Vytisknout tuto stránku

Připravte nespecificky tělo na možné onemocnění koronaviry COVID-19

Je Vitamín D protizánětlivý?

Státní zdravotnický ústav - citace:

Připravte nespecificky tělo na možné onemocnění koronaviry COVID-19:

Dobré tělesné kondici pomohou i omega-3 a vitamin D.

"Víte, že fatální případy COVID-19 odhalily, že v plicích proběhla tzv. cytokinová bouře ( CRS ), kterou organizmus nezvládl? Je to vážný stav organizmu zprostředkovaný imunitním systémem. Výživa vás sice v tomto stavu nezachrání, ale v prevenci svého zdraví můžete udělat hodně. Budete-li v dobré kondici, pravděpodobnost mírnějšího průběhu a uzdravení lze očekávat vyšší. Dodejme, že nejde o specifický antivirový efekt, ale o obecnou podporu imunitních funkci těla, aby bylo jasno. Chcete přece přežít infekci s lehčími příznaky nemoci nebo ne? Hovoříme-li obecně o cytokinech a výživě, je zajímavé, že některé omega-3 mastné kyseliny mohou prostřednictvím cytokinů také snižovat zánětlivé procesy v těle. Ke kontrole zánětlivých procesů v organizmu přispívá i vitamin D. Tyto významné živiny naleznete v tučných rybách nebo rybím oleji z tresčích jater (pozor na různé typy rybích olejů).

Tato informace je součást primární prevence. Není zaměřena na léčbu onemocnění. "Primární prevence  závisí výhradně na aktivitách jedince v riziku – jeho životním stylu, rozhodnutích a motivaci. Důležité je proto informovat jedince o tom, proč a jakým způsobem může snížit rizikové faktory vzniku onemocnění. Aktivní přístup pacienta je zcela nezbytný."

Zdroj: http://www.szu.cz/tema/bezpecnost-potravin/pripravte-sve-telo-na-mozne-onemocneni-koronaviry-covid-19?highlightWords=p%C5%99ipravte+t%C4%9Blo

 

Změny nálad, mrzutost, únava nebo vás bolí kosti? Možná vám chybí vitamín D

Nastává podzim, ubývá sluneční svit, který je potřeba pro produkci vitamínu D. Za pomoci slunečního záření se ergosterol, nebo-li provitamín D, mění v pokožce na vitamín D. Nízká hladina tohoto vitamínu se může projevit přecitlivělostí, únavou, bolestmi v kostech nebo i např. únavovými zlomeninami, protože vitamín D hraje velmi důležitou roli při vstřebávání vápníku a fosforu, a tím i pro udržení dobrého stavu kostí. Předpokladem ovšem je míra a dostatek ostatních prvků a vitamínů v těle.

Strávíte na přímém slunci alespoň 20min denně?

Pokud ne, pak je potřeba hledat další zdroje vitamínu D. Kromě ultrafialových paprsků v kontaktu s kůží je dalším zdrojem olej z tučných mořských ryb, jehož konzumace v ČR je velmi nízká.

CDF

 

Dalším řešením tedy může být i pravidelné užívání doplňků stravy – např. CDF kapslí, které obsahují vitamín C, D a flavonoidy.

Vitamín C je jeden z nejsilnějších antioxidantů.

Flavonoidy jsou látky rostlinného původu, které najdeme prakticky ve všech rostlinných buňkách.

Nejsou to klasické vitamíny, ale při pravidelném užívání posilují energetický systém organizmu.

 

 

 

Tromboserin celek

Multivitamínové tablety TROMBOSERIN kapsle Obsahují vitamíny skupiny A, B-1 Tiamin, B-2 Riboflavin, B-3 Niacin, B-5 Kyselina pantotenová, B-6  Pyridoxin, B-12 Kobalamin, D-3 Calciferol, Paba, E, H - Biotin, Kyselina listová, koenzym Q10.

Tromboserin kapsle obsahují Fruitflow, které pomáhá zachovávat normální srážlivost krve.

Tromboserin kapsle jsou multivitaminové, metabolické kapsle zaměřené na výživu, regeneraci organizmu, rychle se vstřebávají a navrací tělu svěžest a vitalitu. 

 

 

 

 

 

V příloze najdete plné znění textu ze státního zdravotníckého ústavu z 3/2020.

Vaše Diochi

Přečteno 6025 krát Vytvořeno úterý, 29 září 2020 12:29 Naposledy změněno čtvrtek, 21 leden 2021 14:48