Logo
Vytisknout tuto stránku

Péče o vlasy, zuby a pokožku

Diaflex jako balzám na vlasy, zuby a v péči o pokožku

Strupy, mazotok, svědění a zčervenalé odlupující se velké kusy převážně na vrcholu hlavy, právě tam, kde prochází meridián ledvin a močového měchýře. Přesně tak jsem to viděl i u svého známého. Byl to jeho letitý problém. Co s tím?

Udělal jsem mu diagnostiku a původ vyšel v oslabení ledvin. Posilovali jsme tedy ledviny a detoxikovali tělo pomocí produktů systému Regenerace ve Sféře. Během dvou měsíců několikaletý problém zmizel a již se neobjevil. Ale i ostatní klienti, kteří dodržovali mnou předepsaný rozpis, se tohoto problému zbavili. U každého to chce jiný čas pro regeneraci. Když jsem nedávno procházel internet, našel jsem zde diskusi o této nemoci, jmenuje se seborea. Rozhodl jsem se tam napsat takový univerzální návod, jak na tento problém jít. Nejdříve se ale podívejme na ukázku toho, co se tam píše.

"Zdravím. Má tu někdo tento problém? Trápilo mě to už dlouhou dobu, ale v únosné míře. Nedávno jsem však navštívila kožní. Až kožařka mě utvrdila v tom, že je to seborea. Dlouho předtím jsem používala šampon z lékárny. Momentálně mám na pokožce hlavy rozsáhlejší ložiska s nepříjemnými lupy, které pevně drží u kořínků a ne a ne se jich zbavit. Někdy neodolám a snažím se je olupovat – vím, že bych to neměla. Kupodivu kůže nesvědí, ale hrozně se mastí (s tím jsem měla problém vždy). Více mi padají vlasy. Používám šampon Sebiprox a na ty ložiska mám kortikoid – Triamcinolon-IVAX. Můžu říct, že je to po tom šamponu ještě horší, což mě mrzí. Zatím se mi nikam jinam (až na oblast kolem nosu – což se mi zhorší vždy na zimu) seborea nedostala. Snažím se dobře jíst, o spánek nouzi nemám, stres – když řeknu, že se nestresuju, tak bych lhala. Bohužel stresu se snad nikdy nevyhnu. Alkohol nevedu, nekouřím. Předpokládám, že se toho asi dost pravděpodobně nezbavím, a když se to zlepší, bude se to nejspíš znovu vracet. Nemá zde někdo nějaké tipy, doporučení, než se zase vydám na kožní? Děkuji."

Najdete samozřejmě mnoho dalších podobných případů se seboreou popisujících podobné zkušenosti a neúspěchy jak léčiv, tak i různých přírodních produktů. Na problém se musíme podívat pěkně „zhluboka“. Nejdříve si u této neznámé osoby, dejme jí jméno Jana, udělám dálkovou diagnostiku. Vyšlo mi, že má energeticky dole ledviny a jejich párový orgán – močový měchýř, dále tlusté střevo, slinivku, epifýzu a štítnou žlázu. Vše začalo od ledvin a močového měchýře, dále začíná oslabování nejblíže propojených orgánů, jde to na hormonální systém až na pankreas. Dále tam jsou alergie na chemické látky a těžké kovy. Těžké kovy mají vztah k oslabování ledvin. Když se energetický propad nezastaví, bude to postupovat dále, až začnou vznikat daleko těžší onemocnění. Její problém se zhoršuje přes zimu. Má to svoji logiku, protože zima je obdobím ledvin a močového měchýře. Jana popisuje zvýšené padání vlasů, za tím stojí oslabení štítné žlázy, ale v pozadí jsou opět ledviny. Při neustále pokračujícím propadu energie by to mohlo dojít až k diabetu, astmatu a dále. Proto je dobré vše řešit ještě s předstihem.

Univerzální návod na seboreu

• 2 lahvičky Gerocel kapky – 3x denně 7 kapek

• 3 balení Vista clear – 3x 1 kapsle denně

• homeopatikum: Zincum metalicum 15 CH, užívat 2 kuličky 1x za 3 dny, celkem užívat 6 týdnů

• čaj Achyrocline satureioides – 4 týdny pít, 2 týdny pauza a 2x opakovat

• Diaflex biobalzám – 2x týdně vetřít ke kořínkům do vlasů a nechat působit 15 minut, celkem opakovat 4x

