Logo
Vytisknout tuto stránku

ACHYROCLINE SATUREIOIDES - zkušenosti z praxe

ACHYROCLINE SATUREIOIDES

Harmonizuje dráhu ledvin, plic, sleziny, žlučníku.

Obsahuje flavonoidy, které mají různé účinky – zejména protiplísňové, protibakteriální, protivirové, protizánětlivé, digestivní (zlepšují zažívání), antioxidační, relaxační a detoxikační.

Dále obsahuje terpeny, organické kyseliny a minerály. Bylina má antimikrobiální (protibakteriální, protivirové), spasmolytické, sedativní, relaxační, tonizační, afrodiziakální a analgetické účinky.

Účinky

• Terpeny – organické kyseliny, soli organických kyselin, mají účinky protimikrobiální, protinádorové, protivředové, protialergické, protizánětlivé a tonizující.

• Flavonoidy – patří k barvivům, působí antioxidačně, tedy proti poškození buněčných membrán volnými kyslíkovými radikály.

• Alkaloidy – látky dusíkaté povahy buď volné, nebo vázané na organické kyseliny. Hrají roli v metabolismu neboli látkové přeměně organismů, mají vliv na centrální nervový systém, ovlivňují psychiku, některé mají analgetické účinky (proti neuralgiím, migrénám, křečím…).

Použití

Čaj můžeme pít podle návodu – připravíme odvar, který je silnější. Lze ho ale pít i jako nálev, tj. louhovat po přelití vroucí vodou po dobu alespoň pěti minut. Nálev je ale slabší, vhodný spíše pro ty, kteří nemají rádi silné čaje.

Indikace

• Sedace, stres

• Neurózy, deprese

• Epilepsie

• Harmonizace činnosti žaludku, jater a střev

• Digestivum (zlepšení trávení)

• Spasmolytikum (úleva od křečí, od bolestí hladkého svalstva)

• Astma, kašel

• Nachlazení, virózy

• Zlepšení imunity

• Harmonizace srdeční činnosti – srdeční neurózy, stresové tachykardie (zrychlená činnost srdeční)

• Poruchy menstruačního cyklu

• Relaxace kosterního svalstva, omezení bolestí krčních svalů

• Ovlivnění stavu cév a srdce, krevního tlaku

• Růst vlasů, šedivění

Kombinace s ostatními preparáty a nežádoucí účinky

Achyrocline je čaj, který se dá volně kombinovat s jakýmkoli preparátem Diochi.

Výborné zkušenosti mám s kombinací Achyrocline + Sagradin nebo Achyrocline + Intocel v případech žaludečních vředů, žaludečních potíží vůbec nebo u zánětlivých onemocnění střev, jako je například Crohnova choroba. Achyrocline je vhodným doplňkem k Estrozinu nebo Cytoniku, a to ke srovnání menstruačního cyklu nebo hormonálních rozlad v klimakteriu. Velmi dobře působí i se Sagradinem na bolestivé stavy, jako křeče v podbřišku při menstruačních bolestech, bolesti močového měchýře, křečovité tenesmy ve střevech nebo konečníku. Ohledně detoxikace nervových struktur můžeme střídat pití Achyrocline a Aloysie. Při detoxikaci jater po hepatitidách můžeme použít kombinaci Achyrocline + Intocel, Achyrocline + Gerocel kapsle. Kombinace jsou možné různé, vzhledem k základnímu onemocnění a vzhledem ke vhodným preparátům určeným pro jednotlivá onemocnění. Achyrocline se svými protiplísňovými účinky je vhodné detoxikans pro ledviny, které jsou odpovědné za protiplísňovou imunitu. U Achyrocline jsem doposud nezaznamenala žádné nežádoucí účinky, dokonce ani alergické reakce. Je to čaj, který je velmi dobře snášen.

