Vytisknout tuto stránku

Příčiny alergie a ekzému hledejte v meridiánu jater a žlučníku

Přichází jaro – ideální čas začít s detoxikací organizmu

Přichází jaro a všude kolem se ozývá slovo DETOXIKACE, JARNÍ OČISTA a podobně. Detoxikace (z lat. de-, od a toxicus, jedovatý) je proces odstranění nebo zneškodnění toxické látky, my budeme mluvit o detoxikaci organizmu.
Tělo je, velmi zjednodušeně řečeno, obrovská chemická továrna, která zpracovává potraviny, vyrábí z nich energii a zároveň musí i vylučovat odpad z technologického procesu. Pokud se v těle odpad hromadí, začínají se hlásit zdravotní problémy, je potřeba zpozornit a uvědomit si, že v chemickém továrně těla je zapotřebí uklidit!  Pokud se delší dobu cítíte bez energie, unavení, nafouklí nebo nateklí, trpíte častými infekcemi, kolísá krevní tlak, cukr v krvi, trpíte na různé alergie nebo stačí aby vám psychicky nebylo dobře, zpozorněte! To opravdu není v pořádku a je na čase s tím něco udělat.

Když neodtéká odpad v kuchyni, co s tím uděláte? Vezmete nějaké čistidlo, nalijete ho do odpadu, použijete podtlakový zvon nebo v nejhorším případě zavoláte instalatéra. Toto je zapotřebí udělat i se svým tělem. Pomocí zdravotních problémů vám tělo hlásí, že má zanesené filtry! Tradiční čínská medicína zná spojitost mezi jednotlivými orgány a symptomy, které jejich disharmonii naznačují. I v Diochi víme, že pokud se zhoršuje zrak, objevuje se suchá pokožka nebo dokonce ekzémy, pak je příčina nejspíš v zaneseném filtru - v JÁTRECH. Pokud se objevují bolesti kloubů, pak je potřeba věnovat pozornost dalšímu filtru a to jsou LEDVINY.

V zimním období bývá naše strava mnohem bohatší na tuky, cukry, jíme méně ovoce a zeleniny, více podléháme stravovacím chybám, máme méně pohybu. Jaro se pomalu blíží a my často sami podvědomě cítíme potřebu očisty, že je potřeba „něco změnit“, jakoby začít znovu. Jaro totiž historicky vyzývalo k očistě již naše předky. Potřeba pravidelných jarních očist pravděpodobně vychází z pravidelných velikonočních čtyřicetidenních půstů, které naši předkové drželi již cca od 5. století. V poslední době se znovu začínáme vracet k půstům, očistám a detoxikacím, protože se znovu ukazuje, že organizmus tyto očisty potřebuje. Detoxikace se nejčastěji pojí s jarem a jarní únavou, naše játra, žlučník i ledviny volají o pomoc.

Přirozená detoxikace probíhá v těle stále, toxiny jsou vylučovány prostřednictvím jater, ledvin a střev. Po zimě je nejlepší čas pomoci svému tělu vyčistit filtry a znovu nastartovat ozdravné procesy!

Játra jsou důležitým detoxikačním orgánem, filtrují krev od toxinů, kontrolují hladinu krevního cukru, přeměňují sacharidy, bílkoviny a tuky, vyrábějí enzymy a žluč, která je potřebná ke zpracování tuků ve střevě. Spolu se žlučníkem jsou dvojicí strážců, kteří hlídají čistotu našeho nitra.

Když tělo odpočívá, je celá jedna čtvrtina jeho krve shromážděna a zpracovávána v játrech. Játry se odbourávají zplodiny v noci mezi 1. a 3. hodinou v čase jejich maximální orgánové aktivity. Velmi důležitá je rovnováha mezi játry a ledvinami. Zdá se, že vztah mezi játry a ledvinami odpovídá elektrické povaze našeho organizmu.

Své tělo můžeme vnímat jako baterii, kde játra jsou plus pólem a ledviny mínus pólem.

Když aktivita jater poklesne, aktivita ledvin se zvýší a naopak! 

Příznaky zaneseného organizmu

  • špatné trávení
  • únava
  • nepravidelné vyprazdňování
  • pocity těžkosti
  • stres

Emoce sedící v játrech

Stejně jako játra jsou rozhodující pro trávení jídla a výživy, hrají velmi důležitou roli v trávení emocí – zvláště těch, které jsou těsně spojeny s játry. Játra jsou považována za místo hněvu, nenávisti a odporu, a také jsou spojena s pocity závisti, podrážděnosti, frustrace, netrpělivosti a nadměrných ambicí. Ale játra jsou spojována i s pozitivními emocemi: může/bude moci, odvaha, důvěra, spokojenost, nadšení, spolupráce, přijetí a vzdání se. Dokážou vás emoce rychle a úplně přemoci? Jak rychle se umíte uvolnit? Nebo jste někdo, kdo dokáže po celé roky hněvat nebo mít někoho/něco v nelibosti? Pokud není energie v dráze jater v harmonii, může být obtížné zpracovat a uvolnit tyto emoce. Stejně tak zloba a rozhořčení může nepochybně játra poškodit.

Bylinky pro očistu těla

Již naši staří předkové znali sílu a účinky bylin a my na jejich odkaz velmi rádi navazujeme. Všeobecně známými bylinkami určenými pro očistu jater je Ostropestřec mariánský, Pampeliška, Jitrocel kopinatý, Řepík lékařský, Kaštan koňský, Aloe Vera, Kurkuma, Zázvor, Pupečník a mnohé další. Všechny tyto byliny jsou obsaženy v našich produktech v té nejvyšší kvalitě.

