Vytisknout tuto stránku

Počet T-lymfocytů v těle je základem získané imunity

Podle odborných studií se imunita odvíjí od počtu T lymfocytů v organizmu.

Imunitní systém se skládá ze dvou základních složek – vrozené a získané (adaptivní) imunity, které fungují ve vzájemné spolupráci. Každá z nich disponuje různými typy buněk s různými úlohami. Adaptivní (získaný) imunitní systém se skládá ze tří hlavních typů buněk. Jsou jimi:

  • B lymfocyty produkující protilátky imunoglobuliny
  • T lymfocyty CD4+ (pomocné), které mají pomocnou a efektorovou (výkonnou) funkci
  • T lymfocyty CD8+ (cytotoxické), které slouží k zabíjení infikovaných buněk

 

Funkce T lymfocytů

B lymfocyty, resp. plazmatické buňky, dokážou tvořit protilátky proti infekcím. Protilátky většinou zastavují patogeny mimo buňky, navážou se na ně, tím neumožní vstup do buňky a zároveň je označí pro rychlejší odstranění.

T lymfocyty jsou brány jako pomocné buňky, jedná se o druh bílých krvinek tvořících se v kostní dřeni, při růstu opouštějí kostní dřeň a migrují do brzlíku, ve kterém dozrávají. Zralé T lymfocyty exprimují na svém povrchu různé proteiny, které označujeme jako CD4+ T nebo CD8+ T. Tyto bílé krvinky sice nemají schopnost rozhodovat o formě imunitní odpovědi, ale zesilují nebo potlačují funkci ostatních (poškozených nebo virem napadených) buněk nebo nevhodné buňky dokonce zabíjejí, zastavují jejich replikaci uvnitř buněk, tj. podílejí se na kontrole infekcí.

Při prvním setkání s infekcí trvá nějaký čas, než vznikne reakce a vytvoří se adaptivní imunita. Tato „dělba práce“ se jeví jako účinný mechanismus k eliminaci infekcí. Obecně se však dá říci, že T lymfocyty jsou podstatou specifické (získané) buněčné imunity.

Paměťové buňky - T lymfocyty

Paměťová buňka je označení pro bílé krvinky ze skupiny lymfocytů, které se v těle uchovávají po proběhnuté imunitní odpovědi. Zajišťují tím imunitní paměť. V praxi to znamená, že druhá infekce konkrétním patogenním organizmem vyvolá silnější a pohotovější odpověď, než primární infekce. K paměťovým buňkám patří paměťové B-lymfocyty a paměťové T-lymfocyty. V obou případech však platí, že jsou tyto buňky přizpůsobeny k potírání konkrétního patogenního organizmu, jako je určitý druh bakterie nebo viru.

Jak si udržovat silný imunitní systém?

Základem zdravého těla a tedy i obranyschopnosti organismu je vždy na prvním místě

  • zdravá strava s dostatkem vitamínů a minerálů
  • psychická pohoda bez stresu
  • dostatek pohybu
  • doplňky stravy

 

V případě, že alespoň trochu dbáme na to, abychom měli kvalitní výživu, která se skládá z velkého množství zeleniny a ovoce, jsme na dobré cestě k silnému imunitnímu systému. Nelze určit, který z vitamínů je nejdůležitější, je potřeba zajistit tělu dostatek všech vitamínů, protože každý spouští v těle jiné chemické reakce. Stejné je to i u minerálů, dostatek jednoho minerálu zajišťuje vstřebatelnost minerálu druhého a ten třetího. Vitamíny a minerály jsou silnými antioxidanty, které se podílejí na tvorbě bílých krvinek a tím silného imunitního systému.

Kozí kolostrum – biologické zlato

Kozí kolostrum, nebo-li mlezivo, je mateřské mléko, které produkuje koza první hodiny, max dny po porodu kůzlete. V kozím kolostru je zastoupeno největší množství účinných látek, jako jsou: imunoglobuliny protilátky, laktoferin, vitamíny, cytokin, růstové hormony, biominerály, antibakteriální a antivirové látky, interferon a další. Právě tyto látky pomáhají našemu tělu obnovit a posílit imunitu (obranyschopnost organismu). Díky pastvě se do mleziva dostávají látky, které se nacházejí v bylinách a venkovních porostech. Koza si sama z bylinek vybírá to nejlepší a přirozenou cestou se prospěšné látky dostanou až do kolostra. Bioinformační doplněk stravy kapsle TCD 4 Imuserol s obsahem kozího kolostra, ovesných betaglukanů a koriandrové silice byl vyvinut právě pro podporu adaptivní, nebo-li získané imunity a pro zvýšení počtu T lymfocytů v těle.

Svou získanou imunitu máte ve svých rukou - zajistěte tělu dostatek výživových látek jako jsou vitamíny, betaglukany, minerální látky, přírodní flavonoidy!

TCD4 Imuserol celek

 

 

TCD4 Imuserol kapsle - doplněk stravy s kozím kolostrem a ovesnými betaglukany.

Kozímu kolostru se říká biologické zlato, protože obsahuje maximální množství účinných látek, které tvoří základ imunity mláďat. Stejné je to i u dětí - novorozeňat, které v prvních dnech po porodu získávají od matky mlezivo bohaté na imunoglobuliny a má nižší obsah laktózy. 

Betaglukany jsou přírodní komplexní polysacharidy, které se nachází v obilninách, houbách a kvasinkách.

Superschopnost betaglukanů spočívá v aktivaci makrofágů - buněk, které hrají důležitou roli v imunitní reakci organismu.

Aby měly betaglukany na lidský organizmus příznivý vliv, musíte je konzumovat pravidelně a v dostatečném množství. Dobrou zprávou je, že se jimi nedá předávkovat.

Koriandr setý pomáhá udržovat normální činnost kardiovaskulárního systému, normální hladinu cholesterolu v krvi, působí na činnost nervové soustavy, stav pokožky, podporuje chuť k jídlu a pomáhá normálnímu trávení.

 

 

 

CDF

CD Flavonoidy jsou bioinformační bylinné kapsle s obsahem vitamínů C, B2, D3 a flavonoidů (přírodních, bylinných účinných látek), které působí v organizmu jako antioxidanty, tj. zhášení volné radikály a pomáhají tak organizmu udržovat jeho zdraví.

Vitamín C je v kapslích zastoupen ve dvojí formě. jako vitamín C a ESTER-C, což je nekyselá forma vitamínu C, která nezpůsobuje podráždění žaludku. Vzhledem k neutrálnímu pH, je možno užívat Ester-C dlouhodobě.

Vitamín C pomáhá snižovat únavu, udržovat zdravý imunitní systém, pomáhá v normální produkci kolagenu v těle, zvyšuje vstřebávání vápníku a tím pomáhá udržovat zdravé klouby, kosti a zuby, pomáhá zvyšovat vstřebávání železa, dále vitamínu E pro zdravou pokožku, přispívá k ochraně buněk před oxidativním stresem.

Vitamín D3 se vyznačuje protizánětlivou aktivitou, přispívá k normálnímu vstřebávání vápníku a fosforu, tj. k udržení normálního stavu kostí, svalů a zubů, podporuje normální imunitní systém a podílí se na procesu dělení buněk.

Vitamín B2 - Riboflavin je důležitý pro důležitý pro dobrý stav kůže, očí, funkce srdce a dalších orgánů. Jelikož má významný vliv na metabolismus cukrů, tuků a aminokyselin, ovlivňuje celkovou energetickou přeměnu v organismu. Jako součást enzymů v dýchacím řetězci je nezbytný pro základní buněčný metabolismus. Nedostatek vitamínu B2 se může projevit jako trhliny v ústních koutcích, bolest a pálení rtů, pálení jazyka, záněty dásní, pálení očí, záněty spojivek. Dále by vás mohla postihnout chudokrevnost, světloplachost, poruchy funkce nervů. Nedostatek vitamínu B2 se může projevit také na psychice a intelektu.

 

 

Tromboserin celek

 

TROMBOSERIN multivitamín jsou bioinformační kapsle s patentovanou látkou Fruitflow® a vitamíny:

Fruitflow® je patentovaná látka vyrobená z extraktu rajčat, působí jako aspirin, ale bez vedlejších účinků, pomáhá udržovat normální srážlivost krve a normální krevní tlak.

Vitamín A Retinol, vitamín B-1 Tiamin, vitamín B-2 Riboflavin, vitamín B-3 Niacin, vitamín B-5 kyselina pantotenová, vitamín B-6 Pyridoxin, vitamín B-9 kyselina listová Foliacin, vitamín B-10 Paba kyselina paraaminobenzoová,  vitamín B-12 Kobalamin

Vitamín D3 Calciferol

Vitamín E

Vitamín H Biotin

Koenzym Q10

Extrakt medicinální houby Rezavec šikmý - ČAGA

Extrakt bylin: Pampeliška lékařská, Právenka latnatá, Červená řepa, Resistaid - extrakt modřínu, Voňatka citrónová a Plečky obecné

 

 

viraimun 1c

 

 

 

VIRAIMUN kapsle s extrakty 4 medidinálních hub s betaglukany

Reishi

Cordyceps

Shiitake

Maitake

 

 

 

 

 

 

CASSIS šumák menší

 

CASSIS - šumivé rozpustné tablety s vitamínem C, betaglukany a extrakty ACAI Berry a černým rybízem.

 

 

Přečteno 11518 krát Vytvořeno čtvrtek, 16 září 2021 10:30 Naposledy změněno středa, 20 říjen 2021 09:46

Média