silnější šupinatou vrstvou náchylnou k bakteriálním infekcím.

    Projevy

    Projevy jsou však odlišné v různém věku, proto rozlišujeme několik forem nemoci:

    kojenecká forma se objevuje u dětí kolem 2. měsíce věku a kůže bývají většinou hodně postižena červenými skvrnami, které silně svědí a mokvají. Výsev je nejčastěji na obličeji, břiše a horních končetinách.

    u větších dětí se rozsah poškození kůže zmenšuje a přesouvá se do loketních a kolenních jamek a na zápěstí. Kůže již tolik nemokvá, spíše bývá vyschlá a ztluštělá.

    forma u dospívajících dětí je typická vysušenou a ztluštělou kůží, postižení se rozšiřuje i na čelo, krk, hrudník, prsty a nehty. Vyskytuje se i začervenalá vyrážka. V pubertě velmi často ekzém vymizí. U některých však dále přetrvává a zhoršuje se při kontaktu s dráždivými látkami.

    Jiný typ je kontaktní ekzém (dermatitida) – projevuje se četnými svědivými kožními změnami jako jsou puchýřky, mokvání, stroupky v akutním stadiu a zhrublá kůže v chronické fázi onemocnění. Vzniká na alergickém podkladu při působení určité dráždivé látky na kůži, např. kontakt s pracím prostředkem, mýdlem, kosmetickými přípravky.

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny:

    Ekzém může být alergického i nealergického původu.

    Příčinou atopického ekzému je dlouhodobá alergická reakce, která postihuje a poškozuje kůži zánětem. Většinou se nezjistí, co je vyvolávajícím alergenem. Onemocnění bývá často geneticky podmíněné a člověk je náchylnější k dalším alergickým onemocněním.

    Nejčastějšími alergeny jsou pyl, peří, prach, srst zvířat, roztoči, bakterie, plísně, potraviny, kovy a parfémy.

    Příčinou kontaktního ekzému bývá přímá reakce kůže na danou látku. Nejčastějšími kontaktními alergeny jsou kovy, guma, kosmetické přípravky, organická barviva, parabeny, formaldehyd, lokální léky a umělé hmoty.

  • CD Flavonoidy

    Bioinformační a vitamínový doplněk stravy s flavonoidy, přírodními silicemi a vitamíny. Obsahuje vitamín  D, C, B2, flavonoidy z vinných hroznů a černého bezu.

    Vitamín C je v kapslích zastoupen ve dvou druzích: 1. v podobě levotočivé kyseliny L-askorbové, která se postupvně uvolňuje do krve a tak udržuje až 12h jeho vysokou hladinu. 2.v podobě Ascorbilpalmitát vitamínu C s vyšší rozpustností v tucích, který rychleji prostupuje membránami. Ester-C, pro který je charakteristické postupné uvolňování vitamínu C, má několikanásobně silnější antioxidační účinky, než má normální podoba vitaminu C. Ester vitamínu C zvyšuje tvorbu bílých krvinek a snižuje množství oxalátů v moči. 

    Vitamín D má protizánětlivé účinky je doporučován pro zlepšení imunity. Podporuje vstřebávání vápníku a fosforu a tím podporuje stav kostí a kloubů.

    Vitamín B2 Riboflavin je významnou látkou, která přispívá k normálnímu energetickému metabolismu a nervové soustavy. V organizmu vykazuje antioxidační aktivitu. Přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání, podporuje normální stav sliznic. Uplatňuje se při metabolismu železa v krvi a pomáhá k udržení normálních červených krvinek. Má vliv na kvalitu pokožky a zraku.

    Flavonoidy z černého bezu a vinných hroznů (Resveratrol) Resveratrol přispívá k normální funkci kardiovaskulárního systému. Flavonoidy jsou látky rostlinného původu, které najdeme prakticky ve všech rostlinných buňkách. Při pravidelném užívání dokáží pomoci ulevit od nežádoucích projevů nemocí a posilují energetický systém organizmu. K nejznámějším patří rutin, citrin a hesperidin, hesperin, eriodictyol, quercetin, quercertrin a další. V přírodě mají funkci barviv a dodávají ovoci a zelenině charakteristické zabarvení. Některými autory jsou flavonoidy zařazovány do skupiny tzv. vitamínů P.

     

    Obsažené látky v CDF:

    • Vitamin C (s postupným uvolňováním 8-12 hodin), askorbylpalmitát ester Vitaminu C
    • Vitamin D3,
    • Vitamin B-2 (Riboflavin),
    • Flavonoidy - Flavonoidy z černého bezu, flavonoidy z vinných hroznů (Resveratrol)
    • Směs přírodních silic - Tea trea, Myrha obecná, Vavřín vznešený

     

    "CDF - VAŠE VLNA OSVĚŽENÍ, ENERGIE A KRÁSY."

    CDF harmonizuje především energetickou dráhu – meridián ledvin a močového měchýře, tlustého střeva, tří zářičů, sleziny, slinivky, žaludku, srdce, osrdečníku a další meridiány. Díky tomu si tělo samo přirozenou cestou upravuje problémy, které se pojí k disharmonii v těchto meridiánech. Každá dávka vitaminu C se v těle projeví jako vlna osvěžení a příliv energie.

    Podpořte své samoregenerační schopnosti, zpomalte stárnutí a zvyšte svoji vitalitu.

    Číst dál

     

    Upozornění:

    • Užívejte vždy po jídle!
    • Není vhodné pro děti.
    • Uchovávejte mimo dosah dětí.
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
    • Nepřekračujte doporučené dávkování.
    • Během užívání zvyšte pitný režim.
    • Výrobek není náhradou pestré stravy.

     

    Doporučení:

    1. Dodržujte pitný režim.

    2. Jste-li v lékařském šetření, řiďte se pokyny lékaře!

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék. Dohledejte v herbářích.

    Povolená zdravotní tvrzení k vitamínu C:

    Vitamin C přispívá k udržení normální funkce imunitního systému během intenzivního fyzického výkonu a po něm

    Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci krevních cév

    Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kostí

    Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci chrupavek

    Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci dásní

    Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci kůže

    Vitamin C přispívá k normální tvorbě kolagenu pro normální funkci zubů

    Vitamin C přispívá k normálnímu energetickému metabolismu

    Vitamin C přispívá k normální činnosti nervové soustavy

    Vitamin C přispívá k normální psychické činnosti

    Vitamin C přispívá k normální funkci imunitního systému

    Vitamin C přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem

    Vitamin C přispívá ke snížení míry únavy a vyčerpání

    Vitamin C přispívá k regeneraci redukované formy vitaminu E

    Vitamin C zvyšuje vstřebávání železa

    Povolená zdravotní tvrzení k vitamínu D:

    Vitamin D přispívá k normálnímu vstřebávání/využití vápníku a fosforu

    Vitamin D přispívá k normální hladině vápníku v krvi

    Vitamin D přispívá k udržení normálního stavu kostí

    Vitamin D přispívá k udržení normální činnosti svalů

    Vitamin D přispívá k udržení normálního stavu zubů

    Vitamin D přispívá k normální funkci imunitního systému

    Vitamin D se podílí na procesu dělení buněk

     

     

  • Diocel Supracid - nová receptura

    Přírodní bioinformační doplněk stravy s obsahem sépiové kosti, která je zásobárnou biologicky dostupných minerálů - vápníku, hořčíku a dalších pro kosti, klouby, vazy, zuby, nehty i vlasy. Harmonizuje meridián ledvin, meridián žaludku , jater a žlučníku. Slouží jako zdroj pro syntézu anorganických složek chrupavky. Podporuje snižování kyselosti žaludečního obsahu a pomáhá tak udržovat acidobazickou rovnováhu organizmu.

    Popis

    Sépiová kost je zásobárnou biologicky dostupných minerálů - vápníku, hořčíku a dalších pro kosti, klouby, vazy, zuby, nehty i vlasy. Slouží jako zdroj pro syntézu anorganických složek chrupavky. Podporuje snižování kyselosti žaludečního obsahu a pomáhá tak udržovat acidobazickou rovnováhu organizmu.

    Pískavice řecké seno pomáhá normalizovat činnost svalů, podporuje normální funkci žaludku, metabolismus tuků, normální hladinu cukru v krvi nebo chuť k jídlu.

    Rdesno mnohokvěté podporuje normální funkci kardiovaskulárního systému a pomáhá upravovat hladinu cholesterolu v krvi.

    Kadidlovník pilovitý podporuje funkce střevního traktu, dýchacího systému (střeva jsou dle TČM propojena s plícemi), pomáhá normalizovat činnost srdce, hladinu cholesterolu v krvi a podporuje normální stav kloubů. Proto je velmi často přidávaný do doplňků stravy na podporu pohybového aparátu.

    Nově přidané složky: Vitamín D3 + K2

    Nejdůležitější význam vitamínu D3 je jeho podpora vstřebávání vápníku a fosforu ze střeva do krve, kdy udržuje optimální hodnotu těchto minerálů a pomáhá je transportovat do kostí a dalších orgánů. Vitamín D je tedy nezbytný pro správný vývoj kostí, zubů a kloubů. Jeho důležitost stoupá především v zimě, kdy naše kůže není vystavována slunečním paprskům a kdy stoupá riziko jeho deficitu. Vitamín D je doporučováno užívat v zimním období, kdy má tělo nedostatečný přísun slunečního záření, a tím je vystaveno deficitu vitamínu D.

    Vitamín D podporuje vstřebávání vápníku, hořčíku a fosforečnanů ve střevech a za mnoho dalších biologických účinků. Kombinace vitamínů D3 a K2 pomáhá zlepšovat celkovou hustotu kostních minerálů a přispívá k normálnímu stavu kostí, zubů, nehtů, ale i svalů.

    Vitamín D a vápník – tyto dvě živiny fungují ruku v ruce. Vitamín D pomáhá tělu vstřebávat vápník, stejně jako hořčík pomáhá vstřebávání a aktivaci vitamínu D.

    Oba vitamíny D3 a K2 patří do skupiny rozpustných v tucích, a proto se vstřebávají za přítomnosti tuků ve stravě. Z tohoto důvodu je zapotřebí užívat tyto vitamíny po jídle nebo s jídlem, ve kterém jsou obsaženy tuky, jako např. avokádo, vejce, tučné ryby, olivový olej, ořechy nebo semínka a další. Oba tyto vitamíny mají synergický účinek, což znamená, že jeden podporuje toho druhého a naopak. Pro náš organizmus je důležitý jejich příjem v biologicky dostupné formě.

    Nejdůležitější funkcí vitamínu K2 je zajištění pohybu vápníku v organizmu.

    Jako nejlepší prevence řídnutí kostí je obvykle doporučováno užívání vápníku v kombinaci s vitamínem D3. Tato kombinace sice zvyšuje hustotu kostí, zároveň však může vést k zesílenému ukládání vápníku do krevních cév. Zmírnit toto riziko může právě vitamin K2, tedy přesněji enzym, jehož je součástí. Ten umí aktivovat několik bílkovin, které pomáhají regulovat metabolismus vápníku v těle, odvádět ho z měkkých tkání, tedy především z tepen a žil. Vitamín K2 tak hraje dvojí roli: jednak pomáhá zvyšovat pevnost kostí a pak také čistit cévy.

     

    Dále obsahuje:

    • Eukalyptová silice pomáhá k normální funkci dýchání
    • Kardamomová silice podporuje normální funkci respiračního systému
    • Badyánová silice podporuje normální funkci dýchání
    • Silice máty peprné podporuje normální funkci dýchacího systému
    • Anýzová silice pomáhá normalizovat trávení, dýchání a podporuje chuť k jídlu

     

    Pokud u bylinek a silic nejsou uvedená zdravotní tvrzení, pak nám EU nedovoluje psát jejich účinky. Dohledejte na internetu.

     

    Číst dál

     

    Upozornění:

    • Není vhodné pro děti.
    • Uchovávejte mimo dosah dětí.
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
    • Nepřekračujte doporučené dávkování.
    • Během užívání zvyšte pitný režim.
    • Výrobek není náhradou pestré stravy.

     

    Doporučení:

    1. Dodržujte pitný režim.

    2. Jste-li v lékařském šetření, řiďte se pokyny lékaře!

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

     

     

  • Diocel

    Diocel je bioinformační doplněk stravy harmonizující především meridián ledvin a močového měchýře. pod jejichž vlivem jsou ledviny, moč. měchýř, kosti, klouby, páteř, uši, hrdlo, mandle nebo dolní končetiny.

    Posílením meridiánů si tělo samo přirozenou cestou upravuje problémy, které se pojí k disharmonii v těchto meridiánech a jejich větvích. Diocel je vyrobený z rostlin a éterických olejů, které se rychle vstřebávají a navrací tělu svěžest a vitalitu.

     

    Dále obsahuje:

    • Vřes obecný podporuje přirozenou relaxaci
    • Vrba bílá podporuje normální stav kostí a kloubů a hormonální rovnováhu
    • Lopuch větší zajišťuje normální funkci střev - prebiotikum, horních cest dýchacích a podporuje imunitu
    • Kakost smrdutý podporuje sexuální zdraví 
    • Lnice kvetel podporuje normální funkci jater a žlučníku
    • Jehlice trnitá normalizuje funkci močových cest a ledvin a normální funkci žlučníku
    • Svízel syřišťový pomáhá podporovat normální funkci jater a žlučových cest
    • Kafrová silice pomáhá k normální činnosti cévní soustavy
    •  

      Pokud u bylinek a silic nejsou uvedená zdravotní tvrzení, pak nám EU nedovoluje psát jejich účinky. Dohledejte na internetu.

       

       

      Číst dál

       

      Upozornění:

      • Není vhodné pro děti do 12 let
      • Uchovávejte mimo dosah dětí
      • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
      • Nepřekračujte doporučené dávkování
      • Během užívání zvyšte pitný režim
      • Výrobek není náhradou pestré stravy

       

      Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

       

      Doporučení:

      1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

      2. Dodržujte pitný režim.

      3. Jste-li v lékařském ošetření, řiďte se pokyny lékaře!

       

       

  • Ledviny

     Ledviny společně s močovody, močovým měchýřem a močovou trubicí tvoří močový systém, vylučující z těla dusíkatý odpad v podobě močoviny. Současně s odstraňováním rozpustných odpadních produktů ledviny udržují rovnováhu solí, tekutin a stopových prvků v organismu a podílejí se na regulaci krevního tlaku. Aby mohly všechny tyto úkoly úspěšně plnit, jsou bohatě zásobeny krví, a to vlastní tepnou vycházející přímo z aorty – minutu co minutu proteče ledvinami 1,2 litru krve.

    Ledviny jsou párovým orgánem; jsou uloženy symetricky v zadní části břišní dutiny asi 5 cm od páteře přímo pod dolními žebry. Průměrná ledvina dospělého člověka je asi 10 centimetrů dlouhá a váží přibližně 150 gramů.

    Základní funkční jednotkou ledvin, ve které se vytváří moč, je nefron. Podobá se dlouhé trubičce, jejíž jeden konec je rozšířený a slepě uzavřený (tzv. Bowmanův váček), v němž je uloženo cévní klubíčko (glomerulus) skládající se z 20 až 40 vlásečnicových kliček – tento útvar se nazývá ledvinné tělísko. Z glomerulu vychází kanálek nefronu nejprve v podobě tzv. Henleovy kličky a poté jako sběrací kanálek ústící do ledvinné pánvičky.
    Vlastní filtrační plocha tvořená stěnami vlásečnic v glomerulu, vnitřním listem Bowmanova pouzdra a tzv. bazální membránou nalézající se mezi nimi. Tímto filtrem přechází z krve do začátku nefronu tekutina, obsahující nízkomolekulární látky do velikosti 4 nanometrů. Molekuly krevních bílkovin do tohoto filtrátu, kterého se se denně vytvoří 170 až 180 litrů, nepřecházejí. Tato takzvaná primární moč dále protéká kanálky nefronu a postupně se redukuje na 1,5 až 2 litry konečné moči denně. Zpět do krve se tedy vstřebá 99 procent vody a s ní i veliké množství látek, které tělo nezbytně potřebuje a o něž nesmí být ochuzeno. Moč je z ledviny transportována vývodnými močovými cestami do močového měchýře, v jehož stěně se nalézá hladká svalovina, která se uplatňuje při vypuzování moči. S přítokem moči stoupá v močovém měchýři tlak, zprvu jen zvolna, při větším naplnění prudčeji. Výraznější nucení k močení nastává při náplni 350 až 400 ml, kdy je v močovém měchýři tlak přibližně 13 kPa. Za normálních okolností se u dospělého člověka vytvoří za den 1,5 až 2 litry moči. Klesne-li množství vylučované moči za den pod 500 ml, zadržují se v těle odpadní produkty dusíkového metabolismu, zvláště močovina, a vyvolají otravu organismu, která se nazývá urémie.

     

  • Meridián tenkého střeva

     

    Obecná charakteristika jangová dráha probíhající vzestupně od ruky k hlavě
    Pod vlivem je

    hlava

    hrdlo

    šíje

    záda

    Sdružený orgán

    srdce

    Element oheň
    Měsíc červen
    Maximální čas 13 - 15 hod. 
    Povrchové tkáně  arterie 
    Nálady radost
    Barva  žlutá

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • Bolesti v dutině ústní - zubů a horní čelisti, bolesti v krku, otékání pod bradou, bolesti na vnější straně šíje ramen a hlavy, otoky na hlavě, závratě a hučení v uších, zhoršení sluchu, hluchota, zežloutnutí bělma, nutnost zavírat oči při zaostřování zraku, otok tváří, lámavá bolest v nadloktí a předloktí, nevládnost v kloubech loktů a ramen, cévní onemocnění a poruchy centrálního nervového systému, revmatická a jiná onemocnění horních končetin, bolesti v podbřišku, pohlavních orgánech a bederní páteři, průjmy, zácpa, onemocnění dvanáctníku, bolesti svalů v průběhu jeho šlachosvalové dráhy, vznik bradavic.

     

    Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • smích
    • přílišná radost
    • neschopnost vidět širší souvislosti
    • neschopnost udržet se v rovnovážném stavu - neradovat se příliš z úspěchu a nepropadat panice při neúspěchu 

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF