Vytisknout tuto stránku

Dámy, to vás bude zajímat ESTROZIN čaj - NOVINKA

ESTROZIN BYLINNÁ SMĚS - ELIXÍR PRO ŽENY BEZ ROZDÍLU VĚKU

Dovolte mi představit novinku mezi produkty Diochi a tou je ESTROZIN bylinná směs pro ženy. Otcem receptu je bioterapeut pan Vladimír Ďurina, který na základě svých mnohaletých znalostí a zkušeností sestavil bylinnou směs, která ulevuje ženskému organizmu a harmonizuje jeho hormonální systém. Víme, že ženský organizmus je cyklický, velmi proměnlivý a že hormonální hladina má úzkou vazbu na psychiku a další orgánové soustavy. Proto ESTROZIN čaj obsahuje také byliny, které příznivě ovlivňují psychiku, játra, žlučník. ledviny a v neposlední řadě i kardiovaskulární systém.

Na hlavním obrázku ESTROZIN čaje je parcha saflorová, nebo-li maralí kořen, který má protistresové, posilující a adaptogenní účinky podobné ženšenu, za jehož náhradu se maralí kořen v našich podmínkách může považovat. ESTROZIN čaj obsahuje byliny harmonizující menstruační cyklus, zmírňující příznaky premenstruačního syndromu a příznivě ovlivňující menopauzu. Ve směsi jsou známé „ženské“ byliny jako je jetel červený, kontryhel obecný, měsíček lékařský nebo řebříček obecný, o kterém Farář Kneipp vyslovil ve svých spisech tento názor:

„Ženy by se uchránily před mnohými těžkostmi, kdyby občas sáhly po řebříčku!“

Jetel k léčení používala už Hildegarda z Bingenu v dávném středověku. Teprve v nedávné době byly v jetelu objeveny isoflavonoidy (fytoestrogeny) příbuzné lidským estrogenům. Bylo zjištěno, že snižují návaly horka, lépe se vyživuje kůže a sliznice a mají kladný vliv na kostní hmotu a tím pomáhají při menopauzální osteoporóze. Podporují také dozrávání vajíčka a ovulaci, což je možné využít na podporu otěhotnění.

Kontryhel obecný léčebně patří mezi vysoce ceněné rostliny, je znám pro své využití při menstruačních problémech a pro posílení a hojení po porodu. Jeho schopnost ulevovat od bolesti vychází z působení kyseliny salicylové obsažené v rostlině.

Hluchavka bílá se často přidává do ženských čajových směsí, protože je právem považována, hned po kontryhelu, za druhou nejdůležitější ženskou bylinu.

Z dalších známých bylin obsažených v ESTROZIN čaji je mochna husí, která se vyznačuje protikřečovými účinky, a tak mírní bolestivou menstruaci provázenou svalovými stahy.

Měsíček lékařský je jednou z hlavních gynekologických rostlin, který upravuje nepravidelnou a bolestivou menstruaci, mírní klimakterické potíže, tlumí gynekologické záněty. Dále je skvělým pomocníkem při žlučníkových a jaterních problémech.

V dnešní hektické době plné stresu se dá popularita meduňky lékařské snadno pochopit, její dobré vlastnosti však byly známé již odedávna. Proslulý lékař a přírodovědec Paracelsus nazýval meduňku lékařskou elixírem života, zřejmě pro své zklidňující účinky na celý organizmus. V neposlední řadě je důležité zmínit se o působení srdečníku obecného na nervovou soustavu, který se využívá při neklidu v klimakteriu (přechodu), při nervozitě, úzkosti, migréně, bolestech hlavy, přepracovanosti a srdečních obtížích způsobených zvýšenou činností štítné žlázy.

Bylinný čaj ESTROZIN by měl být součástí každé ženské domácnosti.

SLOŽENÍ:

PARCHA SAFLOROVÁ (LEUZEA CARTHAMOIDES) přispívá k osvěžení těla a normálnímu stavu kardiovaskulární soustavy. Můžete se také setkat s názvem maralí kořen nebo parcha sibiřská, podle jejího původu ze Sibiře.  Svým vzhledem připomíná „obyčejný bodlák“, ale nemá ostny. Ceněná je zejména pro svůj velký a tuhý kořen. Je vhodná pro celkové osvěžení těla, podporuje přirozenou obranyschopnost organizmu, kardiovaskulární systém a příznivě ovlivňuje mentální zdraví.  

KOZINEC BLANITÝ (ASTRAGALUS MEMBRANECEUS) pomáhá udržovat (před)menstruační komfort, normální hladinu cukru v krvi, krevní tlak, činnost ledvin a močového měchýře. Pomáhá rozšiřovat cévy, snižovat krevní tlak, prokrvení kůže, zrychlovat krevní oběh a posilovat srdeční sval. Po tisíciletí Číňané užívají tuto rostlinu jako prostředek podporující zvýšení imunity, zvláště u mladých lidí.

