Vytisknout tuto stránku

Přírodní pomoc pro volné dýchání bez zahlenění a kašle

Nedostatek léků v lékárnách? Využijte sílu přírody

Kýchání, ucpaný nos, únava, bolest hlavy, svalů, kloubů nebo v krku. Že je vám to povědomé? Jedná se o nejčastější příznaky nastávající chřipky nebo nachlazení. S těmito příznaky často přichází i zimnice nebo vzápětí na to teplota. Horečku často doprovází únava, bolest hlavy a celková vyčerpanost. Je-li organizmus napaden škodlivým mikroorganismem, začne se bránit. Jedná se o typický nástup imunitní reakce, do jejíž průběhu mnohdy není vůbec nutné zasahovat. S lehčím průběhem si umí imunitní systém poradit. Vyplatí se nechat teplotu pracovat, ideálně dva tři dny. V rozmezí od 37-38,5 °C se jedná pouze o přirozený obranný mechanismus lidského těla, imunitní procesy fungují mnohem efektivněji, zrychlují se metabolické procesy v těle. Pokud máte prostor pro klidový režim, ulehněte do postele a dejte možnost tělu se s horečkou vypořádat samo.

Toto jsou všeobecná doporučení, která ale nemusí platit plošně pro každého. Někdo pozná nastupující zdravotní problém hned při zvýšené teplotě od 37° C, leží, je unavený a tělo si vyžádá klid, někdo je tomuto schopen čelit až do teploty 38° C, kdy již začínáme mluvit o horečce. Horečka je příznak nemoci, který čas od času potká každého z nás.

Důležité je nezapomenout pravidelně doplňovat tekutiny. Jestliže však teplota přetrvává déle než tři dny, je důležité vyhledat lékařskou pomoc.

Jak si poradit pomocí bylin

Média nás denně zahlcují informacemi, že v lékárnách není dostatek léků, že jsou přeplněné čekárny všeobecných lékařů a pod. Je tedy nejvyšší čas vrátit se k prastarým moudrostem kořenářek a začít znovu využívat účinky bylin. 

Abychom podpořili imunitní systém, který si má poradit s infekcí, je vhodné jej posilovat dostatkem vitamínů, minerálů, ale i dostatečným pitným režimem. Již naše babičky znaly přírodní možnosti jak na snižování teploty nebo na podporu imunity pitím čajových směsí z bylin. V Diochi máme k dispozici doplňky stravy pro posílení imunity pitím bylinných čajů, bylinných bioinformačních kapek a kapslí s extrakty bylin a silicemi.

Tmavě růžová barva obalu produktů Diochi určuje zaměření na meridián plic a tlustého střeva, které spolu podle tradiční čínské medicíny úzce souvisí. Posílíme-li meridián střev, uleví se plicím i zahlenění a uvolní se i meridián plic a tím i dýchání. Mezi čaje zaměřené na meridián plic patří Rosa centifolia – Růže stolistá nebo čaj Prunella vulgaris – černohlávek. Oba pomáhají nastolit normální stav dýchacího systému. Navíc čaj z růže stolisté chutná i dětem.

 

baktevr 23da450944f0818162562a06dc761501 XL

Z tinktur, které patří k meridiánu plic je BAKTEVIR, který obsahuje extrakty z 15 bylin a 10 přírodních silic mezi kterými najdete byliny, které znaly už naše babičky a používaly proti nachlazení a kašli. Jedná se především o byliny divizna velkokvětá, bez černý, lišejník islandský, sléz lesní, jitrocel kopinatý, ze silic např. eukalyptová, yzopová nebo grepová. Směs zároveň podporuje meridián tlustého střeva, které se vzájemně podporují.

 

 

 

 

 

dinavir d7115f2e533cc8bcf91823021f4ba6a2 XL

Druhou tinkturou, která patří k meridiánu plic je DiNAvir, který taktéž obsahuje extrakty z 14 bylin a 11 silic. Hlavní bylinou je yzop lékařský, který podporuje normální činnost dýchací soustavy, kardiovaskulárního systému, jater nebo stavu kostí a kloubů. Černohlávek působí jako antioxidant, podporuje normální obranyschopnost organizmu a pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi. Dále kapky obsahují extrakt bylin ze šalvěje červenokořenné, ptačího zobu, lišejníku islandského, které podporují přirozenou obranyschopnost, imunitní systém, chrání horní cesty dýchací nebo kozinec blanitý nebo meduňka lékařská. Směs je sestavena tak, aby její působnost byla celistvá a pomáhala posilovat celý energetický systém člověka s důrazem na podporu normálního dýchání.

 

 

 

 

deviral b6004aaf43dbcfb743aa1b54a758f57d XL

 

Kapsle DEVIRAL plus jsou svým obsahem taktéž zařazeny k meridiánu plic a tlustého střeva. Kuklík městský, řepík lékařský a hřebíčkovec vonný jsou byliny, které pomáhají harmonizovat meridián tlustého střeva a ulevit tak meridiánu plic a dýchání. Řepík lékařský podporuje normální trávení, činnost gastrointestinálního traktu, střev, horních cest dýchacích, močové soustavy, jater a vylučování, a dokonce i oběhové soustavy. Jeho působnost je celistvá na posílení celého organizmu komplexně. Ne náhodou nese ve svém názvu slovo „lékařský“.

 

 

 

rosa centifolia

prunella

 

 

Příroda nám poskytuje vše potřebné, co je zapotřebí k posilování imunity a tak využijme její nabídnuté pomoci ještě dříve, než se zdravotní problém vyskytne.

Přečteno 9416 krát Vytvořeno pátek, 16 prosinec 2022 09:29 Naposledy změněno čtvrtek, 02 únor 2023 10:28