Diochi vyrábí ryze české přípravky propagující zdravý životní styl. Zjistěte, jak nahlížíme na vaše zdraví.
Pro některé jedince je léto časem obav o zdraví. Jsou to většinou lidé s onemocněním kardiovaskulárního aparátu, alergici, ale i lidé staršího věku. Proč? Těmto lidem nesvědčí klasické horké letní počasí.Další problémy může přinést na dovolené exotické stravování, virové infekce, alergie.
Proto máme pro vás seznam Diochi přípravků, které pomohou užít si dovolenou s minimem starostí.
Objednat si je můžete prostřednictvím odborných poradců, seznam naleznete zde
nebo v eshopu.
S Diochi na cestách
Venisfér – minimálně 2x 10 kapek denně.
Vista Clear
Tromboserin
Venisfér krém (příznivě působí na žilní stěny)
Posílení energie srdce
Diocel Biominerál − přidává se do vody
Přehřátí, úpal, úžeh, dehydratace
Sagradin - patří do každé lékárničky na cesty.
Cestovatelské průjmy, parazitózy − ve vysokých dávkách, i po lžičkách a opakovaně.
Hojení ran
Snížení teploty
Intocel kapky nebo kapsle
na zažívací potíže pro lidi, kteří na ně trpí, od začátku dovolené preventivně
Astomin kapky a Deviral kapsle
Protiparazitárně, obojí ve vysokých dávkách.
Baktevir, Deviral, Sagradin
Běžné virózy či bakteriální infekce
Léto odpovídá prvku oheň a orgánové dvojici srdce – tenké střevo. Tyto orgány jsou podle čínské medicíny v horkých letních měsících ohroženy nejvíce.
Jaká onemocnění můžeme v letních měsících očekávat?
Jak již bylo řečeno, nejvíce exponovaní jsou kardiaci a hypertonici. Velké horko vede k přehřátí, aktivaci vegetativního nervového systému, zejména sympatiku, který odpovídá za zvýšení krevního tlaku, zvýšení srdeční frekvence, zvýšenou srdeční práci. Přidáme-li k horkému počasí ještě pracovní nebo sportovní zatížení, pak můžeme docílit například vzniku infarktu, cévní mozkové příhody nebo výraznému zvýšení krevního tlaku. Těmto lidem se doporučuje v horkých letních dnech pobývat v chladných nebo klimatizovaných prostorách, nevystavovat se přímému slunci, nepřemáhat se fyzicky, nepracovat v horku.
I přes veškerá varování se často při své práci setkávám s tím, že mnozí lidé to vůbec nerespektují a dostanou se tak do velmi závažných zdravotních problémů. Už mnohokrát jsem zažila pacienty s hypertenzí, kteří přímo v poledních hodinách šlapali na kole do kopce, až se dostali do bezvědomí a přivodili si cévní mozkovou příhodu. Dalším příkladem je například pobyt byť v bazénu, ale na přímém slunci, kdy si nechávají pražit na hlavu slunce čtyři i více hodin a pak se diví následkům. Jiným příkladem jsou kardiaci, kteří obhospodařují svoje zahrádky v těch nejteplejších hodinách. Výjimkou nebývají ani horské výstupy či jízda na horských kolech. Samozřejmě s patřičnými zdravotními následky.
Časté potíže za horkých letních dnů
Úžeh
člověk je vystaven přímému slunci a dojde k přehřátí organismu
Úpal
je otázkou přehřátí v místnosti.
Příznaky a potíže jsou ale shodné. Po určité době se člověk začne cítit špatně, objeví se malátnost, nevolnost, zvracení, bolesti hlavy, někdy průjem, dokonce i teplota, někdy s třesavkou. Dominuje bolest hlavy a nevolnost.
Dehydratace
Ohroženou skupinou jsou i starší lidé, kteří přirozeně méně pijí. V letních teplech se velmi snadno vysuší. Stavu se odborně říká dehydratace. Mají suché rty, jazyk a při sevření pokožky do kožní řasy se řasa ihned nevyrovná. To je známka sníženého kožního napětí a dehydratace. Často pak trpí nízkým tlakem. Dehydratovat mohou velmi rychle, právě díky sníženému přijmu tekutin. Obdobně jsou na tom kojenci, kteří jsou velmi náchylní k přehřátí a odvodnění organismu (zejména jsou-li náhodou postiženi v teplém počasí průjmovým onemocněním). Maminky by měly dbát na tepelný komfort svých miminek a neměly by je vystavovat prudkému slunci (kvůli dehydrataci, ale i úpalu či úžehu).
Žíly
Problémy v letním období mají i lidé s žilním onemocněním. Žíly se vlivem tepla oztahují, krev se drží v dolních partiích, často proto dochází k otokům končetin. Chronické žilní potíže jsou tedy další nemocí, která špatně toleruje horké dny.
Alergie a astma
Mnozí alergici jsou přecitlivělí na pyly vyskytující se v letních měsících. V horkých dnech dochází ke zduření nosní sliznice, čímž se zhorší průchodnost nosu, již tak zhoršená samotným alergickým zánětem či otokem. Podobně je na tom sliznice průdušek. Je zajímavé, že někteří astmatici se v letních dnech cítí dobře a dýchá se jim dobře, naproti tomu jiní se v horku cítí velmi špatně a mívají více záchvatů.
Stravování
Pozornost bychom měli věnovat i letní stravě. Díky teplu dochází často k rychlé zkáze potravin, ke zmnožení mikrobů v nich a k nárůstu zažívacích problémů. Příkladem mohou být saláty s majonézou, dresinky, zmrzliny, ale i maso a vaječné pokrmy. Vzpomeňme na vztah podle čínské medicíny srdce – tenké střevo. Z toho vyplývá i možnost jeho ohrožení v podobě průjmů.
Úrazy
Léto a prázdniny jsou také ve znamení úrazů, ať již drobných, banálních, nebo i velmi závažných. Jde o úrazy pohybového aparátu – výrony, vykloubení, zlomeniny, ale i drobná poranění typu odřenin. Vznikají zejména při sportovních aktivitách. K závažným patří pády z výšky, dopravní nehody (zde mám na mysli cyklistické, nikoli automobilové, ačkoli prázdniny jsou také obdobím, kdy jsou právě tyto dopravní nehody velice časté), tonutí, ale i popáleniny při grilování, úrazy elektrickým proudem při neopatrné manipulaci s elektrickými přístroji a nástroji (například sekačkami na trávu).
Dovolené v zahraničí
Doposud jsem se spíš věnovala potížím, které jsou časté doma a při tuzemských dovolených. Stále víc z nás ale cestuje na dovolené do zahraničí. Nejčastější dopravní prostředek je v tomto případě letadlo. Letecké transporty problémy většinou nedělají, kromě kinetóz u citlivých jedinců nebo zaléhání uší. Jde ale o krátkodobé lety do 3 až 5 hodin.
Problémové jsou lety dlouhé, které přesahují 5 hodin. Ohroženou skupinou lidí jsou pak ti, kteří trpí žilními nemocemi, poruchami srážlivosti, lidé, kteří prodělali trombózy nebo embolie.
Pro ně je takovýto letecký transport velkým rizikem, vzhledem k vynucené poloze vsedě s minimální možností pohybu po letadle. Proto by tito lidé měli před takovým letem navštívit lékaře a učinit náležitá preventivní opatření, když už se na takovou cestu chtějí vydat.
Přežijeme-li ve zdraví let, budeme čelit dalším rizikům, která vyplývají z destinace, již navštívíme. Tady se chci dotknout takzvaných cestovatelských průjmů, viróz nebo parazitárních onemocnění. To většinou nehrozí, budeme-li cestovat po evropských zemích. Do problémů se můžeme dostat při návštěvě afrických či asijských zemí. Před návštěvami exotických zemí bychom se měli informovat také o výskytu závažných infekcí v dané zemi a možnosti očkování.
Jak si s problémy poradíme?
Máme možnost prevence i zaléčení. Uplatnit můžeme klasickou medicínu, ale preventivně užít přírodní bylinné potravinové doplňky.
Kardiovaskulární aparát, žilní systém
Co doporučit lidem s těmito obtížemi? Je potřebné užívat pravidelně svoji klasickou medikaci, to znamená léky na srdce a krevní tlak. Totéž platí pro lidi s žilními potížemi a s poruchami srážlivosti. Je velice důležité, aby brali své léky. Před plánovaným dlouhým letem se přidává nízkomolekulární heparin, který si dotyčný aplikuje dle doporučení lékaře.
Jaké jsou možnosti přírodní medicíny?
Na tomto místě vřele doporučuji posilovat energii srdce užíváním Venisféru – minimálně 2x 10 kapek denně. Venisfér působí protektivně (ochrana) na srdce, tepny i žíly. Dalším preparátem je pak Vista Clear. Chceme-li zlepšit srážecí poměry v organismu, pak můžeme využít nový preparát Tromboserin, který obsahuje fruit flow, látku, která zabraňuje srážení. Je vhodným doplněním klasické terapie. Nikdy však nevysazujte klasickou protisrážlivou léčbu (Warfarin atd.), mohli byste si přivodit velmi závažné komplikace, včetně smrtící plicní embolie. Lokálně lze využít Venisfér krém, který příznivě působí na žilní stěny.
Přehřátí, úpal, úžeh, dehydratace
Zde musíme dbát na prevenci. V horku dbáme na dostatečný příjem tekutin. Nevystavujeme se přímému slunci bez pokrývky hlavy, dbáme na případné ochlazování. Při vzniklých potížích z přehřátí je třeba organismus chladit, při teplotách užít antipyretika (látky snižující teplotu), doplnit přísun tekutin. Důležitý je i klid na lůžku. Zvracení postupně s ochlazováním a doplňováním tekutin ustoupí. Při velkých potížích pochopitelně kontaktujeme lékaře. Pozorní musíme být u malých dětí a starších lidí, jak jsem již uváděla. Z přírodních preparátů doporučuji popíjení vody s Diocel Biominerálem. Doplní nám všechny potřebné minerály, zejména při velkém pocení nebo průjmech, kdy dochází k jejich ztrátám z organismu.
Cestovatelské průjmy, parazitózy
Někteří lidé jezdí na dovolené vybaveni antibiotiky či nejrůznějšími preparáty proti průjmům. Ti, kteří je s sebou nemají, pak navštíví lékárnu nebo lékaře v dané destinaci, kde jim doporučí preparát, který zabírá na dané potíže. Zde můžeme být velmi efektivní, když zažívací potíže budeme řešit Sagradinem ve vysokých dávkách – i po lžičkách a opakovaně. Sagradin dokáže velmi dobře řešit křeče v břiše a průjmy. Doporučuji ho do každé lékárničky na cesty. Dokáže kromě jiného řešit i hojení ran, působí také na snížení teploty. Lidé, kteří trpí vždy na dovolených zažívacími potížemi, by mohli pravidelně užívat Intocel kapky nebo kapsle od začátku dovolené preventivně.
Protiparazitárně působí Astomin kapky a Deviral kapsle. Obojí ve vysokých dávkách. Nezapomeňte ale, že při závažných potížích je potřeba vyhledat lékaře a užít protiparazitární léky.
Běžné virózy či bakteriální infekce
I o dovolených můžeme nastydnout, onemocnět virózou – rýmou, bolestmi v krku nebo angínou či zánětem průdušek. Zde je pak na místě Baktevir a Deviral. K nim můžete přidat i Sagradin. Je otázkou, zda to vše na dovolenou poberete. Pokud jste v letním období doma, je to jednodušší.
A alergie?
Nezapomeňme protialergické léky. Pomoci si můžeme Deviralem, ale ani on sám není mnohdy schopen zabránit alergickým reakcím, nehledě na to, že i na bylinky v něm obsažené může vzniknout alergie jako na kteroukoli jinou rostlinu. Apeluji také na dietní režim. Čím jednodušší strava, tím menší alergické projevy. Alergie a její projevy jsou otázkou cílené dlouhodobé detoxikace organismu.
Pokud shrnu vše, o čem jsem psala, pak bych znovu připomněla, že zejména predisponované osoby (lidé se srdečními onemocněními, cévními, neurologickými, alergickými, ale i jakýmikoli jinými chronickými nemocemi) by se měly snažit o prevenci, zejména s rozvahou podnikat fyzickou aktivitu (sportovní i pracovní), měly by věnovat pozornost pitnému režimu, omezit slunění v nejteplejších hodinách dne. Je třeba pravidelně užívat svoji předepsanou chronickou medikaci, k níž můžeme přidat řadu přírodních preparátů jako prevenci. Budeme-li mít toto vše na paměti, pak by pro nás horké léto nemělo znamenat závažné zhoršení zdravotních potíží či objevení se nových problémů.
Předplatné zajišťuje společnost SEND Předplatné, spol. s r.o.
Ve Žlíbku 1800/77, Hala A3,
193 00 Praha - Horní Počernice, Česká republika
Objednávky: +420 225 985 225, +420 777 333 370, Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
(Po kliknutí budete přesměrováni na stránku pro objednání předplatného)
Předplatné zajišťuje Mediaprint-Kapa-Pressegrosso, a.s.
Oddelenie inej formy predaja,
Stará Vajnorská 9, 831 04 Bratislava, Slovenská republika
Objednávky: 0800 188 826, 02/4989 3567, 02/4989 3566, 02/4989 3564.
http://www.ipredplatne.sk/katalog-produktov/noviny-a-casopisy/sfera
(Po kliknutí budete přesměrováni na stránku pro objednání předplatného)
Pojem pránická výživa už není několik let zcela neznámý ani u nás. Prána je energie – ať jí říkáme jakkoliv, ve svojí nejčistší podobě.
Zdravé kosti nám nezajistí jen dostatečný přísun vápníku, ale hlavně optimální ph organizmu. Překyselený organizmus má naopak za následek jejich řídnutí a může vést ke vzniku rakoviny a dalších civilizačních chorob.
Pro naše tělo je naprosto zásadní a prioritní udržet určité malé rozmezí hodnot pH krve. Toto rozmezí je určeno hraničními hodnotami 7,35 - 7,45. Větší odchylky od tohoto rozmezí již nejsou slučitelné se životem. Při nedostatku zásaditých minerálních látek v krvi si naše tělo tyto prvky za účelem udržení pH hodnoty krve stahuje z ostatních tělesných prostor. Největší zásobárnou zásaditých látek (vápníku) jsou kosti, a tak tedy v případě potřeby dochází k odbourávání kostní hmoty a uvolněný vápník se použije na neutralizaci přebytečných kyselin. Obdobný mechanismus funguje i u zubů. Proto je v tomto světle osteoporóza (úbytek kostních minerálu) především záležitostí překyselení těla. Zvýšená konzumace mléčných výrobků tedy v takovém případě není řešením, jelikož ty svou reakcí v těle jen nadále přispívají k překyselenému stavu.
Faktory způsobující překyselení organismu:
1. Převaha kyselinotvorných potravin ve stravě.
2. Nadměrné množství zkonzumované potravy v jednom jídle. Přejídání vede ke tvorbě kyselin i v případě, že jíme převážně zásadotvornou stravu. Přemíru jídla již naše tělo nedokáže efektivně strávit.
3. Nesnášenlivost určité potraviny nebo její části (různé alergie, intolerance apod.)
4. Konzumace potravy v pozdních večerních hodinách a jedení na noc. Uvádí se, že jídlo na večer, obecně po 17 až 19 hod., vede k neúplnému trávení potravy a následně k tvorbě kyselin v organismu.
5. Nadmíra stresu v našem životě. Při stresu naše tělo tvoří nadbytek kyselin.
6. Konzumace potravin ve stresu či jiném emočním vypětí. Opět vede k neúplnému strávení potravy.
7. Naše dlouhodobé i momentální negativní emociální ladění (rozčílení, hněv, zloba atd.), negativní myšlení obecně.
8. Nedostatečná fyzická aktivita (nedostatečné okysličení těla, snížená látková výměna).
Potraviny silně tvořící zásady
• zeleninové šťávy
• pšeničné klíčky
• bylinkový čaj
• zelenina a listový salát jako např. okurky, zelí, čerstvé pampelišky, endivie, rajčata, cukety, tykev, mrkev, ředkvičky, kedlubny, pórek, polní salát, lilek, celer, brambory, bílé fazole, rukola atd.
• omnimolekulární rostlinné potraviny, např. WurzelKraft
• slunečnicová semena
Potraviny slabě tvořící zásady
• plody jako např. fíky, rozinky, banány, citróny, melouny, třešně, hroznové víno, meruňky, broskve, jahody, angrešt, maliny, borůvky atd.
• podmáslí
• výběrové nebo čerstvé syrové mléko
• quinoa, amarant, špalda, jáhly, kroupy, pohanka
• klíčky špaldy
• obilná káva
• avokádo
• med
• čočka, hrách, zelené a žluté fazole
Potraviny slabě tvořící kyseliny
• ovocné šťávy
• lískové oříšky, vlašské ořechy, sladké mandle
• pšeničná celozrnná mouka
• žitná celozrnná mouka
• celozrnný „knäckebrot"
• celozrnný chléb
• výrobky z celozrnného šrotu
• máslo
• tvaroh
• jogurt
• rýže, loupaná, vařená
• burské a paraořechy
Potraviny a poživatiny silně tvořící kyseliny - pro organizmus nevhodné
• zrnková káva
• černý čaj
• alkohol
• všechny nápoje typu cola a limonáda ¨
• živočišné bílkoviny jako např. maso, uzeniny, ryby
• „fast food" a hotová jídla
• většina mléčných výrobků, jako např. tvrdý sýr atd.
• průmyslový cukr, sladidla a sladkosti
• bílá mouka a výrobky z ní
Upřednostňujte potraviny, které mají zásadotvorné působení na organizmus!
Přichází jaro a všude kolem se ozývá slovo DETOXIKACE, JARNÍ OČISTA a podobně. Detoxikace (z lat. de-, od a toxicus, jedovatý) je proces odstranění nebo zneškodnění toxické látky, my budeme mluvit o detoxikaci organizmu.
Tělo je, velmi zjednodušeně řečeno, obrovská chemická továrna, která zpracovává potraviny, vyrábí z nich energii a zároveň musí i vylučovat odpad z technologického procesu. Pokud se v těle odpad hromadí, začínají se hlásit zdravotní problémy, je potřeba zpozornit a uvědomit si, že v chemickém továrně těla je zapotřebí uklidit! Pokud se delší dobu cítíte bez energie, unavení, nafouklí nebo nateklí, trpíte častými infekcemi, kolísá krevní tlak, cukr v krvi, trpíte na různé alergie nebo stačí aby vám psychicky nebylo dobře, zpozorněte! To opravdu není v pořádku a je na čase s tím něco udělat.
Když neodtéká odpad v kuchyni, co s tím uděláte? Vezmete nějaké čistidlo, nalijete ho do odpadu, použijete podtlakový zvon nebo v nejhorším případě zavoláte instalatéra. Toto je zapotřebí udělat i se svým tělem. Pomocí zdravotních problémů vám tělo hlásí, že má zanesené filtry! Tradiční čínská medicína zná spojitost mezi jednotlivými orgány a symptomy, které jejich disharmonii naznačují. I v Diochi víme, že pokud se zhoršuje zrak, objevuje se suchá pokožka nebo dokonce ekzémy, pak je příčina nejspíš v zaneseném filtru - v JÁTRECH. Pokud se objevují bolesti kloubů, pak je potřeba věnovat pozornost dalšímu filtru a to jsou LEDVINY.
V zimním období bývá naše strava mnohem bohatší na tuky, cukry, jíme méně ovoce a zeleniny, více podléháme stravovacím chybám, máme méně pohybu. Jaro se pomalu blíží a my často sami podvědomě cítíme potřebu očisty, že je potřeba „něco změnit“, jakoby začít znovu. Jaro totiž historicky vyzývalo k očistě již naše předky. Potřeba pravidelných jarních očist pravděpodobně vychází z pravidelných velikonočních čtyřicetidenních půstů, které naši předkové drželi již cca od 5. století. V poslední době se znovu začínáme vracet k půstům, očistám a detoxikacím, protože se znovu ukazuje, že organizmus tyto očisty potřebuje. Detoxikace se nejčastěji pojí s jarem a jarní únavou, naše játra, žlučník i ledviny volají o pomoc.
Přirozená detoxikace probíhá v těle stále, toxiny jsou vylučovány prostřednictvím jater, ledvin a střev. Po zimě je nejlepší čas pomoci svému tělu vyčistit filtry a znovu nastartovat ozdravné procesy!
Játra jsou důležitým detoxikačním orgánem, filtrují krev od toxinů, kontrolují hladinu krevního cukru, přeměňují sacharidy, bílkoviny a tuky, vyrábějí enzymy a žluč, která je potřebná ke zpracování tuků ve střevě. Spolu se žlučníkem jsou dvojicí strážců, kteří hlídají čistotu našeho nitra.
Když tělo odpočívá, je celá jedna čtvrtina jeho krve shromážděna a zpracovávána v játrech. Játry se odbourávají zplodiny v noci mezi 1. a 3. hodinou v čase jejich maximální orgánové aktivity. Velmi důležitá je rovnováha mezi játry a ledvinami. Zdá se, že vztah mezi játry a ledvinami odpovídá elektrické povaze našeho organizmu.
Své tělo můžeme vnímat jako baterii, kde játra jsou plus pólem a ledviny mínus pólem.
Když aktivita jater poklesne, aktivita ledvin se zvýší a naopak!
Příznaky zaneseného organizmu
Stejně jako játra jsou rozhodující pro trávení jídla a výživy, hrají velmi důležitou roli v trávení emocí – zvláště těch, které jsou těsně spojeny s játry. Játra jsou považována za místo hněvu, nenávisti a odporu, a také jsou spojena s pocity závisti, podrážděnosti, frustrace, netrpělivosti a nadměrných ambicí. Ale játra jsou spojována i s pozitivními emocemi: může/bude moci, odvaha, důvěra, spokojenost, nadšení, spolupráce, přijetí a vzdání se. Dokážou vás emoce rychle a úplně přemoci? Jak rychle se umíte uvolnit? Nebo jste někdo, kdo dokáže po celé roky hněvat nebo mít někoho/něco v nelibosti? Pokud není energie v dráze jater v harmonii, může být obtížné zpracovat a uvolnit tyto emoce. Stejně tak zloba a rozhořčení může nepochybně játra poškodit.
Již naši staří předkové znali sílu a účinky bylin a my na jejich odkaz velmi rádi navazujeme. Všeobecně známými bylinkami určenými pro očistu jater je Ostropestřec mariánský, Pampeliška, Jitrocel kopinatý, Řepík lékařský, Kaštan koňský, Aloe Vera, Kurkuma, Zázvor, Pupečník a mnohé další. Všechny tyto byliny jsou obsaženy v našich produktech v té nejvyšší kvalitě.
Detoxikaci máme spojenou především se změnou životosprávy nebo zvýšením pohybové aktivity. Mnozí z nás si ale povzdechnou, že by rádi, ale že nemají čas, že jsou unavení a další. Je jasné, že při oslabených orgánech se změny provádějí hůř, a proto je zde i cesta, začít detoxikovat pomocí doplňků stravy, postupně ulevovat orgánům a tyto změny se pak projeví na chuti více se pohybovat, v obchodě sáhnout po přirozených potravinách apod. Vnější podpora k přirozené detoxikaci je s ohledem na současný životní styl téměř nezbytná.
Vzhledem k tomu, že se blíží jaro, ideálně vhodné pro detoxikaci jater a žlučníku, potažmo střeva a ledvin. Začít lze tedy zelenou řadou produktů Diochi, která je určena především k harmonizaci dráhy jater a žlučníku, jejichž nerovnováha se může projevit problémy s pokožkou, alergiemi, astmatem, nespavostí, ztučněním jater, diabetem, dnou – bolestmi palců, světloplachostí, nervozitou, poruchami metabolismu a dalšími.
Zelená řada produktů Diochi určená k detoxikaci jater a žlučníku:
Hořčiny v rostlinách nám pomáhají udržovat zdraví
Hořčiny dokáží podpořit větší tvorbu antialergenů v játrech a detoxikaci organizmu. Hořčiny mají velký přínos i pro odbourávání tuků a desenzibilizaci organizmu, který je zatížen alergiemi. Hořčiny a další fytolátky, které podporují vylučování žlučových kyselin, celkově napomáhají správnému trávení a vyživování organizmu. Hořké látky z rostlin napomáhají žlučníku vylučovat dostatečné množství žluče, která brání zahnívání jídla ve střevech. Například omlazovací kůry se bez hořčin neobejdou. Jsou pravým elixírem pro naše tělo a náš metabolizmus.
Detoxin čaj – novinka mezi produkty, je sestaven z extraktů bylin podporujících trávení, játra a žlučník, má příjemnou, aromatickou, lehce nahořklou chuť. Obsahuje vysoký podíl hořčin. Velké procento alergií a ekzémů, různých typů vyrážek a dalších civilizačních onemocnění je způsobeno nedostatečnou funkcí jater, žlučníku a ledvin. Správně použitá fytoterapie mnohdy velmi hluboce řeší podstatu alergie na dlouhou dobu, vyžaduje to ale delší čas.
Detoxin kapky jsou přírodní bylinný a bioinformační doplněk stravy s extrakty z bylin s pozitivním vlivem na trávení, žlučník, játra, nervovou soustavu nebo stav pokožky.
Obsažené extrakty bylin:
Detoxin kapky obsahují extrakty bylin macerovaných v lihu. Líh je jeden z nejlepších nosičů bylinných extraktů, který dokáže z bylinek vytáhnout maximální účinky.
VISTA clear kapsle jsou bioinformační doplněk stravy vyrobený z rostlin a éterických olejů. Obsahuje výtažky z brusnice borůvky ovlivňující meridián jater, který podporuje stav očí, kyčelních kloubů, jater, žlučníku nebo slinivky.
Obsažené extrakty bylin:
Detoxin krém je bioinformační regenerační a masážní krém s obsahem koloidních minerálů a ozonu a extraktů bylinovlivňují stav pokožky, svalů a šlach, kloubů, očí a další.
Detoxikace mysli
V neposlední řadě je potřeba si uvědomit, že očista těla by měla jít i ruku v ruce s očistou mysli. Zaměřme tedy svou pozornost na zdraví, sílu, vitalitu a všechno příjemné a pozitvní.
Hodně zdraví
Vaše Diochi
Je Vitamín D protizánětlivý?
Státní zdravotnický ústav - citace:
"Víte, že fatální případy COVID-19 odhalily, že v plicích proběhla tzv. cytokinová bouře ( CRS ), kterou organizmus nezvládl? Je to vážný stav organizmu zprostředkovaný imunitním systémem. Výživa vás sice v tomto stavu nezachrání, ale v prevenci svého zdraví můžete udělat hodně. Budete-li v dobré kondici, pravděpodobnost mírnějšího průběhu a uzdravení lze očekávat vyšší. Dodejme, že nejde o specifický antivirový efekt, ale o obecnou podporu imunitních funkci těla, aby bylo jasno. Chcete přece přežít infekci s lehčími příznaky nemoci nebo ne? Hovoříme-li obecně o cytokinech a výživě, je zajímavé, že některé omega-3 mastné kyseliny mohou prostřednictvím cytokinů také snižovat zánětlivé procesy v těle. Ke kontrole zánětlivých procesů v organizmu přispívá i vitamin D. Tyto významné živiny naleznete v tučných rybách nebo rybím oleji z tresčích jater (pozor na různé typy rybích olejů).
Tato informace je součást primární prevence. Není zaměřena na léčbu onemocnění. "Primární prevence závisí výhradně na aktivitách jedince v riziku – jeho životním stylu, rozhodnutích a motivaci. Důležité je proto informovat jedince o tom, proč a jakým způsobem může snížit rizikové faktory vzniku onemocnění. Aktivní přístup pacienta je zcela nezbytný."
Změny nálad, mrzutost, únava nebo vás bolí kosti? Možná vám chybí vitamín D
Nastává podzim, ubývá sluneční svit, který je potřeba pro produkci vitamínu D. Za pomoci slunečního záření se ergosterol, nebo-li provitamín D, mění v pokožce na vitamín D. Nízká hladina tohoto vitamínu se může projevit přecitlivělostí, únavou, bolestmi v kostech nebo i např. únavovými zlomeninami, protože vitamín D hraje velmi důležitou roli při vstřebávání vápníku a fosforu, a tím i pro udržení dobrého stavu kostí. Předpokladem ovšem je míra a dostatek ostatních prvků a vitamínů v těle.
Strávíte na přímém slunci alespoň 20min denně?
Pokud ne, pak je potřeba hledat další zdroje vitamínu D. Kromě ultrafialových paprsků v kontaktu s kůží je dalším zdrojem olej z tučných mořských ryb, jehož konzumace v ČR je velmi nízká.
Dalším řešením tedy může být i pravidelné užívání doplňků stravy – např. CDF kapslí, které obsahují vitamín C, D a flavonoidy.
Vitamín C je jeden z nejsilnějších antioxidantů.
Flavonoidy jsou látky rostlinného původu, které najdeme prakticky ve všech rostlinných buňkách.
Nejsou to klasické vitamíny, ale při pravidelném užívání posilují energetický systém organizmu.
Multivitamínové tablety TROMBOSERIN kapsle Obsahují vitamíny skupiny A, B-1 Tiamin, B-2 Riboflavin, B-3 Niacin, B-5 Kyselina pantotenová, B-6 Pyridoxin, B-12 Kobalamin, D-3 Calciferol, Paba, E, H - Biotin, Kyselina listová, koenzym Q10.
Tromboserin kapsle obsahují Fruitflow, které pomáhá zachovávat normální srážlivost krve.
Tromboserin kapsle jsou multivitaminové, metabolické kapsle zaměřené na výživu, regeneraci organizmu, rychle se vstřebávají a navrací tělu svěžest a vitalitu.
V příloze najdete plné znění textu ze státního zdravotníckého ústavu z 3/2020.
Vaše Diochi
Jaro je ideálním obdobím pro úklid v těle. Správnou výživou zaměřenou na podporu jater můžeme na jaře pročistit krev, játra a střeva. Pro tento účel se výborně hodí detoxikační jarní kúry. Element DŘEVO symbolizuje nový začátek, růst, dětství, vývoj. Elementu dřeva se přisuzují orgány JÁTRA a ŽLUČNÍK, zelená barva, bioklimatický faktor vítr a KYSELÁ CHUŤ. Játra jsou jinovým orgánem. Jeho úkolem je, z pohledu TCM, hromadit šťávy, kontrolovat oči (zrak), tonus svalů. Játra jsou zodpovědná za množství a kvalitu krve. V duševní a emoční úrovni se zdravá a uvolněná játra projevují spontánností, kreativitou, tolerancí. Játra nesnášejí tlak. U mnoha lidí se vyskytují neurózy, které mohou mít své kořeny v mládí, kdy rodiče vystavovali děti nátlaku z důvodů přílišného očekávání. Játra potřebují volnost a prostor. Člověk s napjatými játry jedná podrážděně a vztekle. Stres je pro játra velmi destruktivní.
Připravte si rychlou fermentovanou kaši – recept nejen na jaro
Tato snídaně je absolutním základem celého stravovacího programu knihy "Dej tělu šanci k přirozené rovnováze, štíhlosti a zdraví" Ivany Stenzlové, kterou vydalo nakladatelství Smart Press, www.smartpress.cz
Je velmi vhodná pro všechny, které po ránu uspokojí přirozeně sladká chuť v podobě teplé nakvašené kaše z obilovin s naklíčenými semínky a ořechy. Kvašení ovesných vloček dodá jemně kyselou a osvěžující chuť, přestože je oves spíše dynamizující a jemně zahřívající obilovina. Proto se hodí právě pro snídaně, jelikož skvěle startuje metabolismus. Kaši doplníme ovocem podle ročního období. Na jaře volíme ovoce kyselejší v podobě bobulovin (můžeme si vypomoci třeba i kyselým kiwi nebo ananasem, než bude dostupné naše ovoce), v létě a na podzim se hodí sladší ovoce a v zimě místo čerstvého ovoce můžeme kaši doplnit kompotem. Díky dostatku semínek a ořechů je tato kaše metabolicky velmi dobře vyvážená a výborně sytí. Pocit sytosti zvyšuje zdravý nasycený tuk v podobě přepuštěného másla a tučného kokosového mléka.
Suroviny:
OHEŇ
špetka kurkumy
ZEMĚ
3 lžíce chia semínek
3 lžíce bio slunečnicových semínek
hrstka ořechů (např. vlašské, lískové, mandle)
hrstka sezónního ovoce
1 lžička panely
2 lžíce přepuštěného másla
2 lžíce hustého domácího kokosového mléka
½ lžičky cejlonské skořice
KOV
3 lžíce bio ovesných vloček
3 lžíce bio fermentovaných ovesných zrn
VODA
voda podle potřeby
2 špetky soli
DŘEVO
100 ml probiotik
(Tibi kefír, šťáva z kysaného zelí nebo jablečný ocet)
Postup:
MÁČENÍ OVESNÝCH VLOČEK:
Ovesné vločky s chia semínky nasypeme do skleněné nebo keramické misky. Přelijeme 2x větším obsahem vody, přidáme 2 lžíce probiotik a zamícháme. Zakryjeme papírovou utěrkou. Necháme 24 hodin nabobtnat.
PŘED SPANÍM SI PŘIPRAVÍME:
Večer si do skleněné nebo keramické misky namočíme slunečnicová semínka se špetkou soli. V druhé misce namočíme ořechy se špetkou soli.
RÁNO PŘIPRAVUJEME KAŠI:
Do malého hrnce se silnějším dnem dáme asi 4 lžíce vody. Vmícháme obsah misky s namočenými ovesnými vločkami a chia semínky. Přidáme fermentovaná ovesná zrna. Vmícháme přepuštěné máslo a husté kokosové mléko. Přisypeme skořici, kurkumu, poprášíme lehce panelou a vše promícháme. Zakryjeme pokličkou a necháme jen jemně prohřát – NEVAŘÍME! Prohřátou kaši odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme namočená a propraná slunečnicová semínka.
Teplou kaši servírujeme do misek, posypeme nakrájeným ovocem a propranými ořechy.
Můj tip pro kvašení celých obilných zrn na týden
Velmi praktické je fermentovat si jednou týdně, třeba o víkendu, alespoň 300 g obilných bio ovesných zrn. Na jaře je možné přidat kamut, v létě pohanku. (Postupujeme podle postupu na fermentaci obilovin a luštěnin.) Nakvašená zrna poté dobře propláchneme a skladujeme v krabičce s víčkem v lednici. Každé ráno jen krabičku otevřeme a přidáme do kaše potřebné množství. Fermentovaná obilná zrna vydrží v krabičce déle než týden.
Kýchání, ucpaný nos, únava, bolest hlavy, svalů, kloubů nebo v krku. Že je vám to povědomé? Jedná se o nejčastější příznaky nastávající chřipky nebo nachlazení. S těmito příznaky často přichází i zimnice nebo vzápětí na to teplota. Horečku často doprovází únava, bolest hlavy a celková vyčerpanost. Je-li organizmus napaden škodlivým mikroorganismem, začne se bránit. Jedná se o typický nástup imunitní reakce, do jejíž průběhu mnohdy není vůbec nutné zasahovat. S lehčím průběhem si umí imunitní systém poradit. Vyplatí se nechat teplotu pracovat, ideálně dva tři dny. V rozmezí od 37-38,5 °C se jedná pouze o přirozený obranný mechanismus lidského těla, imunitní procesy fungují mnohem efektivněji, zrychlují se metabolické procesy v těle. Pokud máte prostor pro klidový režim, ulehněte do postele a dejte možnost tělu se s horečkou vypořádat samo.
Toto jsou všeobecná doporučení, která ale nemusí platit plošně pro každého. Někdo pozná nastupující zdravotní problém hned při zvýšené teplotě od 37° C, leží, je unavený a tělo si vyžádá klid, někdo je tomuto schopen čelit až do teploty 38° C, kdy již začínáme mluvit o horečce. Horečka je příznak nemoci, který čas od času potká každého z nás.
Důležité je nezapomenout pravidelně doplňovat tekutiny. Jestliže však teplota přetrvává déle než tři dny, je důležité vyhledat lékařskou pomoc.
Média nás denně zahlcují informacemi, že v lékárnách není dostatek léků, že jsou přeplněné čekárny všeobecných lékařů a pod. Je tedy nejvyšší čas vrátit se k prastarým moudrostem kořenářek a začít znovu využívat účinky bylin.
Abychom podpořili imunitní systém, který si má poradit s infekcí, je vhodné jej posilovat dostatkem vitamínů, minerálů, ale i dostatečným pitným režimem. Již naše babičky znaly přírodní možnosti jak na snižování teploty nebo na podporu imunity pitím čajových směsí z bylin. V Diochi máme k dispozici doplňky stravy pro posílení imunity pitím bylinných čajů, bylinných bioinformačních kapek a kapslí s extrakty bylin a silicemi.
Tmavě růžová barva obalu produktů Diochi určuje zaměření na meridián plic a tlustého střeva, které spolu podle tradiční čínské medicíny úzce souvisí. Posílíme-li meridián střev, uleví se plicím i zahlenění a uvolní se i meridián plic a tím i dýchání. Mezi čaje zaměřené na meridián plic patří Rosa centifolia – Růže stolistá nebo čaj Prunella vulgaris – černohlávek. Oba pomáhají nastolit normální stav dýchacího systému. Navíc čaj z růže stolisté chutná i dětem.
Z tinktur, které patří k meridiánu plic je BAKTEVIR, který obsahuje extrakty z 15 bylin a 10 přírodních silic mezi kterými najdete byliny, které znaly už naše babičky a používaly proti nachlazení a kašli. Jedná se především o byliny divizna velkokvětá, bez černý, lišejník islandský, sléz lesní, jitrocel kopinatý, ze silic např. eukalyptová, yzopová nebo grepová. Směs zároveň podporuje meridián tlustého střeva, které se vzájemně podporují.
Druhou tinkturou, která patří k meridiánu plic je DiNAvir, který taktéž obsahuje extrakty z 14 bylin a 11 silic. Hlavní bylinou je yzop lékařský, který podporuje normální činnost dýchací soustavy, kardiovaskulárního systému, jater nebo stavu kostí a kloubů. Černohlávek působí jako antioxidant, podporuje normální obranyschopnost organizmu a pomáhá udržovat normální hladinu cukru v krvi. Dále kapky obsahují extrakt bylin ze šalvěje červenokořenné, ptačího zobu, lišejníku islandského, které podporují přirozenou obranyschopnost, imunitní systém, chrání horní cesty dýchací nebo kozinec blanitý nebo meduňka lékařská. Směs je sestavena tak, aby její působnost byla celistvá a pomáhala posilovat celý energetický systém člověka s důrazem na podporu normálního dýchání.
Kapsle DEVIRAL plus jsou svým obsahem taktéž zařazeny k meridiánu plic a tlustého střeva. Kuklík městský, řepík lékařský a hřebíčkovec vonný jsou byliny, které pomáhají harmonizovat meridián tlustého střeva a ulevit tak meridiánu plic a dýchání. Řepík lékařský podporuje normální trávení, činnost gastrointestinálního traktu, střev, horních cest dýchacích, močové soustavy, jater a vylučování, a dokonce i oběhové soustavy. Jeho působnost je celistvá na posílení celého organizmu komplexně. Ne náhodou nese ve svém názvu slovo „lékařský“.
Příroda nám poskytuje vše potřebné, co je zapotřebí k posilování imunity a tak využijme její nabídnuté pomoci ještě dříve, než se zdravotní problém vyskytne.
Na dvě porce budeme potřebovat:
300g telecí kýty nebo panenské svíčkové
1 polévková lžíce másla
10g pohankové nebo špaldové mouky
vlažná voda
1 polévková lžíce oleje
Sůl
Telecí maso omyjeme, nakrájíme na plátky, nařízneme okraje, mírně naklepeme paličkou a osolíme. Plátky opečeme po obou stranách na rozpáleném oleji. Potom vyndáme a uchováme v teple. Šťávu zaprášíme moukou, zředíme vlažnou vodou a 10 až 15 minut povaříme. Hotovou šťávu přecedíme, zjemníme lžíci másla a osolíme. Vhodnou přílohou je dušená ráže, vařené brambory a různé zeleninové saláty.
Jídlo se prolíná celým naším životem od úplného začátku a ovlivňuje každou jeho oblast od zdraví přes náladu až po náš rodinný život. A obráceně, co si dáme na talíř je ovlivněno výchovou, zvyky, stresem, reklamou, sociální životem, ročním obdobím i psychikou. Nejen terapeuti moc dobře vědí, jak malý kousek vede od stolu k hlubinám naší psychiky.
Vědecké označení lišejníku vzniklo z latinského slova cetra = malý kožovitý štítek, což vyjadřuje vzhled rostliny. Lišejníky rostou velice pomalu a odborníci odhadují stáří některých exemplářů v Arktidě na čtyři tisíce let. Jedním z farmakologicky významných druhů lišejníků je pukléřka islandská ( Cetraria islandica L .) z čeledi Parmeliaceae, lidově nazývaná islandský mech
Pukléřka reprezentuje tradiční drogu používanou lidmi již několik staletí. Některé další druhy lišejníků se v současné době intenzivně zkoumají. Pro své antibiotické účinky mohou představovat v budoucnu důležitý zdroj antibiotik. Rostlina má olivově zelenou, polokeříčkovitou, vystoupavou, bohatě rozvětvenou stélku, vysokou 10–15 cm. Stélka pukléřky jsou přechodem mezi lupenitými a keříčkovitými typy stélek. Mladé rostliny jsou pružné a měkké.
Rozšíření: Roste pevně přichycená k podkladu na zemi, skalách a kamenech. Má ráda kyselá vřesoviště a suché křemičité půdy, kde se po dešti drží delší dobu dostatek vody. U nás se s pukléřkou setkáme nejčastěji v suchých jehličnatých lesích, na písčitých půdách. Pukléřka islandská je typickým lišejníkem severské tundry a je rozšířena v severní a střední Evropě.
Historie používání: Pukléřka islandská je tradiční léčivou drogou severských zemí a je oblíbená zejména na Islandu. Dodnes představuje nejen ceněnou léčivku, ale i důležitou potravinářskou surovinu. Z pukléřky se v těchto oblastech mele mouka, ze které se běžně peče. Většinou se používá ve směsi s obilím, a na vánoční pečivo se používá čistá pukléřková mouka. Kvašením pukléřky se připravuje oblíbený nakyslý nápoj, který se před konzumací ředí vodou. Pukléřka se používala také jako náhražka nedostatkové soli ke konzervaci masa. Od 18. století se s ní můžeme setkat v mnohých evropských lékopisech. Lidově se používá při astmatu, při léčbě tuberkulózy, onemocněních močového měchýře a ledvin.
Sběr: Předmětem sběru je celá suchá stélka ( Lichen islandicus ), která se může sbírat po celý rok.
Obsahové látky: Hlavní obsahovou látkou je membránový sliz tvořený polysacharidem licheninem a látkami hořké chuti, tzv. lišejníkovými kyselinami (fumaroprotocetrarová, protolichesterová, cetrarová, protocetrarová atd.). Tento sliz je velmi dobře rozpustný v horké vodě. Lichenin je lineární polyglukan složený ze šedesáti až dvouset ß-D-glukopyranózových jednotek. Je doprovázen dalším polysacharidem izolicheninem, který má podobnou strukturu jako škrob a rozpouští se již ve studené vodě (je zase tvořen ?-glukózovými jednotkami). Lišejníkové kyseliny cetrarová, protocetrarová, lichesteronová, ursulová, usninová, působí antibioticky a jsou v rostlině zastoupeny asi 2 %. Dále rostlina obsahuje jod, vitaminy A a některé vitaminy skupiny B (zejména B1).
Vlastnosti: Mucilaginosum, baktericidum, antitusikum, amarum, stomachikum, antiemetikum, antidiabetikum, protektivum, antihidrotikum.
Pupava bezlodyžná (Carlina acaulis L.) je vytrvalá bylina z čeledi hvězdnicovitých (Asteraceae), která roste v celé Evropě. Najdeme ji na suchých lukách, pastvinách, mezích a teplých kamenitých a křovinatých stráních. Jen se musíme dívat spíše pod nohy, protože listy i květ vyrůstají přímo ze země. Tato rostlina má jen krátkou nevětvenou lodyhu s přízemní růžicí tuhých a pichlavých listů, uprostřed níž vyrůstá jediný květní úbor. Úbory mají vnější zákrovní listeny lupenité, vnitřní listeny suchomázdřité, na líci bílé a na rubu žlutavé. Květy jsou až 18 mm dlouhé, bělavé nebo růžové. Plodem je nažka dlouhá až 5 mm, která má péřovitě štětinatý chmýr. Pupava kvete od července do září. Jedlé květní lůžko chutná podobně jako kedlubna.
Žádná z částí pupavy není jedovatá, takže konzumovat se dá nejen květní lůžko, ale i celkem nepříjemně páchnoucí dužnatý kořen, z něhož se ale ve Středomoří připravuje pikantní salát. Kořen byl odjakživa středem zájmu lidových léčitelů a díky němu byla kdysi pupava slavnou drogou a pěstovala se ve všech klášterních zahradách. Dobývá se ze země na podzim nebo ještě lépe na jaře v květnu, kdy je obsah účinných látek největší. Umytý kořen se rozpůlí a suší, nejlépe umělým teplem, přičemž teplota nesmí překročit 40 °C, aby nedošlo ke znehodnocení účinných látek.
Puškvorec lékařský je vlhkomilná rostlina dorůstající do výšky i přes jeden metr. Má plazivý oddenek, ze kterého vyrážejí trojhranné stvoly, které jsou zakončené zelenou palicí. Palice se později zbarvuje do světlohněda. Mečovité listy vyvstávají přímo z oddenku. Žlutozelená kvítka se rozvíjejí v červnu a červenci. V západní a střední Evropě plody nedozrávají, protože zde není potřebný hmyz k opylování. Proto se tato vytrvalá rostlina množí pouze vegetativně.
Neplodnost puškvorce je mimo jiné přičítána tomu, že všichni jedinci u nás rostoucí jsou blízce příbuzní, neboť pocházejí z jediné rostliny. Nyní je puškvorec běžnou rostlinou stojatých vod, vlhkých příkopů, břehů, rybníků a tůní. U nás se stal prakticky ohroženou rostlinou.
Nejkvalitnější puškvorcový oddenek poskytuje podzimní sběr mladších jedinců, nejlépe ve druhém nebo třetím roce života. Velmi špatně také snáší skladování a zhruba po 18 měsících rapidně klesají jeho účinky. Zásoba by tedy měla být po roce, maximálně dvou obnovována.
Oddenek obsahuje silici, asaron, kafr, korneol, hořčiny, třísloviny, cholin, vitamin C a slizy. Celkově má fytoncidní charakter. Nesmí být podávána dlouhodobě.
Je univerzálním léčivem zejména v oblasti trávicího ústrojí. Zlepšuje tvorbu trávicích šťáv, tlumí bolestivost a křečovité bolesti. Snižuje také hladinu krevního cukru, mírně uklidňuje, tlumí sklony k astmatickým záchvatů a psychogenním bolestem hlavy. Výtečně působí na nadýmání a infekčním průjmům, včetně krvavých. Zlepšuje kondici zesláblých nemocných, což lze využít u starších lidí v rekonvalescenci po těžkých chorobách, ozařování a chemoterapii apod. Dosud neznámým mechanismem droga zasahuje do krvetvorby a přispívá k útlumu rozvoje krevních onemocnění leukemického typu.
Zevně můžeme puškvorec využívat jako kloktadlo, inhalaci a výrobě masážních olejů a mastí. Dílčí koupele rukou i nohou velmi oblíbeny pro jejich protirevmatické a protiekzemické působení, zejména při infekčních typů onemocnění. S vyšším obsahem asaronu má výrazně protialergický účinek, zejména při dechové a kožní alergii.
Puškvorec využíváme nejčastěji v podobě nálevu nebo prášku. Užívanou formou je také tinktura, podávaná před jídlem pro podporu trávení a chuť k jídlu v dávkách od 15 do 35 kapek nebo po jídle proti nadýmání v dávce od 35 do 60 kapek.
Čerstvý oddenek může vyvovat dávicí reflex. Není nebezpečný ani toxický, budeme Ii dodržovat doporučené dávkování po dobu 6 týdnů.
Láska a sex
Na začátku tohoto roku to pro vás zřejmě nebude příliš jednoduché. Pocity osamocení a nejistoty z toho, zda to co prožíváte je to pravé se mohou objevovat častěji. Vydržte do března, to by se měla situace rapidně vylepšit. Budete mít šanci potkat novou lásku, nebo někoho hodně zajímavého. Nastanou vám slunečné dny, které mohou trvat až do prázdnin. Pak možná budete v citové oblasti s něčím konfrontováni a bude záležet na vás, jak se rozhodnete. Obhájit si své stanovisko budete asi nuceni v září. V říjnu pozor na sklony k úletům a koncem roku můžete potkat někoho, kdo trochu potrápí vaše emoce.
Zdraví
Pokud jste měli nějaké zdravotní obtíže, které vás trápily, tak během prvního a druhého měsíce by se měly vylepšovat. Nevzdávejte se a trochu více bojujte a hlavně se nelitujte. V březnu pozor na úrazy v důsledku nerozvážného konání. Květen by měl být měsícem, kdy budete přinuceni zvážit to, jak se chováte k vlastnímu tělu a případně něco změnit. Letní měsíce budou jako na houpačce. Může vás střídavě potrápit žaludek a pozor také na srdeční záležitosti. Vše bude hlavně otázkou psychiky. Během podzimu byste se měli zdokonalit v nějakých poznatcích, které budete potom rozdávat ostatním.
Peníze
V prvních měsících si hlídejte hlavně své výdaje, je možné, že vás o ně bude chtít někdo připravovat. Žádné výhodné smlouvy, nebo investice neuzavírejte a vyčkejte do dubna, kdy bude naopak čas investovat. V květnu budete mít šanci rozhodovat o něčem, co by vám mělo finance přinést. V červnu a červenci se opět držte zpátky a zbytečně nevydávejte. Pokud se budete chtít z hlediska financí osamostatnit, budou na to vhodné měsíce srpen, listopad a prosinec. V září pozor na špatná a unáhlená rozhodnutí, která by měla dopad o něco později. Říjen bude měsícem, kdy by se měly úročit předešlé snahy.
Kariéra a práce
Využijte první dva měsíce k tomu, abyste si prosadili to, co dlouho chcete. Hvězdy vám budou přát a vám by se mělo nadmíru dařit ve všem, co započnete. Mějte všechno dobře promyšlené a jděte si za tím. V březnu je možné, že vás pracovně něco potrápí, ale nebude to trvat dlouho. Rozhodnost a velké pracovní nasazení vás bude čekat v dubnu, květnu a červnu. Letní měsíce mohou být ve znamení střídavě oblačno, kdy bude záležet na vás, jak vše budete psychicky zvládat. Na podzim pozor na intriky a závist druhých. Hlídejte si své. Prosinec by měl přinést klid, stabilitu a úspěch.
Obchodní podmínky Reklamační řád Reklamační protokol
Copyright © 2018 DIOCHI SPOL. S R.O, Žampiónová 2, 104 00 Praha 10 - Pitkovice, Česká Republika, Česká republika