Vytisknout tuto stránku

Co pomáhá na játra? Ostropestřec

Ostropestřec mariánský je krásný bodlák s růžovými květy. Řadí se mezi významné léčivé byliny, jejíž účinné extrakty používá i farmaceutický průmysl. Jedná se o jednoletou až dvouletou rostlinu, které se nejvíce daří na slunných místech, například v oblasti středomoří, v ČR se jí díky nízkým teplotám nedaří. Její síla spočívá především v obsahu léčivé látky sylimarin, který oplývá antioxidačními účinky, má silný detoxikační účinek působící především na játra. Spolu s játry pozitivně působí i na meridián žlučníku a žaludku, čímž ovlivňuje i trávení.

Hlavní složkou silymarinu je silibinin (též silybin). Není to jedna látka, ale komplex podobných látek, které mají podobnou antioxidační aktivitu a navzájem se doplňují ve své chemoprotektivní a kardioprotektivní aktivitě. Silibinin vykazuje ochranný účinek ve vztahu k jaterním buňkám. Velkou výhodou použití silymarinu je jeho netoxicita i ve velmi vysokých dávkách.

Játra jsou jedním z nejzatěžovanějších orgánů, plní totiž přes 500 různých funkcí, a dokonce jsou schopná svou vlastní tkáň regenerovat. V játrech se hromadí velké množství krve, která obsahuje minerály, vitamíny a jiné živiny. Absorbují a ukládají tuky, sacharidy a bílkoviny z potravy, které se pak v těle přemění v energii nebo jsou ukládány jako tuková tkáň. Játra rovněž vyrábějí žluč, která se shromažďuje v žlučníku a podporuje trávení tuků a peristaltiku střev.

Jednou z jejich vůbec nejdůležitějších funkcí je odstraňování toxických látek z těla. Jejich nedostatečná funkce se může projevit navenek např. jako:

  • alergické reakce
  • cirhóza jater „ztvrdlá játra“
  • zánět jater - hepatitida
  • dna
  • snadný vznik modřin
  • bolesti hlavy až migrény
  • nadýmání, zácpa, nevolnosti
  • zvracení a městnání žluči
  • senná rýma
  • astma
  • nevolnost při cestování – kinetóza
  • hypotenze – problémy při nízkém tlaku

 

Proto je důležité věnovat především na jaře pozornost meridiánu jater a žlučníku např. užíváním extraktů z ostropestřce mariánského, který má díky obsahu silymarinu skutečně široké uplatnění. Silymarin pomáhá regenerovat tkáně a bránit jejich dalšímu poškození. Dalšími přínosnými látkami v této bylině jsou biogenní aminy, kvercetin nebo vitamín E.

Silymarin není jedna látka, ale komplex strukturně podobných látek, které mají podobnou antioxidační aktivitu a navzájem se doplňují ve své chemoprotektivní aktivitě. Silymarin dokáže regenerovat jaterní buňky tak, aby byla játra schopna nás chránit před škodlivými a toxickými látkami z potravy, filtrovat nasycené tuky, odbourávat alkohol, syntetické látky z léků a další látky, co se do těla dostanou přes trávicí trakt. Jeho detoxikační schopnosti byly ověřeny i při léčbě mononukleózy a při různých otravách.

Ostropestřec Vám doporučujeme primárně jako prevenci na očistu jater, neboť i přesto, že žádnou formou onemocnění jater netrpíte, tak z povahy jater, které jsou jakousi „čističkou“ našeho organizmu, je vhodné tuto „čističku“ také čistit. Podpoříte si tak nejen trávení, ale i imunitu. Podle tradiční čínské medicíny jej doporučujeme užívat především v březnu a dubnu pro celkovou detoxikaci organizmu po zimním období, ale samozřejmě je účinný po celý rok.

detoxin 681a23d9bda3cc6608e358bb4db90e3a XL

 

Ostropestřec mariánský je obsažen v bylinných kapkách DETOXIN. Dále však obsahují i další velmi významné a účinné fytolátky z 15 bylin a 7 esenciálních silic. Určitě budete znát skvělé účinky pampelišky lékařské, jitrocele kopinatého, mochny nátržník, pelyněk brotan, šišáku bajkalského a dalších. Spolu s těmito bylinami dostáváte do ruky velmi silný detoxikační prostředek na detoxikaci meridiánu jater a žlučníku, s širokým přesahem do meridiánu žaludku, slinivky a sleziny, ale i srdce!

 

 

 

intocel 1990ac324e26b7e716caf3c87ed6c195 XL

 

Spolu s dračí krví a čistícími humáty najdete ostropestřec mariánský i v INTOCEL kapslích. Jsou to bioinformační kapsle s unikátním složením. Obsahují 14 extraktů bylin, 10 esenciálních silic a čistící humáty posilující meridián opasku, který ovlivňuje orgány v oblasti solar plexus. Imunita začíná ve střevech, proto je velmi důležité neustále podporovat a čistit trávení. Mezi účinnými extrakty je i kadidlovník pilovitý (boswellia sacra), anona ostnitá, krkavec toten, dub letní nebo rdesno hadí kořen.

 

 

 

Popisovaná zdravotní témata nemohou být náhradou za odborné zdravotní vyšetření. Pro stanovení zdravotních závěrů je vždy třeba obrátit se na lékaře.

 

Přečteno 4974 krát Vytvořeno středa, 29 březen 2023 12:00 Naposledy změněno středa, 29 březen 2023 13:47