Cukr v moči
Cukr v moči většinou signalizuje přítomnost nějaké choroby. V zásadě platí, že za normálních koncentrací cukru v krvi se cukr sice v ledvině do moči dostává, ale ještě před odtokem z ledviny je prakticky všechen vstřebán zpět do krve. Najdeme-li tedy cukr v moči, znamená to, že jeho hladina v krvi je abnormálně vysoká (tzv. hyperglykémie), nebo že ho ledvina nedokáže vstřebat.
Přítomnost cukru v moči zvyšuje riziko vzniku infekce močových cest. Molekuly cukru ztrácené do moči s sebou strhávají i vodu a ionty, což u nemocného vede k dehydrataci a ztrátám minerálů. Z toho důvodu se neléčená cukrovka projevuje typicky nadměrným močením a nezvykle silnou žízní.
Cukr v moči se dá najít snadným vyšetřením pomocí testovacího papírku. Takové vyšetření je však pouze orientační. Pro podrobnější výsledek je potřeba podstoupit laboratorní vyšetření.
Příčiny:
Cukrovka – Neléčená, či nedostatečně léčená cukrovka je spojená se zvýšením koncentrace cukru v krvi a ten se pak v ledvině filtruje do moči. Nález cukru v moči by měl vždy vést k podezření na cukrovku.
Těhotenství – U mnoha žen se v některé fázi těhotenství vyskytne cukr v moči, měly by být vyšetřeny pro možný vznik těhotenské cukrovky.
Benigní glykosurie – Toto je velmi vzácné onemocnění, kdy je postižena schopnost ledvin filtrovat cukr a propouští ho do moči i při normální glykémii. Tyto ztráty však nebývají tak výrazné, proto tento stav není nebezpečný, a proto nemá tak výrazné komplikace jako při cukrovce.
Efekt léků - Existují některé léky, které zvyšují vylučování cukru do moči. Jsou to zejména tzv. glifloziny, což jsou moderní perorální antidiabetika.
Nemoci s tímto symptomem
Přípravky
-
Astomin kapky
Bioinformační bylinné kapky Astomin mají blahodárný vliv na funkci zažívacího ústrojí. Díky vysokému obsahu hořčin si poradí s jakoukoliv dietní chybou.
Řeší problémy se zažíváním
Odstraňuje překyselení organismu
Zlepšuje metabolismus organismu
-
Intocel kapky
Bioinformační bylinné kapky Intocel mají stahující účinek a všude, kudy procházejí, vykonávají svoji blahodárnou ochrannou činnost. Stabilizují a regenerují především trávicí ústrojí, chrání dutinu ústní, jícen, žaludek, tenké a tlusté střevo.
Zklidňuje zažívání
Omezuje překyselení organismu
Prevence rakoviny střev