Stevia rebaudiana

Na závěr se podívejme na Diaflex biobalzám a výzkum rostliny Stevia rebaudiana, která je jednou z jeho hlavních složek. Testy vědců odhalily, že stevie dokáže inhibovat (brzdit) růst mnoha patogenních bakterií, virů a dokonce i rakoviny kůže. Bylo zjištěno, že uživatelé stevie též trpí menším výskytem chřipek a nachlazení. Její výtažky se dávají do zubních vod a past, protože potlačuje růst bakterií způsobujících zubní kaz. Stejně působí i rostlina vilín, která je součástí produktu Vista clear a je proslulou léčivkou indiánů Severní Ameriky. Když užíváme stevii vnitřně, dokáže brzdit růst například Streptococcus mutans, Pseudomonas aeruginos, Proteus vulgaris a dalších mikrobů. Stevie se používá jako sladidlo (tam, kde je to povoleno) a ve světě se stále více prosazuje jako bezpečné sladidlo pro diabetiky a pro ty, kteří chtějí shodit nějaké to kilo navíc. Já si Diaflex dávám i do kávy. Je to sice kosmetika, ale není tam žádná „chemie“. Vše je naprosto přírodní. Celý svět sladí stevií čím dál více, protože je bezpečná, oproti aspartamu, jenž je neurotoxinem a v některých státech je již zakázaný. U nás se stále používá jako sladidlo do žvýkaček, a proto si je už nekupuji. V Evropě byla stevie v některých zemích povolena, například ve Švýcarsku, a pak zase zasáhla nějaká lobby, která měla strach, že se nebudou prodávat jiná sladidla, třeba sporný neurotoxický aspartam, a tak ji zase z Evropy vypudili. Jak tlak veřejnosti sílí a stevie je čím dál žádanější, situace je nyní taková, že se projednává její schválení jako sladidla v EU komisi EFSA (European Food Safety Authority). Možná se tedy dočkáme jejího schválení. Stevie se dnes běžně používá jako sladidlo např. v Japonsku, ale i v dalších zemích zejména západní Asie a Jižní Ameriky, ale také třeba v Austrálii. V USA používá steviová sladidla společnost Coca-Cola do limonád Sprite Green a značka Danone zde chce stevii používat do nového ovocného jogurtu pro zákazníky hlídající si štíhlou linii. Indiáni Jižní Ameriky ji jako sladidlo bez problémů využívali již dávno. Její bezpečnost na sobě vyzkoušely celé generace lidí na světě, což se o nových sladidlech včetně aspartamu říci nedá. Nicméně k dnešnímu dni stevie jako sladidlo v EU stále schválená není, nemůžeme proto oficiálně doporučovat její použití vnitřně! Zatím stále jde o nepotravinářské zboží! Naštěstí má stevie i mnoho dalších skvělých vlastností, kterých lze využít.

Já si z Diaflexu občas udělám obličejovou stahující masku, mnoho mých známých a moje dcera používají Diaflex biobalzám spolu s Nervaminem po umytí vlasů. Vlasy se netřepí, dobře rostou a jsou velmi kvalitní. Diaflex kromě stevie obsahuje více než 60 koloidních minerálů včetně organického zlata. Je to doslova balzám pro kůži.

Co dalšího zjistili vědci o stevii ?

Místně má stevie excelentní hojivé účinky. Na odřeninách a řezných poraněních nejprve způsobuje bodavé pálení, ale poté následuje zřetelný ústup bolesti a zrychlené hojení bez jizev. Extrakt z celých listů stevie může být používán jako pleťová maska – vyhlazením tmavé tekutiny přes celý obličej a ponecháním 30–60 minut k uschnutí a poté opláchnutím.

To pomáhá napnout pokožku, vyhladit vrásky, léčit skvrnky a akné. Bylo zaznamenáno, že stevie je účinná při dermatitidě a ekzémech. Je také vhodná pro vlasy a kůži na hlavě. Dobré výsledky byly dosaženy přidáním koncentrátu stevie do šamponů a také aplikací koncentrátu do vlasů po jejich umytí šamponem, ponecháním na vlasech po několik minut a poté opláchnutím. Tolik výzkum. Zkuste si doma i vy přidat třeba 5 ml Diaflexu do 500 ml vašeho oblíbeného šamponu. Diaflex biobalzám můžete přidávat i do koupele při různých ekzémech a psoriáze nebo přímo pokožku Diaflexem ošetřit a pak nanést ozonový krém Diozon clear. Obecně po aplikaci Diaflexu pokožka doslova prokoukne a je krásně napnutá. To ocení především dříve narozené ženy.

Nakonec, takovou masku si může podle návodu udělat každý, vždyť péče o vlastní tělo se vyplatí.

Autor: Vladimír Ďurina

 

uveřejněno v časopise Sféra, vydání 04/2011

© Sféra 2015 | Všechna práva vyhrazena
Bez svolení vydavatele nelze rozšiřovat publikované materiály (nebo jejich části) ani fotografie. | Nevyžádané rukopisy, fotografie a kresby se nevracejí. | Vydavatel nenese zodpovědnost za případné následky nesprávného použití zveřejněných léčebných návodů a receptur. | Za příspěvky zodpovídají autoři, obsah nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. | Foto, není-li uvedeno jinak: thinkstock.com.