927x127 HEAD VPRAVO

Když palačinky, proč ne špaldové!

Špalda je zdravější alternativou klasické pšenice, není přešlechtěná, proto má vyšší podíl minerálních látek i bílkovin, je lehce stravitelná. Chutná lehce oříškově.

Na 4 porce špaldových palačinek si připravte:

250 g celozrnné špaldové jemně mleté mouky (koupíte i v řetězcích)
250 ml mléka
3 vejce
3 lžíce slunečnicového oleje
½ lžičky soli
slunečnicový olej na pánev
listový špenát (čerstvý nebo zmražený např. Bonduelle, nekupujte protlak)
2 stroužky česneku
2 plátky sušené šunky
30 – 50 g pikantního sýra na posypání (kozí, Parmazán, Peccorino....)
sezónní zelenina na oblohu

V míse promíchejte mouku, mléko, vajíčka, olej a sůl. Těsto našlehejte, aby v něm nebyly hrudky.

Na pánvi rozpalte olej, stačí malé množství a pečte palačinky. Pěkně tenoučké. Prokládejte je ubrousky, aby se zbavily přebytečného oleje.

Na druhé pánvi na troše oleje a plátcích česneku krátce orestujte špenát, dosolte a plňte palačinky. Pokládejte do zapékací misky, posypte směsí sýra a pokrájené šunky a nechte ve vyhřáté troubě zapéct.

Dobrou chuť!

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF