927x127 HEAD VPRAVO

Clemens Kuby v Praze

  • Napsal(a) Ing. Jiří Kuchař

„Kdo chce něco změnit, musí začít sám u sebe. Mnozí z nás, mě nevyjímaje, bohužel prodělají změnu vědomí teprve tehdy, když nefungují jejich staré koncepce. A to vždycky bolí. Nevýhoda se po čase stane vaší výhodou. Já sám jsem například považoval úraz za největší katastrofu svého života. Dnes je mým největším pokladem.“ Clemens Kuby

Kdysi významný studentský aktivista a zakladatel německé strany Die Grünen (Zelení) v roce 1981 spadnul ze střechy z výšky patnácti metrů a příčně ochrnul. Spontánní úplné uzdravení po těžkém úrazu páteře, kterou má dodnes přerušenou, a spirituální zákonitosti, které pochopil a vysvětlil, ho přiměly k hledání skrytých léčebných procesů. Navštěvoval šamany a léčitele po celém světě a vytvořil úchvatný dokumentární film a stejnojmennou knihu o duchovním léčení Na cestě do sousední dimenze. Metoda, kterou popsal ve svých zasvěcených publikacích o sebeléčení a vnitřních léčivých silách, nabízí způsoby, jak dosáhnout životní proměny a osvobození od tělesných, psychických, pracovních, finančních a vztahových problémů.

V dubnu 2016 měla v Národním divadle moravskoslezském v Ostravě premiéru opera L2 – Brána života! Autor libreta Jaroslav Dušek vzpomíná: „Vzniklo to tak, že se mi dostala do rukou právě kniha Na cestě do sousední dimenze. Přečetl jsem ji a byl z ní nadšený. Hned jsem si řekl, že by to byla skvělá opera.“ Obsadil se do ní postavou Uvaděče na pravou míru. Unikátní představení bude mít v květnu 2017 další dvě reprízy.

Ve čtvrtek 20. dubna bude v Městské knihovně slavnostně pokřtěna kniha Clemense Kubyho Žijící Buddha věnovaná současné inkarnaci 17. karmapy. Napínavý příběh vypovídá nejen o vzniku slavného filmu, natočeného v letech 1992 – 1994 (který vychází česky také), ale přibližuje především to, co obrazový dokument zprostředkovat nemůže. Autor vypráví úžasný, téměř neuvěřitelný souběh všech okolností a epizod, které ho na mnoha jeho cestách provázely. Ukazuje také historické, politické, náboženské a spirituální pozadí, které ozřejmuje a vysvětluje mnohovrstvý význam sedmnácté inkarnace karmapy — „toho, který vykonává buddhovské činy“. Od pátku 21. dubna do neděle 23. dubna se pak v Klubu Lávka konají jeho semináře metody Mental Healing.
Clemens Kuby vydal v nakladatelství Eminent vedle knihy Na cestě do sousední dimenze i řadu publikací s tématikou sebeléčení a uzdravení, například Léčení – zázrak v nás, Zázračné zdraví – návod k jinému myšlení, Mental healing a související karetní sadu Navigátor.

Zajímavé informace o jeho životě, mimořádných osobnostech, které v životě potkal, souvislostech opery L2 – Brána života! a jeho další tvorbě najdete na stránkách www.ClemensKuby.cz

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF