Diochi vyrábí ryze české přípravky propagující zdravý životní styl. Zjistěte, jak nahlížíme na vaše zdraví.
I v naší malé zemičce můžeme najít magická místa. Nedostavěné torzo gotického chrámu sv. Panny Marie v Panenském Týnci je místem popravdě romantickým a dle senzibilů také nabitým silnou pozitivní energií. Cítí ji tam snad úplně každý včetně těch, kteří nikdy na takových místech mravenčení, teplo či husí kůži nezažili.
Samotný Panenský Týnec je městečko se zhruba pěti sty stálými obyvateli. Leží v oblasti, která byla podle archeologických nálezů osídlená v prehistorických dobách Germány. Název Týn pochází ze starokeltského Taun popisující místo ohrazené kůly. Přívlastek „Panenský“ souvisí s panenským řádem Klarisek, které v místním klášteře pobývaly. Ten najdete hned vedle chrámu. Za jeho zdmi pobývala a i zemřela sv. Anežka Přemyslovna. Měla by být pochována v blízkosti kláštera, nicméně tato skutečnost není nikterak doložená.
Zakladatelem chrámu byl Plichta ze Žirotína a měl tak učinit někdy koncem 13.stol. Dnes můžeme jen spekulovat, jakými schopnostmi Plichta disponoval, neboť pro stavbu vybral místo, kde se kříží neobvykle silné proudy energie. Citlivci tvrdí, že se jedná o energii mající schopnost uzdravovat a pozitivně vylaďovat.
Trojlodní kostel z období vrcholné gotiky, podle některých snad z huti Petra Parléře, se ale nikdy dostavět nepodařilo. Že za to mohl nedostatek financí, o tom dnes můžeme jen spekulovat. A říká se, že všechno zlé je pro něco dobré. Díky tomu nás vítá neobvyklá harmonie sloupoví, otevřeného prostoru, stromů a světelné hry.
Panenský Týnec si vás podmaní svou magičností, a každé setkání s ním je úplně jiné. Jitra a východy slunce jsou plná příslibu. Posvátnost přítomnosti, sluneční koupel, voňavý vzduch, ticho. Můžete usednout k meditaci, vychutnat energii v místě kněžiště, odplout do svého vnitřního chrámu. Společnost vám přitom dělají andělé, kterými podobně laděné duše vyzdobily prostor východního oblouku. Toho svého k nim můžete přidat.
Když do Týnce dorazíte třeba v červnu nebo červenci kolem poledne, skoro jistě tady potkáte nevěstu a ženicha. Můžete se stát tichým svědkem jejich velkého okamžiku, ale do svého nitra se pravděpodobně budete nořit trochu obtížněji než za časného jitra.
Pokud vyrazíte do Týnce z Prahy, cesta vám mnoho času nezabere. Trvá asi hodinu, do navigace zadejte souřadnice 50°17'42"N 13°54'58"E a vyjeďte směrem na Louny. Pokud zvolíte jiný dopravní prostředek než auto, pak vězte, že nejlepší spojení autobusem je z Loun, Slaného nebo i z Prahy, Dejvické. Anebo si vyjeďte na kole po cyklotrase 3035.
Nejčastější typy alergií
Za jednu z nejnebezpečnějších alergií na potraviny je považována alergická reakce na různé ořechy. Odhaduje se, že jen ve Spojených státech stojí alergie na buráky, para ořechy, lískové oříšky a další podobné laskominy v pozadí stovek úmrtí ročně. Byla dokonce zaznamenána smrt alergické dívky po polibku od chlapce, který měl ke svačině pečivo s burákovou pomazánkou. To ale neznamená, že bychom měli mít přehnaný strach tyto výživné potraviny jíst.
Koneckonců, přinášejí tělu spousty požitků a výživných látek. Například para ořechy jsou bohaté na protirakovinný selen. Avšak alergik, který je na tyto potraviny citlivý, je zkrátka chtě nechtě musí ze stravy zcela vyloučit. Příroda ale má byliny osvědčené i na alergické stavy. Důležitá je detoxikace a náprava správných funkcí našeho těla. Doporučuji bioinformační produkt Deviral, který se užívá 2x 1 až 3x 2 kapsle denně, pro menší děti pak alespoň 1 kapsle denně. Kdo má problémy s polykáním kapslí, může si obsah třeba vysypat na lžičku, dát do úst a zapít. Nebo, zejména dětem, jej můžeme smíchat s troškou medu. Desenzibilizace trvá u každého člověka jinak dlouho, ale počítejte minimálně s dvěma měsíci užívání, abyste docílili nějakého efektu. Přidat můžeme Detoxin 3x 6 kapek nebo Diocel 3x 6 kapek a čaj Achyrocline či Burrito. Rozhodně stojí za to, antialergickou a desenzibilační kúrou projít.
Dispozice k alergii můžeme zdědit
Proč se z někoho stane alergik a druhý je přehnané citlivosti imunitního systému ušetřen? Zcela jistě existují pro alergii dědičné dispozice. Pokud je jedno z jednovaječných dvojčat alergik, pak se v 70 % případů vyvine alergie i u druhého. Neznamená to však, že budou obě alergická na totéž. Nedědí se konkrétní alergie (například na pyl ambrozie), ale spíše nevyváženost imunitní obrany, jež vzniku alergie nahrává. Pokud je rodič alergický na pyl trav, čelí i jeho dítě zvýšenému vzniku alergie, ale může být alergické třeba na buráky nebo kravské mléko. Základem je však zděděná zátěž toxinů. A také, jestli se u matky objevila alergie například v sedmnácti letech, její dítě již může být alergikem od narození. V pozadí může být intoxikace těžkými kovy a informační zátěž těchto kovů, která má vliv na ledviny a další orgány. Tím se blokuje detoxikace a alergie z nevinné formy postupuje dál, podobně jako tikají hodiny a postupně se oslabují další a další detoxikační orgány, až se „velká ručička imaginárních hodin“ zastaví na plicích a vše se projeví jako poslední stupeň alergie – astma. Když se zatíží plíce, zatíží se tím i srdce a organismus je vystaven silné intoxikaci.
Takovýto stav musíme řešit hloubkově, a to dokážou bioinformační preparáty Diochi, jako je například Detoxin a Diocel kapky. Kapky se u chronických alergických stavů užívají ve velmi malých dávkách, například 3x 6 kapek denně. U akutních stavů, jako jsou například teploty, se produkty užívají naopak ve vysokých dávkách, třeba 3x 10 až 3x 20 kapek denně. Kapičky jdou do hloubky a působí pomocí biorezonance. Kapsle, jako je například Deviral, který je při alergiích jakéhokoliv typu zcela unikátní, působí přes fytolátky. U obsažených bylin řepíku a kuklíku byly laboratorně potvrzeny antihistaminické účinky, to znamená, že naše tělo na alergen, který nám dělal potíže, reaguje méně citlivě a nezpůsobuje nám to tak silnou alergickou reakci. To samozřejmě dokážou i běžné léky – antihistaminika. Jenže byliny současně čistí játra, ledviny, plíce a střeva. Účinné látky z rostlin rozpohybují náš detoxikační systém, bioinformace vymazávají z těla paměť, stejně jako se to děje v počítači, a naše tělo se srovnává do normy. Výsledkem je desenzibilizace. Po delší době zjistíme, že daný alergen nám již nezpůsobuje silné reakce, ale ty jsou stále menší, až postupně vymizí. U každého je doba regenerace jiná, ale imaginární alergické hodiny lze vrátit zpět. Čím více je vrátíme zpět, tím více se zbavíme dané alergie. Rozhodně zlepšit se může každý, a vyhrát se také dá.
Transformace alergie
Děti a jejich rozvíjející se imunitní systém jsou ke vzniku alergií mnohem náchylnější než dospělí. Myslíme si, že z mnoha alergií postupně vyrosteme, ale může to být jenom mýlka. Alergie projevující se vyrážkou na pokožce vymizí, ale je to jen zdánlivé, ve skutečnosti pokračuje dál ve skryté formě, projevuje se ne již vyrážkou, ale třeba dysfunkcí dalšího detoxikačního orgánu, a po letech zaútočí znova v podobě vážné choroby. Proto je důležité začít detoxikovat již při prvních příznacích jakékoliv alergie. Jestliže víme, že máme alergii, a čekáme, že až na jaře vypukne, začneme brát Detoxin a Deviral, začít můžeme hned, a to neodkladně. Nečekejte, až se jaro nebo léto zeptá: „Co jsi dělal v zimě?“ Proč si nedopřát dovolenou již bez alergie?
Velká nádoba, která se plní toxiny
Představte si svoje tělo jako nádobu, která se postupně plní toxiny, a když je naplněna po okraj, začne přetékat. Takový stav se může projevovat jen tím, že se cítíme dobře a pouze se nám občas zahleňuje krk. Někdo zase jen trpí zvýšenou teplotou, například 37,2 °C, a tu má již několik měsíců. Je to také příčina oslabení imunitního systému. Tělo je oslabeno a bují v něm různé bakterie, viry a plísně. Je spočítáno, že v člověku je až několik kilogramů různých mikroorganismů, a každý naše tělo otravuje nějakými odpadními látkami svého metabolismu. Jednoduše řečeno, mikrobi, bakterie, viry, plísně si z nás udělali smetiště a záchod. Některé jejich toxiny jsou tak jedovaté, že dokážou velmi dobře narušovat chod ledvin, a tím naše tělo postupně dostávají na kolena. Při takové zátěži, se do těla vkrádá i alergie. Je nejvyšší čas začít s detoxikací Deviralem a toxiny z těla vypudit! Při dlouhodobém užívání Deviralu se dostaneme až do stavu, kdy přestáváme být na náš známý alergen citliví a již nám nic nedělá. Tak poznáme, že desenzibilizace a detoxikace byly velmi úspěšné. Jednou z nejčastějších alergií je alergie na různé pyly, která se dá také velmi efektivně utlumit doplňující výživou v podobě bioinformačního produktu Deviral. Dopřejte si léto na louce bez nateklých sliznic a začněte již dnes detoxikační kúru.
Podivná sobotní alergie
Před časem si britští lékaři lámali hlavy s případem pacienta, který dostával pravidelný alergický záchvat každou sobotu kolem desáté dopoledne. Místo aby si užíval poklidného dne, muž jen těžce lapal po dechu. Nakonec se ukázalo, že příčinou všech potíží jsou sobotní noviny. Probíral se jejich stránkami denně, a od pondělí do pátku se nic nedělo. Jakmile se na stole objevil sobotní výtisk, bylo zle. Na vině byla tiskařská barva. Sobotní vydání tiskla jiná tiskárna než vydání vycházející ve všedních dnech a používala i jiné barvy. Právě na ně si muž vypěstoval alergickou reakci. Podobných případů bychom našli bezpočet. Vzpomínám si na svou známou, které se osypal krk a dekolt. Vyzkoušela různé přírodní produkty, a nic. Sdělil jsem jí, že by to chtělo diagnostikovat. A podívejme, vyšla mi silná alergie na chemické látky, konkrétně na černou barvu, a když jsem se podíval ještě dál, uviděl jsem ji, jak si na tržišti kupuje černý svetr, a to byla ta příčina. Stav se podařilo upravit Diozon clearem a Detoxinem. Dnes bych jí dal určitě Deviral, protože obsahuje fytolátky na přehnané alergické reakce, a detoxikační čaj Achyrocline.
uveřejněno v časopise Sféra, vydání 03/2010
Receptor hladu
První alarm se zapne, když čidlo – tzv. interoreceptor – signalizuje změnu uvnitř organismu. My se zaměříme na změnu hodnoty cukru. Takže čidlo hlásí: „Hladina cukru šla dolů. Je třeba jej rychle doplnit." Mozek na základě hlášení zpustí kompenzační mechanismus, který se navenek projeví tím, že člověk dostane hlad. Je to však jen mírný hlad a dá se snadno vydržet. Můžete tedy s jídlem ještě nějakou chvíli počkat. Jak dlouho? Jestliže se rozhodnete příliš dlouho nečekat a dodat tělu malé množství potravy, mozek zaznamená, že jeho základní potřeba byla naplněna a vše je v pořádku. Hladina cukru stoupne na optimální hodnotu. Tímto se naplní normální energetická potřeba těla.
Jestliže se však rozhodnete hlad předržet a najíst se později, s velkou pravděpodobností hrozí riziko, že se sepne druhý alarm, aby signalizoval, že mozku chybí palivo pro energii. Organismus neobdržel zásobu cukru z vnějšku, a proto je nucen využívat vnitřních zdrojů, které jsou uloženy v podobě glykogenu ve svalech a játrech. Podle toho, z jaké části těla je cukr v době nouze „vybírán", objevují se zdravotní problémy.
Jsem najedený, tedy šťastný
Jestliže tělo později dostane nějaké jídlo, doplní potřebu glykogenu a zároveň vytvoří tuky pro horší časy.
U některých lidí se po několika takových „hladovkách" čidlo hladu propojí s psychikou. Člověk dostane strach, že když se nenají, něco se stane. Když se naopak nají, je mu dobře a prožívá pocit štěstí. Postupně vzniká závislost na jídle. Psychika zkrátka buduje ochranný mechanismus, aby se tělo zase nedostalo do potravinové nouze. Jenže takto „postižení lidé" jedí velké porce jídla ve velkých kalorických dávkách.
Přitom si můžete všimnout, že většina hubeňourů stále něco jí, spíše zobá jako ptáček. Svůj metabolismus mají nastaven tak, že když jen cítí náznak hladu, vezmou si hned něco malého k snědku – třeba bonbon. Toto je v podstatě dobře, protože bonbon obsahuje cukr. Zásoba cukru je doplněna a zbytky jídla, které nejsou ještě od oběda stráveny, postačí pro další výdej energie.
Plusy pro cukr
Jsme biologické mechanismy a naším palivem je cukr. Není v těle buňka, která by cukr nepoužívala jako svůj pohon. Pohyb hladkých svalů, plic, chůze, běh... vše jede na cukr. Přesto je tato látka považována za něco škodlivého. Velkou roli v odmítání rychlého cukru (například sirupů, hnědého, bílého cukru, marmelád, cucavých bonbonů) hrají zubaři. Tímto přístupem ale sledují pouze svůj profesní zájem – poškození zubní skloviny, množení bakterií v dutině ústní a vznik zubních kazů. Vůbec je nezajímá vliv na celkové fungování organismu. Je přece například lepší mít kazy, ale chodit, než mít naprosto zdravý chrup a být na vozíčku třeba z důvodu silného poškození páteře, k němuž došlo kvůli naprosté eliminaci cukru z potravy. Nebo ne?
Jakékoliv úplné vysazení cukru není nikdy dobré. Rychlý cukr ovlivňuje hustotu krve – ředí krev. Jestliže jej nejíte, může docházet k houstnutí krve.
V malém množství doporučuji konzumaci takových sladkostí, které delší dobu vydrží v ústech a cukr se do těla dostává postupně. Jestliže pijete kokakolu či jiné sladké limonády, je třeba dbát na postupné upíjení, a ne vypít velkou sklenici najednou. Nedochází tím pak k zatížení vnitřních orgánů, jako je slinivka. Je zajímavé, že i nemocná slinivka, která nepracuje v optimálním výkonu a nevyrábí dostatek inzulinu, potřebuje přísun cukru, aby vůbec alespoň nějaký inzulin mohla vyrobit. Metodu rozhodně nedoporučuji zkoušet diabetikům z důvodu nedostatečné kontroly hormonu inzulinu v jejich těle.
Nejím, a přitom tloustnu
Lidé, kteří vydrží dlouho bez jídla a ještě se tím ostatním chlubí, většinou přibírají.
Jestliže silný člověk potřebuje zhubnout, měl by občas sníst bonbon, oplatku apod. (Tím není myšlen sáček bonbonů nebo karton oplatek!), nejdříve však 1,5 hodiny po jídle! (Nikoliv ihned po jídle.) Přesto, že tím sní o něco více jídla, než když „nejedl a přibíral", začne hubnout.
Někteří lidé mají mezi jednotlivými jídly příliš dlouhé pauzy (5 až 6 hodin), aniž přitom sledují svůj pocit hladu. Tak dochází ke spuštění druhého alarmu a začnou paradoxně přibírat. Z hlediska hubnutí velmi záleží na tom, kdy budete jídlo jíst. Bude-li to včas po zaregistrování pocitu hladu a v přiměřeném (tedy nevelkém) množství, začnete hubnout.
Stejně tak lze bonbonovou metodu využít, potřebujete-li ztloustnout. Dejte si bonbon bezprostředně po hlavním jídle, kdy ještě nepociťujete žádný hlad, a poctivě dodržujte asi 4–5hodinové pauzy mezi jednotlivými jídly.
Metabolismus se může přetvářet půl roku až rok. Není to otázka jednoho dne.
Kréta, uprostřed purpurového moře, krásná a čarovná! Tak se o ní zmiňuje již více než před dvěma tisíciletími otec dějepisu Hérodotos. Nabízí se říci: „Chcete se dožít vysokého věku? Pak se přestěhujte na Krétu.“ To samozřejmě nemohou udělat všichni, přesto něco vyzkoušet určitě lze: jíst potraviny z „čarovného ostrova“.
Olejové masti dokážou zatočit s vráskami, olivový olej výrazně zlepší prokrvení svalů, pokud je jím potřeme. O jeho zázračných účincích svědčí nejen současná statistika a laboratorní vědecké výzkumy, ale zmiňuje se o nich i dávná řecká mytologie. Na Krétě je totiž k bohům blízko, vždyť se tam přece narodil sám Zeus!
Mytologický odkaz
Řečtí bohové se spolu často hádali a dělali si naschvály. Zeus se tedy snažil jejich neshody uklidňovat. Neznámější spor o nadvládu nad velkým územím vedl Poseidon s bohyní Athénou. Zeus rozhodl, že vítězem bude ten, kdo dá lidu cennější dar.
Poseidon sebejistě vzal svůj trojzubec a mrštil jím do nedaleké skály. Z místa, kam se zabodl, vytryskl mocný pramen mořské vody. Bohové i lidé krčili rameny, vždyť slané vody tady máme víc než dost, říkali si. Co si počneme ještě s touhle?
Pak přišla na řadu Athéna. Ta rovněž použila svou zbraň – oštěp – a zatla jej do země. Z oštěpu brzy vyrazily zelené haluzky a zanedlouho tam rostl olivovník. Byl to jeden z největších darů, co bohové lidstvu dali.
Oliva nebyla jen potravinou, byla také symbolem. Vítězové olympijských her totiž nebyli dekorováni vavřínovými ratolestmi, jak se všeobecně míní, nýbrž olivovými! Ve válkách, kterých na Peloponésu nebylo nikdy málo, prosili poražení s olivovou větvičkou o mír. Olivovník byl symbolem míru, plodnosti a blahobytu. Biblickému Noemovi se také zjevila holubice s olivovou ratolestí, která zvěstovala konec potopy.
Již jsme zmínili „zakladatele dějepisu“ Hérodota, který Krétu obdivoval. Také podle současných historiků je pro Evropany tím nejtajemnějším místem jejich dějin. Tisíc let před vznikem prvního chrámu na území Evropy zde vyrostl palác, který se svou rozlohou, koncepcí a technickými vymoženostmi vymyká všem rozumovým úvahám.
V době, kdy se ve zbytku Evropy obyvatelé ještě ani neoháněli sekeromlaty (tato obávaná zbraň se objevila o necelých tisíc let později), nevěděli, jak vypadá kůň, bydleli v jeskyních či v lepším případě v chýších uplácaných z hlíny, na Krétě už měli splachovací toalety, vodovody i kanalizaci, snad i primitivní klimatizaci. Tamní architekti uměli vypracovat technicky i esteticky dokonalé projekty pro stavby, které měly i z dnešního pohledu nejmodernější prvky proti zemětřesení. Lidé uměli psát písmem, jež jsme dodnes nerozluštili.
Na Krétě minojských králů vládnoucích tehdy celému Řecku sice nenajdeme jediné zobrazení nějakého božstva, ale na druhé straně ani jediného vojáka nebo ozbrojence. Kdo byli ti lidé, kteří si byli tak jisti svou silou a mocí? Jakému božstvu se klaněli? Byli to opravdu původní obyvatelé našeho kontinentu?
Zpět v současnosti
Co míní moderní gastronomie? Tvrdí, že olivový olej je takřka zázračná potravina. Je to tuk, který neobsahuje nebezpečný cholesterol, netloustne se po něm. Navíc se přepaluje až při mnohem vyšších teplotách než ostatní běžně používané rostlinné oleje (např. řepkový, slunečnicový apod.).
Olivový olej z Kréty z malého kláštera Svaté trojice (Agia triada) opakovaně získal mezinárodní ocenění The best olive oil of Mediterranean (nejlepší olivový olej ze Středomoří). Zajímavostí je, že jej zpracovávají místní mniši. Ptali jsme se na jejich recept na kvalitní výrobu olivového oleje. Je prý docela jednoduchý. Potřebujete jen: dobrou půdu, olivovníky staré nejméně pět set let, dostatek slunce a přiměřenou vláhu. A nikdy nesmíte použít žádnou chemikálii. Pak musíte mít ten správný druh malinkých oliv, jež se jmenují koroneiki. Až úrodu sklidíte, nesmíte sčesané olivy nechat ležet déle než jednu hodinu! Po hodině totiž dochází k fermentaci, kvalita oleje prudce klesá a chlorofyl, na který je právě tento druh bohatý, se znehodnocuje. Proto velkovýrobci nemají šanci.
Zkušenost klientky:
"Dobrý den,
chci Vám jen napsat zkušenost: V květnu mi pan Ďurina diagnostikoval psa, dostal ASTOMIN kapky Deviral Plus kapsle. Po 1,5 lahvičce Astominu a 1,5 balení Deviral Plus z něj dnes vylezla mrtvá tasemnice a mraky vajíček. Nemohla jsem tomu uvěřit, protože ho 4x v roce pravidelně odčervuji. K čemu tedy jsou ty odčervováky?
Dlouho jsem měla pocit, že v tom břiše něco má, proto jsem byla u veterináře na sono, prý jen plyny ve střevě. Bála jsem se, že má nádor, špatně trávil, hodně trpěl na nadýmání a prdy, hodně zapáchal, ale že tam bude i toto i když dbám na pravidelné odčervení, to mě opravdu nenapadlo. Každopádně díky moc opět za pomoc.
"
Deviral Plus kapsle obsahují extrakty bylin, které jsou svými účinky velmi známé, bohužel je však nemůžeme napsat. Kuklík městský, řepík lékařský, hřebíčkovec vonný.
ASTOMIN kapky obsahují extrakty bylin obsahující hořčiny a ty také mnoha parazitům nevoní a odpuzují je. Obsahují 15 druhů extraktů bylin a 9 přírodních silic.
Přihlaste se do Proměny s Diochi a získejte jedinečnou možnost ozdravení organismu, zvýšení fyzické kondice a zlepšení zevnějšku.
Bioinformační doplněk stravy, harmonizátor, adaptogen a trankvilizer. Harmonizuje především meridián plic a žaludku, obsažené silice příznivě ovlivňují dýchání, spánek a chrání před stresem.
Hlavní složkou směsi éterických olejů (silic), kterou znáte pod názvem Nervamin, je nardová silice (Nardostachys jatamansi). Nervamin má v systému Regenerace ve Sféře pozici číslo dvanáct, a to je poslední, nejvyšší pozice.
Po přečtení tohoto článku, který o Nardu napsala Patricia Davisová, možná pochopíte, proč má Nervamin číslo dvanáct a proč je hlavní složkou právě tato silice. Ale nejen to, doplňuje ji například magická rostlina Inků – aksamitník (Tagetes minuta) – používaná při očistných rituálech a také, stejně jako nard, mající vynikající protiplísňové účinky. Nard pochází ze severní Indie a pro léčivé vlastnosti a vůni je oceňován už od starověku. Neměl by se zaměňovat s levandulí širolistou (jak to činí i někteří lidé, kteří by se v této oblasti vyznat měli).
Nard
Nard je aromatická bylina blízce příbuzná kozlíku lékařskému s krajně neobvyklým kořenovým systémem – z jednoho kořene vyrůstají dva typy výhonků, z nichž jeden je podzemním květovým výhonkem neboli oddenkem a nachází se v něm většina esenciálních olejů. Olej se z něj extrahuje destilací v páře a jeho barva se pohybuje od světle žluté po tmavě jantarovou. Hlavními složkami jsou bornylacetát, izobornyl valerianát, borneol, pačuli, alkohol, terpinol a eugenol. Aroma lze definovat jen velmi těžko, Dioscorides tvrdil, že je cítit po kozách. V každém případě má opravdu poněkud „živočišný“ charakter, je hluboké, rašelinné a zemité.
V domovské Indii byl nard vždy oceňován jako parfém, léčivka a bylina prospěšná v péči o pleť. Na Blízkém východě a ve středomořských oblastech byl vysoce ceněn už před tisíci let, neboť je o něm zmínka i v bibli (v Písni Šalamounově a v kázání sv. Jana na hoře, v němž najdeme příběh Máří Magdaleny, která pomazala Kristovy nohy vonnou „mastí z nardu, velmi hojně“). Dioscorides (pokud se zrovna nevyjadřoval hrubě o vůni) charakterizoval nard jako bylinu „přehřívající, vysušující a diuretickou“ a prospěšnou při silné menstruaci, vaginálních výtocích, ledvinových a jaterních problémech, zánětech všeho druhu a k rozptýlení nahromaděných toxinů.
Moderní způsoby využití naznačují, že nard má skutečně harmonizující účinek na menstruační cyklus. Bílý výtok, o němž Disoscorides psal, je jedním ze symptomů kvasinkového zánětu vaginy a nard je fungicidní olej, takže by mohl být při likvidaci organismů Candidy albicans užitečný.
Olej pomáhá při alergických kožních reakcích a všech druzích vyrážky. Protože harmonizuje, dá se používat k masážím obličeje a přípravkům k péči o pleť na všechny typy pokožky, zvláště hodnotný je však pro zralou pleť. Victoria Edwardsová uvádí: „Olej obnovuje fyziologickou rovnováhu pokožky a vede k trvalé regeneraci.“ Dobré účinky na pokožku má Nervamin přimíchaný do krému Diozon clear. Sráží vůni ozonového krému a po jeho odpaření zůstává na pokožce jen příjemné aroma Nervaminu. Určitě zkuste přimíchat deset kapek Nervaminu do Diozonu clear. Je to ideální antiseptikum úplně na vše. Stálo by za to, vyzkoušet nard na léčbu celulitidy, protože jde o diuretický a detoxifikující olej, ale také proto, že má hluboce relaxační účinky, a stres celulitidu zhoršuje. Může pomoci při hormonální nerovnováze, jež je někdy s celulitidou spojována.
Je samozřejmě vynikajícím olejem pro každého, kdo žije v napětí a úzkosti, a podobně jako kadidlo má i nard schopnost pomoci lidem zbavit se starých bolestí či citových bloků, jež se drží v jejich nitru. Aromaterapeutům, kteří pracují s energií čaker nebo masážemi vztahujícími se k auře, se nepochybně velmi osvědčí. Skutečnost, že Máří Magdalena použila nard k pomazání Ježíšových nohou večer při poslední večeři, naznačuje, že tato bylina může mít význam i pro terapeuty, kteří pracují se smrtelně nemocnými pacienty. Ježíš věděl, že jeho smrt se blíží a Magdalena to věděla rovněž: její pomazání Kristových nohou nardem bylo jakousi formou svátosti při přípravě na tento okamžik. Aromaterapeuti, kteří pracují v hospicech, by možná rádi nard začlenili mezi oleje, jež mají pomoci lidem blížícím se ke konci jejich pozemského života. Nervamin je možné používat do velmi příjemných uklidňujících koupelí i do sauny. Vyzkoušejte si přechod do vyšší sféry a nalaďte se na číslo dvanáct. Teprve tam všechno začíná.
Autor: Vladimír Ďurina
uveřejněno v časopise Sféra, vydání 02/2011
Izraelští vědci tvrdí, že mají dosud nejpřesvědčivější důkazy o tom, že vyšší hladina vitaminu D pomáhá u covidových pacientů snížit riziko vážného průběhu nemoci či smrti, píše izraelský deník The Times of Israel. Vitamin D má podle výzkumníků z Bar Ilanovy univerzity a nemocnice pro západní Galileu tak silný dopad na závažnost covidu-19, že lze průběh tohoto onemocnění předpovídat jen na základě věku a hladiny vitaminu D.