Jak detoxikovat

Detoxikaci máme spojenou především se změnou životosprávy nebo zvýšením pohybové aktivity. Mnozí z nás si ale povzdechnou, že by rádi, ale že nemají čas, že jsou unavení a další. Je jasné, že při oslabených orgánech se změny provádějí hůř, a proto je zde i cesta, začít detoxikovat pomocí doplňků stravy, postupně ulevovat orgánům a tyto změny se pak projeví na chuti více se pohybovat, v obchodě sáhnout po přirozených potravinách apod. Vnější podpora k přirozené detoxikaci je s ohledem na současný životní styl téměř nezbytná.

Vzhledem k tomu, že se blíží jaro, ideálně vhodné pro detoxikaci jater a žlučníku, potažmo střeva a ledvin. Začít lze tedy zelenou řadou produktů Diochi, která je určena především k harmonizaci dráhy jater a žlučníku, jejichž nerovnováha se může projevit problémy s pokožkou, alergiemi, astmatem, nespavostí, ztučněním jater, diabetem,  dnou – bolestmi palců, světloplachostí, nervozitou, poruchami metabolismu a dalšími.

 

Zelená řada produktů Diochi určená k detoxikaci jater a žlučníku:

Hořčiny v rostlinách nám pomáhají udržovat zdraví

Hořčiny dokáží podpořit větší tvorbu antialergenů v játrech a detoxikaci organizmu. Hořčiny mají velký přínos i pro odbourávání tuků a desenzibilizaci organizmu, který je zatížen alergiemi. Hořčiny a další fytolátky, které podporují vylučování žlučových kyselin, celkově napomáhají správnému trávení a vyživování organizmu. Hořké látky z rostlin napomáhají žlučníku vylučovat dostatečné množství žluče, která brání zahnívání jídla ve střevech. Například omlazovací kůry se bez hořčin neobejdou. Jsou pravým elixírem pro naše tělo a náš metabolizmus.

 

DETOXIN napoj

Detoxin čaj – novinka mezi produkty, je sestaven z extraktů bylin podporujících trávení, játra a žlučník, má příjemnou, aromatickou, lehce nahořklou chuť. Obsahuje vysoký podíl hořčin. Velké procento alergií a ekzémů, různých typů vyrážek a dalších civilizačních onemocnění je způsobeno nedostatečnou funkcí jater, žlučníku a ledvin. Správně použitá fytoterapie mnohdy velmi hluboce řeší podstatu alergie na dlouhou dobu, vyžaduje to ale delší čas.

 

 

 

 

 

 

detoxin 681a23d9bda3cc6608e358bb4db90e3a XLDetoxin kapky jsou přírodní bylinný a bioinformační doplněk stravy s extrakty z bylin s pozitivním vlivem na trávení, žlučník, játra, nervovou soustavu nebo stav pokožky.

Obsažené extrakty bylin:

  • Ostropestřec mariánský napomáhá normalizovat činnost jater, přirozený antioxidant
  • Pampeliška pomáhá detoxikovat, upravuje funkci žaludku, jater a močové soustavy, působí protizánětlivě
  • Mochna nátržník pomáhá normalizovat funkci střevního traktu a zlepšuje stav pokožky
  • Řepík lékařský podporuje normální funkci jater, vylučování, trávení a fungování žlučníku
  • Jitrocel kopinatý působí jako přirozený antioxidant, normalizuje funkci střevního traktu a podporuje mikrobiální rovnováhu

Detoxin kapky obsahují extrakty bylin macerovaných v lihu. Líh je jeden z nejlepších nosičů bylinných extraktů, který dokáže z bylinek vytáhnout maximální účinky.

 

6 2b vista clearVISTA clear kapsle jsou bioinformační doplněk stravy vyrobený z rostlin a éterických olejů. Obsahuje výtažky z brusnice borůvky ovlivňující meridián jater, který podporuje stav očí, kyčelních kloubů, jater, žlučníku nebo slinivky.

Obsažené extrakty bylin:

  • Brusnice borůvka podporuje činnost gastrointestinálního traktu a střev, normální stav kůže, hojení ran a normální hladinu cukru v krvi
  • Vilín podporuje normální činnost cévní soustavy, např. těžké nohy
  • Kaštan podporuje normální činnost žaludku a oběhové soustavy, normální činnost kloubů a stav pokožky

 

 

 

Detoxin krem celekDetoxin krém je bioinformační regenerační a masážní krém s obsahem koloidních minerálů a ozonu a extraktů bylinovlivňují stav pokožky, svalů a šlach, kloubů, očí a další.

  • Lékořice lysá napomáhá normalizovat stav pokožky, stav kloubů, nervový systém a trávení
  • Aloe vera působí na stav pokožky, uvolňuje napětí a stres, podporuje přirozenou obranyschopnost a normální imunitní systém
  • Zemědým lékařský podporuje normální činnost jater, vylučování vody z organizmu a normální stav pokožky
  • Len setý podporuje normální funkci střevního traktu, komfort při menopauze, normální trávení a funkci prostaty a prsou
  • Pupečník asijský napomáhá k normální činnosti cévní soustavy - těžké nohy, léčení, normálnímu trávení, normálnímu ženskému pohlavnímu komfortu
  • Lapačo červené působí jako antioxidant a normalizuje činnost ledvin a krevního tlaku

 

 

 

Detoxikace mysli

V neposlední řadě je potřeba si uvědomit, že očista těla by měla jít i ruku v ruce s očistou mysli. Zaměřme tedy svou pozornost na zdraví, sílu, vitalitu a všechno příjemné a pozitvní.

Hodně zdraví

Vaše Diochi

 

Přečteno 7192 krát Vytvořeno pátek, 11 březen 2022 06:24 Naposledy změněno pátek, 11 březen 2022 12:52