Logo
Vytisknout tuto stránku

Sport - kosmetika, ozon, olivový olej...hledáme souvislosti

Panaderm krém, Diozon clear krém

Sport, kosmetika, ozon, olivový olej… hledáme souvislosti.

V minulém čísle jsme si řekli něco o tom, jak nám mohou být prospěšné byliny pro zlepšení sportovního výkonu. Sport ale nepřináší jen radost a kondici. Stává se, že si třeba natáhnete nebo jinak poškodíte sval. Co dělat v takovém případě? Doporučuji na postižené místo pro rychlou regeneraci (a proti bolesti) použít bioinformační ozonový krém Panaderm s obsahem ozonu a kyseliny boswelové.

V článku na straně 20 si můžete přečíst o tom, že olivový olej je velmi prospěšný. Ano, ale kromě toho dokáže být skvělým kosmetickým prostředkem. O tom však už asi také víte. Nicméně olivový olej se dá také ozonizovat, naváže na sebe ozon, který skvěle ničí mikroorganismy, ale má i mnoho dalších výtečných vlastností. Těch využívá také krém Diozon clear. Dobře penetruje, oživuje a hydratuje pleť, zejména suchou. Bioinformace chryzantém a dalších květin harmonizují meridián tlustého střeva, plic, močového měchýře, žaludku a tří zářičů. Podle čínské medicíny je i s každým orgánem propojena psychika. Díky doplnění energie v těchto meridiánech na nás nemá takový vliv strach, smutek a starosti. Plíce mají vliv na strukturu, elasticitu a pružnost kůže.

Diozon clear je velmi vhodný na praskající kůži, kdy je narušena její struktura. Ozon okysličuje buňky, ničí bakterie, viry, plísně a jejich spory. Urychluje hojení a regeneraci pokožky.

Ozon usmrcuje také herpes viry, které způsobují opary. Úspěšně se používá při bércových vředech, psoriáze, ekzémech, zčervenání kůže od sluníčka či radiace. Též při různých zánětech – například středního ucha. V zubním lékařství se používá při výskytu aftů a jako tišící prostředek při různých zánětech v dutině ústní. Dobře poslouží pro dezinfekci zubních protéz před nasazením do úst.

Rovněž Panaderm je přírodní bioinformační ozonový krém. Neobsahuje žádné chemické ani konzervační látky. Je vhodný pro všechny typy pleti. Harmonizuje všech dvanáct základních a osm vedlejších meridiánů a jejich spojek. Tím získává neomezené použití. Jeho název je utvořen od slova panacea, což znamená ,,všehojivý“. Vliv na energetiku těla má tak rozsáhlý, že ho můžeme používat jako luxusní univerzální krém pro ošetření pleti, ale také jako speciální krém pro reflexní masáže energetických bodů a zón. Vynikající službu nám prokáže při akné a problematické pleti.

Kdy krém použít?

Kdykoliv si myslíte, že vaše pleť stárne rychleji než ostatním, dělají se vám vrásky a různé defekty na pokožce, nebo je podrážděná například z depilace, holení, je zarudlá od slunce, má akné, je nečistá se sklonem k vyrážkám a lišejům, některá místa v záhybech zapáchají, je suchá, nebo naopak mastná, máte-li popelavou pokožku nebo jste použili nevhodný krém či jiný kosmetický produkt, po kterém vám kůže zrudla, použijte bioinformační krém Panaderm pro vyčištění. Před aplikací nevhodný krém pokud možno smyjte. Panaderm je vhodný pro každodenní očistu a pěstění pleti pro muže, ženy i děti.

Geniální energetická síť

Naše tělo i jeho povrch jsou protkány energetickou sítí, kudy proudí životadárná energie. Každý orgán má svoji energetickou dráhu, která je posetá energetickými body. V energetické dráze (meridiánu) musí být odpovídající napětí, a když není, nastává degenerace tkání v jejich průběhu, zejména na křižovatkách energetických drah, v místech zhuštění akupunkturních bodů a na některých reflexních zónách po celém těle. Energetický nedostatek v dráze se následně projeví sníženou funkcí orgánu, nižší schopností detoxikace těla, ale i v psychice. Stlačováním a potíráním reflexních zón nebo důležitých energetických bodů můžeme ovlivnit energetiku těla a to si pak samo harmonizuje chod vnitřních orgánů.