JETEL ČERVENÝ (TRIFOLIUM PRATENSE) přispívá ke komfortu při menopauze. Čaj z jetele má též zklidňující účinky, užívá se pro snazší usínání a nerušený spánek. Je to také ženská bylina, která pomáhá při nepravidelném menstruačním cyklu, při gynekologických zánětech a díky fytohormonům také při přechodu – klimakteriu.  

MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ (CALENDULA OFFICINALIS přispívá k rovnováze vaginální mikroflóry, k normálnímu trávení a činnosti jater a k normální činnosti střev. Měsíček je jednou z hlavních gynekologických rostlin, upravuje nepravidelnou a bolestivou menstruaci, mírní klimakterické potíže, tlumí gynekologické záněty. Pomáhá při nejrůznějších vnitřních zánětech: jícnu, střev, dvanácterníku, žaludku, včetně žaludečních vředů.

ŘEBŘÍČEK OBECNÝ (ACHILLEA MILLEFOLIUM) pomáhá udržovat menstruační komfort, normální funkci močové soustavy a metabolismus tuků – kontroluje tělesnou hmotnost. Je důležitou bylinou především pro ženy ať už se jedná o mladé ženy, kterým pomáhá při nepravidelné menstruaci, tak i zralým ženám v období menopauzy. Pomáhá při gynekologických zánětech, vaginálním výtoku, tak i při pomočování.

MOCHNA HUSÍ (POTENTILLA ANSERINA) přispívá k (před)menstruačnímu komfortu, ovlivňuje mikroflóru střev a imunitní systém. Je to bylina s protikřečovým účinkem. Podporuje sekreci žluči, působí proti křečovité a bolestivé menstruaci.

HLUCHAVKA BÍLÁ (LAMIUM ALBUM) přispívá k udržení rovnováhy vaginální mikroflóry, (před)menstruačního komfortu nebo vylučování vody z organizmu. V ženském organizmu hluchavka výborně pomáhá při menstruačních problémech, posiluje dělohu, pomáhá při zánětu vaječníků a zastavuje výtok, který se často vyskytuje u mladých žen.

KONTRYHEL OBECNÝ (ALCHEMILLA VULGARIS) pomáhá udržovat menopauzální a (před)menstruační komfort, přispívá k normálnímu stavu kloubů a svalů. Patří mezi vysoce ceněné rostliny, je znám pro své využití v léčbě menstruačních problémů a pro posílení a hojení po porodu

PERILA KŘOVITÁ (PERILLA FRUTESCENS) přispívá k produkci cytokinů a specifických protilátek. Používá se jako antihistaminikum, protože pomáhá tlumit svědivé a alergické reakce.

ŽINDAVA EVROPSKÁ (SANICULA EUROPAEA) pomáhá k normální funkci dýchacího systému. Ve středověku si jí velmi cenili při problémech s dýcháním a při poruchách trávení.

BADYÁNÍK PRAVÝ (ILLICIUM VERUM) pomáhá normálnímu trávení a přispívá k přirozené obranyschopnosti – imunitě. Čaj z badyánu ulevuje od revmatismu, pomáhá při kolikách a bolestech v krku.

PAPAYA OBECNÁ (CARICA PAPAYA) obsahuje vysoký podíl vitamínů, působí jako antioxidant, pomáhá odbourávat tuky, pomáhá neutralizovat nadměrnou kyselost organizmu.

MEDUŇKA LÉKAŘSKÁ (MELISSA OFFICINALIS) přispívá k normální činnosti štítné žlázy, podporuje emoční komfort, má relaxační účinky proti stresu, pomáhá při usínání a dobrému spánku dětí i starších lidí, pomáhá k normální činnosti dýchacího systému a činnosti srdce. Uvolňuje křeče, pomáhá proti zvracení v těhotenství.

SRDEČNÍK OBECNÝ (LEONURUS CARDIACA) přispívá k (před)menstruačnímu komfortu a při menopauze, podporuje normální činnost štítné žlázy, srdce a kardiovaskulárního systému. Rostlina je výborným pomocníkem při všech srdečních problémech, související zejména s vysokým krevním tlakem. Zároveň blahodárně působí na nervovou soustavu.

V příloze je ke stažení leták Estrozin čaje.

Přejeme hodně zdraví

Diochi

Přečteno 3048 krát Vytvořeno pondělí, 28 únor 2022 14:23 Naposledy změněno pátek, 04 březen 2022 09:47