Vytisknout tuto stránku

Pozoruhodný šungit

Šungit je 2 miliardy let stará polyminerální uhlíková hornina, neprůsvitný černý kámen s více či méně výrazným kovovým leskem. Nachází se na jediném místě na planetě, v Karélii na břehu Oněžského jezera v severozápadním Rusku.
Jeho hlavní složkou jsou uhlík a silikáty (asi 27% uhlíku a 57% silikátů). Celkově obsahuje vyváženou skladbu koloidních minerálů v organické formě, které tělo dokáže maximálně využít. Koloidní minerály jsou nejdokonalejší formou minerálů, jejichž vstřebatelnost se blíží 100%. Koloidní minerály jsou jednotlivé molekuly určité látky rozptýlené ve vodě. Rozptýlené částice mají záporný elektrický náboj, zatímco střevní stěna má náboj kladný, a to má za následek, že tyto minerály jsou vstřebatelné z 98%. Organominerály napomáhají udržovat acidobazickou rovnováhu organizmu.

Fullereny
Celá řada schopností šungitu a šungitové vody se spojuje s přítomností fullerenů. Je to základní znak šungitu. Jedná se o negrafitizovaný, téměř čistý nekrystalický uhlík, vzniklý pravděpodobně z mikroskopických řas. Nejčastější, nejstabilnější a také nejvíce prozkoumanou formou je fulleren C60. Je to molekula s největší možnou symetrií - tvoří ji fragmenty s pětinásobnou symetrií (pentagony), na jakou nikde jinde v neživé materii nenarazíme; pro neorganické sloučeniny jsou přírodou "zakázány". Z toho vyplývá závěr, že molekula fullerenu je molekulou organickou a krystal z takových molekul - tzv. fullerit - se jeví jako přechodná forma mezi organickými a anorganickými látkami. Proto se o šungitu často hovoří jako o živém kameni. Někteří dokonce považují šungit za prarodiče organického života na naší planetě.


Má neobyčejné složení, strukturu, fyzikální i chemické vlastnosti, proto má široké spektrum využití. Dokáže čistit vodu, obohacovat ji o minerály, měnit její energetickou a informační strukturu směrem k pozitivitě. Čistí a harmonizuje atmosféru v místnostech, odrušuje geopatogenní zóny a elektromagnetické záření, dodává energii a životní sílu.


Nejčastější aplikací je šungitová voda, ale využití má daleko širší: poblíž postele, nošením, přikládáním, jako amulet – všude, kde potřebujete očistit, probudit k životu. Jedná se o uhlíkovou horninu s příměsí snad všech prvků periodické tabulky. Na první pohled se podobá aktivnímu uhlí a také byl tak tradičně využíván k čištění vody na vodu pitnou. Jenže bohatost dalších příměsí z něj dělá mnohem zajímavější kámen. Dokáže stínit emise elektromagnetického záření. Odstraňuje škodlivé mikroorganismy a znečišťující látky, ale nejen to, vodu mění v biologicky aktivní.

Diochi Diocel Biominerál je bioinformační doplněk stravy, který obsahuje macerát šungitu v červeném vinném octě. Díky tomuto spojení vznikl doplněk stravy, který má velmi široké pozitivní působení na organizmus. Pomáhá harmonizovat meridián ledvin, močového měchýře, dále pak tlustého a tenkého střeva. Ocet je již od starověku známý a používaný jako pochutina i jako lék. Staří Babylóňané používali ocet ke zmírnění otoků a k čištění ran. Starověký řecký lékař Hippokrates používal ocet také k podpoře trávení i jako přírodní antibiotikum a antiseptikum. Starověkým japonským samurajům mělo pití octa dodat sílu a odolnost. Ocet podporuje trávicí enzymy, čímž zlepšuje stravitelnost syrového i vařeného jídla, brání vzniku kvasných hnilobných procesů ve střevech.

Proto spojení červeného vinného octa s účinky macerátu šungitu dalo vytvoření doplňku stravy, který pomáhá řešit mnoho problémů, spojených s vodním hospodářstvím organizmu.

1 3b diocel biomineral

 

 

Přečteno 4494 krát Vytvořeno úterý, 26 duben 2022 13:34 Naposledy změněno středa, 27 duben 2022 07:55