Přednosti krému

Přírodní exkluzivní parfém dodává krému neopakovatelné opojení pro naše čichové buňky. Je složen pouze z vybraných přírodních silic. Myrha obsahuje fytohormony a olibamum kyselinu boswelovou s protizánětlivými účinky. Tím napomáhají rychlé regeneraci pleti. Přes naše plíce a pokožku se silice dostávají přímo do krevního oběhu. Vůně působí přes čichové buňky na nervový systém a hypotalamus. Oba způsoby ovlivňují naše psychické nálady. Psychická pohoda je pro tělo základem harmonie mezi orgány. Fytolátky, vitamin E, ester vitaminu C a ozon zpomalují stárnutí pleti.

Ester vitaminu C – askorbylpalmitát je špičkový antioxidant, který se rozpouští v tucích a šestkrát lépe proniká do kůže než vitamin C. V pokožce se udrží až desetkrát déle a má silný antioxidační účinek. Brání volným radikálům poškozovat buňky, a tím výrazně zpomaluje jejich stárnutí. Při pokusech s pokožkou popálenou od slunce se pleť rychleji hojila při použití esteru vitaminu C. Ester vitaminu C stimuluje růst fibroblastů, tedy buněk, které podporují produkci kolagenu a elastinu v lidské kůži.

Zajímavé látky obsažené v Panadermu

1. Kadidlovník pravý (Boswelia sacra):

V parfémářství je známý jako frankincense. Obsahuje kyselinu alfa- a beta-boswelovou, arabovou, olibanoresin, bassorin, pinen, dipenten a alfa- a beta-felandren. Omezuje množení řady virů – například hepatitidy C, grampozitivních a gramnegativních bakterií a plísní. Pozitivně působí na otoky a bolest kloubů při polyartritidě, artrózách, zlepšuje činnost srdce, jater a sleziny. Účinné látky pryskyřice zpomalují růst různých typů nádorů – leukemie HL-60, melanomu, napomáhají pozitivně při asthma bronchiale, kolitidě, Crohnově chorobě, různých zánětlivých stavech a podporují obranyschopnost organismu.

2. Corymbia citriodora (Eucalyptus citriodora):

Obsahuje citronellal 85 %, citronelol 4,5 %, menthon 3,7 %, alfa-pinen 0,8 % a cineol 0,6 %. Má účinky antiseptické, antibakteriální, antivirové, antimykotické a insekticidní. Používá se při revmatismu, artritidě, zánětech kloubů, vysokém krevním tlaku, zánětech pochvy, na plísně – Candida albicans, řezné rány a herpes – pásový opar. Vnitřně při nachlazení, chřipkách a horečkách. Též jako repelent proti hmyzu.

3. Myrhovník abescínský (Commiphora abyssinica):

Myrha obsahuje zejména tyto látky: kyselina heerabomyrholová, komiforová, komiforinová, heerabomyrhol, heeraboresin, heerabolen, ergenol, m-krezol, kuminový aldehyd, pinen, dipenten, limonen a skořicový aldehyd. Má účinky protizánětlivé, protiplísňové, antibakteriální, protikřečové, expektorační, antiseptické a stimulační. Obsahuje látky podobné lidským estrogenním hormonům. Ve starém Egyptě se používala k mumifikování a jako substance dlouhověkosti. Snižuje hladinu HDL cholesterolu v krvi a brání jeho usazování v cévách. Eliminuje množení různých druhů plísní a příznivě ovlivňuje hormonální systém. Zmenšuje otoky, tiší bolest – zejména u menstruací – a rozpouští sraženou krev. Urychluje hojení chronických nehojících se boláků a hemoroidů. Příznivě ovlivňuje činnost jater, ledvin, žaludku, plic a střev. Vnitřně zlepšuje odkašlávání. Používá se při různých kožních potížích a zánětlivých procesech. V Arabských emirátech v oblasti Bahrajnu se používá jako dětská pomáda na různé opruzeniny a potíže s dětskou pokožkou.

4. Narcis (Narcissus Narcissus L.):

Dokáže rozpoznat rakovinné buňky a způsobuje apoptózu (sebedestrukci) špatných buněk. Římský lékař Aulus Cornelius ho používal pro rozptýlení všeho špatného, co se shromažďovalo v těle. Pod očima, v místech reflexích zón ledvin, se tvoří váčky nebo tmavé kruhy. Narcis pomáhá tato místa zjasňovat a snižovat výraznost váčků. Má vliv na zelený zákal a je vynikající rostlinou pro ošetřování okolí očí.

5. Lemon tea trea a Manuka tea trea (Leptospermum petersonii a Leptospermum scoparium):

známé jako čajovníkové silice se získávají z nízkých keřů rostoucích na Novém Zélandu. Svými excelentními antibakteriálními účinky daleko předčí klasický australský čajovník. V této vyvážené kombinaci likvidují řadu patogenních bakterií, virů a plísní.

6. Ibišek okra (Hibiscus a belmoschus):

Jedná se o rostlinu z čeledi slézovitých. V parfumerii se touto esencí nahrazuje živočišné pižmo a je známá pod názvem ambrette. Říká se mu mošusový sléz. Používá se v excelentních vůních také jako fixátor. Využívá se při bolestech hlavy, svalů, nervových potížích, křečích, úzkosti, depresích, nedostatečném prokrvení, vnitřně při poruchách trávení, kyselosti žaludku. V Egyptě se používá při léčbě svědivosti pokožky. Esence je netoxická, nedráždí a nesenzibilizuje. Přes meridián plic má vliv na strukturu, výživu, pružnost a elasticitu pokožky, která má sklon k tvorbě strií.

7. Modřín opadavý (Larix decidua), modřínový balzám (Balsamum laricis), je také nazýván Terebinthina laricina:

Obsahuje pryskyřičné kyseliny – například kyselinu larinolovou, silici, terpentýn tvořený zejména borneolem, hořčiny, glykosid koniferin a další účinné látky. Používá se při zánětech horních cest dýchacích, TBC, zánětu průdušek, mikrobiálních a virových infektech, zánětech kůže, revmatických bolestech kloubů a jako adstringens – má stahující účinek. Díky silnému vlivu na plíce dokáže působit na pružnost a elasticitu pokožky, což ovlivňuje nadměrnou tvorbu strií.

8. Pelyněk pravý (Artemisia absintum):

Nejdůležitější obsahovou látkou jsou silice s chamazuleny s obsahem asi 10 % toxického tujonu, tujol, antivirový 1,8 cineol, felandren, kandinen, borneol, absintin, pinen. Má antiseptické účinky, prokrvuje pokožku, má vliv na činnost žaludku, žlučníku a jater. Používá se při revmatických bolestech a má uklidňující spasmolytický účinek – tlumí křeče, snižuje bolest v průběhu menstruace a bolesti hlavy.

9. Zázvorník lékařský (Zingiber officinale):

Obsahuje pálivé gingeroly, capsaicin, silici s obsahem terpenů, zingiberenu a bisabolenu. Prohřívá pokožku a aktivuje reflexní zóny. Nastává výraznější prokrvení, které napomáhá většímu okysličení problematického místa a dochází k lepšímu čištění pokožky. Používá se při zánětu slinivky a varlat, rakovině, bolestech kloubů, revmatu, revmatoidní artritidě, nevolnosti, zvracení, nachlazení, dráždivém kašli s hlenem a střevních infektech. Má výrazné baktericidní a fungicidní účinky.

10. Plumeria alba (apocynaceae):

V parfémářství je známá pod názvem frangipani. Exotická vůně květů ji přímo předurčuje pro luxusní parfémy. Květy plumérie se používají při kašli, zácpě, akutním zánětu střev, rakovině kůže a herpetických lézích.

 

autor: Vladimír Ďurina

 

uveřejněno v časopise Sféra, vydání 11/2010

© Sféra 2015 | Všechna práva vyhrazena
Bez svolení vydavatele nelze rozšiřovat publikované materiály (nebo jejich části) ani fotografie. | Nevyžádané rukopisy, fotografie a kresby se nevracejí. | Vydavatel nenese zodpovědnost za případné následky nesprávného použití zveřejněných léčebných návodů a receptur. | Za příspěvky zodpovídají autoři, obsah nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. | Foto, není-li uvedeno jinak: thinkstock.com.