Kazuistiky

– Muž, 37 let, přichází do ordinace kvůli alergii a snížené imunitě. Opakovaně ve výtěrech z krku přítomen zlatý stafylokok. Při sebemenším prochlazení okamžitě „něco chytne“, nejvíce ho trápí bolesti v krku, při záchvatech alergie i svědění na měkkém patře. Krk si stále škrabe. Na alergii užívá spoustu alopatických léků, bojí se je úplně vysadit, aby se příznaky nezhoršily. Domluvili jsme se na pozvolné detoxikaci čaji, a vzhledem k jeho obavám, někdy až panickému strachu cokoli změnit, vyzkoušet, jsme detoxikaci čaji doplnili o Bachovu květovou terapii. Z čajů vzhledem k imunitním potížím a přítomnosti stafylokoka dobře vycházel právě Achyrocline. Achyrocline pil 4 měsíce – od ledna. V dubnu pozoroval, že oproti loňskému roku nemá pocit slzení, škrabání v krku a svědění v krku, navíc od ledna nebyl nemocný. Jeho psychika začala být vyrovnanější, zejména zmizel strach, že zase něco chytne. Nyní pije Achyrocline a Smilax zároveň, protože jeho oslabení imunity mělo po vytestování do jisté míry podíl v oslabených ledvinách. V takovéto čajové detoxikaci pokračujeme dosud. Zatím jiné preparáty odmítá.

– Achyrocline testuji téměř u všech pacientů s epilepsií. Snažím se epileptikům tento čaj ordinovat dlouhodobě, vždy s danými přestávkami po třech týdnech užívání. Po vyměření na EAV zjišťuji, že u nich dochází postupně k detoxikaci mozkové tkáně. Nedokážu zatím potvrdit, zda pravidelné pití čaje Achyrocline může výraznějším způsobem zabránit epileptickým záchvatům. Všichni epileptici jsou totiž od lékaře vybaveni antiepileptiky, která absolutně při detoxikaci nevysazujeme! Nikdy epileptikovi nesmíme sebrat lék a říci, že přírodní léčbou se zbaví záchvatů! Zde musíme postupovat obezřetně. Léky se pak dají vysadit, až když mozková tkáň a mozkové struktury nevykazují přítomnost jakýchkoli zátěží a po celou dlouhou dobu detoxikace nedošlo k záchvatu. Pak antiepileptika vysadí sám lékař. Po jejich vysazení začneme detoxikovat organismus od těchto léků a jejich metabolitů, začneme detoxikovat zatížená játra a ledviny, pokud to již nečiníme v době detoxikace nervového systému současně.

– Třicetiletá žena, přichází pro zažívací potíže, které reagují na Achyrocline. Pije 1,5 litru Achyrocline denně. Zmizely pocity nadmutí břicha po každém jídle. Výrazně se zmírnily křeče v okolí pupku vyvolané nevhodnou stravou. Kdykoli se jí objevily křeče nebo pocity nadmutí, uvařila si hrneček Achyrocline a vypila ho teplý. Do půl hodinky se jí vždy ulevilo. Čaj pila tři měsíce. – Achyrocline vychází velmi dobře i u pacientů s Crohnovou chorobou, většinou ho doporučuji jako doplněk k užívání Intocelu nebo Sagradinu. Pokud si pacient navykne pít bylinkové čaje místo různých slazených, bublinkových a barevných nápojů, pak je Achyrocline na prvním místě. Někdy se o něj dělí s Burritem. Při pití Achyrocline se výrazně zmírňují křečovité bolesti břicha, jimiž je Crohnova choroba provázena.

– Achyrocline vychází také jako preparát na snížení hladiny cholesterolu (spolu s Venisférem, Astominem). Opět je tu ale potřeba užívat čaj pravidelně a dlouhodobě.

– Achyrocline dokáže snižovat hladinu krevního cukru. U některých diabetiků došlo při pravidelném pití čaje a pravidelném užívání perorálních antidiabetik k pocitům hladu, nervozity, pocení, slabosti, tedy k pocitům snížené hladiny krevního cukru. Tehdy se stav rychle upravil po požití sladkého čaje nebo kostky cukru. Diabetici se mohou dopracovat snížení dávek perorálních antidiabetik při pravidelném pití čaje Achyrocline. Pokud ordinujeme čaj Achyrocline diabetikům, je potřeba je předem upozornit na možné potíže vyplývající ze snížení hladiny cukrů, jež je ovlivněno přidáním čaje k perorálním antidiabetikům.

– Achyrocline účinkuje na Helicobacter pylori, který se pokládá za původce žaludečního vředu. Vytestuji-li Helicobacter pylori, pak po testování vhodného přípravku vychází Achyrocline. Pití čaje doplňuji užíváním Intocelu nebo Sagradinu.

– Dívka, 19 let, trpí od 15 let bolestivou menstruací. Na její potíže nevycházel ani Estrozin, ani Cytonic. Díky nasazení pitného režimu čaje Achyrocline došlo k úpravě síly menstruačního krvácení (působení na játra – podle čínské medicíny) a díky spasmolytickému účinku čaje postupně zmizely křečovité bolesti.

– U některých pacientů s chronickým zánětem průdušek nebo astmatem jsem vytestovala Achyrocline jako čaj na odhlenění a zmírnění kašle, zejména dráždivého. – Achyrocline vychází také jako detoxikans jater a slinivky, hlavně po prodělané hepatitidě typu A.

– Pravidelným pitím Achyrocline si můžeme dobře pročistit ledviny a močový měchýř (kromě pití Smilaxu). Má protiplísňové účinky, které se projeví jak v ledvinách, tak i ve střevech při dysmikrobii a přemnožení plísní.

– Spolu s Diocelem, Diocelem biominerál, Nervaminem a Citronelou je Achyrocline další preparát, u kterého se popisuje účinek proti vypadávání vlasů a předčasnému šedivění.

– V kombinaci s Astominem se Achyrocline hodí velmi dobře k detoxikaci slinivky nebo jako zklidňující čaj při zánětech slinivky, jak akutních, tak i chronických.

– Achyrocline doporučuji zejména ženám hypertoničkám, jejichž tlak je do jisté míry ovlivňován psychickými výkyvy. Zde ho používám v kombinaci s Venisférem, který vychází u hypertoniků velmi dobře. Při pití čaje zaznamenávají ženy celkové zklidnění. Navíc v této kombinaci se tlak dobře stabilizuje, nedochází k jeho výkyvům. Při dlouhodobém užívání je možné postupně vysadit léky ordinované na zvýšenou hladinu cholesterolu, které mají z hlediska celostní medicíny nepříznivý vliv zejména na játra.

– Vzhledem k proklamovaným účinkům na relaxaci kosterního svalstva jsem tento čaj vyzkoušela u pacientů trpících bolestmi krční páteře a zatuhlými trapézy. Ti, kteří byli ochotni čaj pít, udávali postupné odeznívání zatuhnutí. Vysvětluji si to i tím, že pokud máme psychické problémy, sedí nám takzvaně za krkem, jsme celí ztuhlí, hlavu máme staženou mezi ramena. Achyrocline uvolňuje psychické napětí a pomáhá relaxaci, takže se pacienti, kteří pili tento čaj, vylepšili psychicky a povolilo se jejich napětí šíjových svalů.

 

pozn.: Achyrocline je velmi dobrý čaj příjemné chuti. Obsahuje sušený květ. pop2. Pitím Achyrocline si zvýšíme imunitu a zklidníme přemrštěnou odpověď organismu na podráždění (např. alergie).

 

autor: MUDr. Lenka Hodková

 

uveřejněno v časopise Sféra, vydání 06/2010

© Sféra 2015 | Všechna práva vyhrazena
Bez svolení vydavatele nelze rozšiřovat publikované materiály (nebo jejich části) ani fotografie. | Nevyžádané rukopisy, fotografie a kresby se nevracejí. | Vydavatel nenese zodpovědnost za případné následky nesprávného použití zveřejněných léčebných návodů a receptur. | Za příspěvky zodpovídají autoři, obsah nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. | Foto, není-li uvedeno jinak: thinkstock.com.