927x127 HEAD VPRAVO

Slaný chřestový koláč

Na 6 porcí budeme potřebovat (příprava 45minut):

chlazené listové těsto nebo těsto na pizzu
150g čerstvého zeleného chřestu
2 vejce
bylinková sůl
150g lučiny nebo čerstvého kozího sýru
100g niva nebo gorgonzola
čerstvě mletý pepř
jakékoliv ořechy, které máte rádi

Těstem vyložíme vhodnou zapékací nádobu, rozšleháme vejce s lučinou, osolíme a opepříme. Do vzniklého krému můžeme přidat i část jemně nadrobeného plísňového sýra. Chřest seřízneme a konce lehce oloupeme. Chřest rozprostřeme na těsto a přelijeme připraveným krémem. Ozdobíme kousky zbylého sýra a posypeme oříšky a vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 180 stupňů po dobu 30 minut.

 

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF