Logo
Vytisknout tuto stránku

Vista Clear - zkušenosti z praxe

VISTA CLEAR

Jedná se o bioinformační přípravek se širokým působením v podobě kapslí k vnitřnímu užívání. Harmonizuje dráhu ledvin, jater, žlučníku, tlustého střeva, plic a zvláštních energetických drah. Obsahuje řadu rostlin: brusnici borůvku, vilín virginský, kaštan koňský, meduňku lékařskou a harpagofyt ležatý.

Zmíněné byliny obsahují třísloviny, silice, saponiny, flavonoidy, organické kyseliny, glykosidy, vitaminy a jiné vysoce účinné látky, které mají protizánětlivé, protimikrobiální, protirakovinné, antioxidační, imunostimulační účinky.

Výběr preparátu

– testováním

– vhodný preparát můžeme určit vytestováním na oberonu, EAV, biotenzorem, kineziologicky a podobně

– podle cílových orgánů

– Vista Clear je sestaven pro působení zejména na ledviny a játra a s nimi související orgány a jejich funkce

– podle příznaků

– podle potíží, které doprovázejí onemocnění výše uvedených orgánů

– intuitivním výběrem

– citlivý jedinec si z nabízených preparátů vybere Vista Clear, pokud bude cítit, že je to pro něj správná volba

Indikace preparátu

– celková detoxikace organismu

– ochrana před volnými radikály

– cévní onemocnění (ateroskleróza, žilní potíže, hypertenze)

– Parkinsonova choroba, Alzheimerova choroba, demence, poruchy paměti

– hormonální rozlady, premenstruační syndrom

– kloubní potíže (zejména revmatické)

– bakteriální a virové infekce

– ovlivnění krvetvorby

– oční potíže

– ekzémy a alergie

– ovlivnění psychiky (zejména úzkosti, strachy – fobie)

Dávkování

Obvyklé dávkování je 3x 1 kapsle, u chronických dlouhodobých potíží začneme s užíváním pouze jedenkrát denně. Pro větší efekt při dobré snášenlivosti doporučuji až 3x 2 kapsle denně. Nicméně 3x 1 kapsle je zpravidla postačující.

Nežádoucí účinky a kombinace s ostatními preparáty

U Vista Clearu jsem nezaznamenala žádnou reverzní ani alergickou reakci. Nicméně pro některé pacientky se jako nežádoucí efekt užívání Vista Clearu jevila zvýšená chuť k jídlu s následným přibíráním na váze.

Velmi osvědčená kombinace je Vista Clear + Supracid, zejména u bolestí kloubů. Stejně tak Vista Clear + Gerocel kapsle je též výhodná kombinace právě pro klouby. U očních onemocnění pak testuji kombinaci Vista Clear + Levamin, Detoxin nebo Venisfér. (Venisfér a Levamin v případě, že má člověk zelený zákal, tedy glaukom, zvýšený nitrooční tlak. U těchto pacientů je to kombinace, která mi vychází v 90 % případů.)

Zkušenosti z praxe

• detoxikace jater

• oční onemocnění

• kloubní onemocnění

• trávicí obtíže

• hemoroidy

• žilní onemocnění

• ateroskleróza, hypertenze, ICHS

• protiinfekční působení

• průjmy a zácpy

• ekzémy

• rekonvalescence

• nechutenství

• migrény

Kazuistiky

1. Pacientka, 40 let, přichází pro bolesti kloubů po chřipce. Pomocí EAV jsem vytestovala pozůstatky chřipkových virů v organismu, cíleně pak v kloubní synovii a pouzdrech. Z preparátů jsem testovala Diocel, Detoxin, Vista Clear. Vista Clear vycházel pro pacientku nejlépe, začaly jsme s agresivním dávkováním 3x 2, protože si přála úlevu co nejdříve. Vzhledem k tomu, že onemocnění bylo akutní, a navíc borůvka, která je obsahem Vista Clearu má účinky na chřipkové viry, nasadila jsem toto vysoké dávkování a pacientka mi hlásila, že po 3 dnech pociťuje úlevu od bolestí. Druhé balení využívala již v dávce 3x 1 kapsle a nemohla si Vista Clear vynachválit, protože jí po něm nebylo tak špatně jako kdysi po Ibuprofenu, který jí na bolesti kloubů zabíral ve vysokých dávkách, v nichž ovšem způsoboval neskutečné bolesti žaludku. Po vybrání tří balení Vista Clearu jsem již netestovala přítomnost chřipkových virů.

2. Žena, 50 let, trpí už 2 měsíce na hemoroidy, zkoušela různé masti, vždy došlo k chvilkovému uklidnění. Potřebovala ale něco, co jí celkově pomůže, a nejen lokálně. Testovaly jsme pomocí EAV nejvhodnější přípravek, vyšel Venisfér a Vista Clear. Pacientka ale během užívání Venisféru měla potíže s jeho chutí, takže přešla na Vista Clear v dávce 3x 1 kapsle. Při jeho užívání asi po týdnu cítila podstatnou úlevu od tlaků v konečníku a hemoroidy přestaly krvácet, dokonce i na pohmat přestal být konečník citlivý a hemoroidy se zatáhly. Vista Clear užívá dosud s pravidelnými přestávkami, navíc si libuje, že se necítí unavená, zlepšilo se jí zažívání a lépe vidí.

3. Muž, 32 let, s ekzémy na nártech a kolem kotníků. Lokalizace ekzému svědčila pro zatížení jater, sleziny, slinivky a ledvin. Jako ideální přípravek byl vytestován Vista Clear, který byl podáván v dávce nejprve 1x 1 kapsle, abychom předešli zhoršení u ekzému. Další týden jsme zvýšili dávku na 2x 1, až jsme se postupně dostali na dávku 3x 2 kapsle poté, co jsme si byli jistí, že se ekzém nerozšiřuje a neprojevuje se reverze. Po dvou měsících začal ekzém úplně mizet. Když jsme pátrali, co ho tak najednou vyvolalo, zjistili jsme, že pacient nedávno užíval antibiotika ve vysoké dávce na vleklý zánět průdušek. Zřejmě zde došlo k zatížení jater, která už nedokázala toxiny a metabolity zpracovat. Vista Clear se projevil jako účinné detoxikans zažívacího, jaterního a ledvinného okruhu.

4. Pacient, 60 let, muž. Před rokem dostal zánět rohovky na obou očích. Zánět byl opakovaně léčen očním lékařem, po kortikoidových kapkách docházelo k občasné úlevě, která však nikdy nebyla trvalá. Úlevu pro poškozenou rohovku před kontaktem se vzduchem tvořily jen kontaktní čočky. Pacient přichází s akutním řezáním v obou očích, otoky víček, zarudnutím spojivek. Na akutní potíže jsme nasadili homeopatickou léčbu, která do 24 hodin zmírnila všechny nepříjemné příznaky. Ohledně poškozené rohovky byly vytestovány již pouze mikrobiální toxiny, které dál způsobovaly poškozování oka. Nejvhodnějším preparátem pro detoxikaci oka byl určen Vista Clear společně s Levaminem. Tato dvojkombinace byla nasazena jako dlouhodobá detoxikace. Po měsíci mohl pacient sundat kontaktní čočky. Po půlroce došlo k úplnému vyhojení rohovky a celkové detoxikaci oka.

5. Žena, 45 let, přichází pro bolesti v oblasti páteře, dále bolesti kyčelních kloubů. Bolesti mívá asi 2 roky, postupně se začaly zhoršovat po průjmovém onemocnění. Pomocí EAV byla v kloubech vytestována ložiska salmonely, která prokazatelně (opakované výtěry stolice během průjmů) způsobila průjmové onemocnění pacientky. Jako nejvhodnější přípravek vyšel Vista Clear a Astomin. Salmonela navíc vytvořila infekční ložisko také ve žlučníku a žlučových cestách, takže pacientka trpěla kromě kloubů i zažívacími potížemi. Vista Clear byl nasazen v dávce 3x 1 kapsle, Astomin v dávce 2x 10 kapek. Po využívání 3 balení od obou preparátů došlo k úplné úlevě od kloubních potíží. Odezněly i zažívací potíže. Potíže s páteří byly ještě následně řešeny Diocelem a Gerocelem kapsle.

6. Vista Clear jako preparát mi vychází velmi dobře i u pacientů s aterosklerózou, hypertenzí a ischemickou chorobou srdeční, zejména díky jeho složení a účinkům na srážlivost, spasmolytickým účinkům, protektivním účinkům na cévy. U těch, kteří se rozhodnou ho v těchto indikacích užívat, doporučuji dlouhodobé dávkování 2x 1 kapsli.

7. Pacientka, 39 let, s nově zjištěným šedým zákalem. Z hlediska očního lékařství se prakticky čeká, až šedý zákal bude natolik závažný, že se vymění čočka za umělou. Z hlediska alternativní medicíny (ale i podle klasické medicíny) se šedý zákal projevuje hlavně u lidí s poruchou metabolismu cukrů. Většina diabetiků predisponuje právě k šedému zákalu. U této pacientky klasická medicína však diabetes zatím neobjevila, ačkoli v rodině oba rodiče na diabetes trpí. Kromě usazenin metabolitů cukrů podle celostní medicíny může jít také o usazování jiných metabolitů. U této mladé ženy jsem přesto vytestovala poruchu metabolismu cukrů. Na detoxikaci oka jsem vyhledala tři preparáty, z nichž hlavní účinek spočíval na Vista Clearu, dále opět Levamin a Venisfér. Pacientka se rozhodla užívat všechny tři preparáty najednou. Po půlroční kontrole na očním lékařka zkonstatovala, že nevidí žádné známky šedého zákalu. Dále jsme u této pacientky začaly detoxikovat také slinivku a napravovaly narušený metabolismus. Na těchto onemocněních pracujeme dosud.

8. Žena, 28 let, přichází pro migrény trvající od porodu – to je asi 4 roky. Nejprve se jednalo o mírné bolesti hlavy, které se objevovaly jedenkrát do měsíce v souvislosti s periodou. Postupně se intervaly zkracovaly, bolesti nabývaly na intenzitě, objevovaly se za pravým okem a v pravé polovině hlavy. Někdy i zvracela. Pomocí EAV bylo jako příčina bolestí hlavy diagnostikováno přetížení jater, zřejmě z období těhotenství. Jako nejvhodnější preparát byl vytestován opět Vista Clear, zejména k detoxikaci jater. Po využívání 3 balení Vista Clearu začaly bolesti ustupovat. Vista Clear bere dosud, nyní již v udržovací dávce 2x 1 kapsle. Užívání doplňuje pitím čaje Aloysia triphylla. Cítí se velmi dobře. Zlepšil se jí i spánek.

9. Dítě, 12 let, přivádí matka pro nechutenství, zácpy, únavu. Vyšetřeno opakovaně pediatry bez jakéhokoli patologického nálezu. Pomocí EAV diagnostikováno opět pouze zanesení jater. Na detoxikaci a podporu chuti k jídlu zvolen Vista Clear v dávce 2x 1 kapsle, posléze 3x 1 kapsle. Chlapci se vylepšila stolice, zmizela únava a začal přibírat na váze. Během měsíce přibral 4 kilogramy.

 

Autor: MUDr. Lenka Hodková

Pop. Vista Clear je preparát s výbornými účinky, dá se konstatovat, že není jediný orgánový systém, pro který by neměl přínos. Užívání Vista Clearu bych doporučovala v podobě několika ročních kúr všem, kdo mají zájem o své zdraví.

 

uveřejněno v časopise Sféra, vydání 04/2010

© Sféra 2015 | Všechna práva vyhrazena
Bez svolení vydavatele nelze rozšiřovat publikované materiály (nebo jejich části) ani fotografie. | Nevyžádané rukopisy, fotografie a kresby se nevracejí. | Vydavatel nenese zodpovědnost za případné následky nesprávného použití zveřejněných léčebných návodů a receptur. | Za příspěvky zodpovídají autoři, obsah nemusí vyjadřovat stanovisko redakce. | Foto, není-li uvedeno jinak: thinkstock.com.