Nedostatek vitaminu D podle zjištění výrazně zvyšuje riziko těžšího průběhu covidu-19. Jde o závěry recenzované studie, která vyšla v odborném časopisu PLOS One
Studie se opírá o data z prvních dvou vln koronavirových nákaz v Izraeli, kdy ještě nebyly k dispozici vakcíny proti covidu-19. Lékaři zároveň zdůrazňují, že vitaminové doplňky stravy nemají nahrazovat vakcíny, ale jsou spíše cestou, jak zabránit snížení imunity.
Téměř čtyři z pěti Izraelců mají podle izraelské studie z roku 2011 nedostatek vitaminu D. Vědci však v nové studii zjistili, že konzumace vitaminu D před nákazou koronavirem značně snížila riziko těžkého průběhu. Spoluautor studie, lékař Amiel Dror, poznamenal, že bylo „pozoruhodné a zarážející“ sledovat pravděpodobnost vážného průběhu covidu-19 u lidí s nízkými hladinami vitaminu D v porovnání s těmi, kteří mají vitaminu dostatek. Studie byla provedena před nástupem varianty omikron, ale podle Drora se koronavirus mezi variantami nemění natolik, aby proti němu byl vitamin D neúčinný.
Celý článek si můžete přečíst zde: https://echo24.cz/a/SR4bA/vitamin-d-pomaha-zabranit-tezkemu-prubehu-covidu-potvrdila-dalsi-studie
Nezapomínejte na vitamín D, který podporuje imunitu
Většina Čechů má nedostatek vitaminu D. Ten je přitom zásadní pro imunitu, obzvlášť v době pandemie covid-19. Literatura a odborné články uvádějí, že nedostatkem vitaminu D trpí 60–75 procent české populace. Současná omezení způsobená situací kolem koronaviru může dodání vitaminu D do těla ztížit.
První cesta zisku vitaminu D je ze slunečního záření. Syntéza vitaminu D probíhá na základě pronikání paprsků UVB přes kůži. Proces jeho produkce nenastává ihned, ale až po 10–15 minutách slunění. Všeobecně se uvádí, že slunění alespoň dvakrát týdně po dobu 20 minut by mělo člověku zajistit dostatečné množství tohoto vitaminu, a tělo tak získá až 90 procent z celkového doporučeného množství přirozenou cestou.
V současné době, kdy je pobyt venku stále omezen, je ještě těžší dosáhnout potřebného množství. Ideální doba pobytu na slunci je mezi 10–14 hodinou, což je naprosto v rozporu s doporučením dermatologů. Postačí, když budeme venku i v jiný čas. Myslete ale na to, že s postupujícím věkem klesá schopnost pokožky tvořit vitamin D až o tři čtvrtiny, senioři nad 65 let by se proto měli pohybovat na slunci minimálně dvakrát delší dobu.
Další, na čem záleží, je barva kůže. Čím světlejší má člověk pleť, tím více vitaminu D dokáže kůže vyprodukovat. Důležité je také roční období, jelikož v našich podmínkách je možné ze slunce získávat vitamin D pouze od května do října. Pak již kvůli malému úhlu dopadu slunečního záření na naši pokožku k tvorbě vitaminu D kůží nedochází. Používání krémů s ochranou před UV zářením a obavy z nádorového onemocnění kůže k dostatečné tvorbě vitaminu D příliš neprospívají. Například krém s faktorem SPF (Sun Protection Factor) 15 absorbuje 93 procent dopadajícího UVB záření, krém s faktorem SPF 30 absorbuje 97 procent. Vitamin D se tak netvoří. A rouška určitě nevadí, zabírá totiž jen malou plochu našeho těla.
Důležitost stavu jater a ledvin
Dalším důležitým článkem na cestě k aktivní formě vitaminu D jsou játra a ledviny. Proto musíme pečovat i o tyto orgány. Tedy nepít nadměrné množství alkoholu (i pivo je alkohol), omezit cukry, nepřejídat se a dbát na správný pitný režim.
Když nemáme dost slunce, existuje druhá cesta – vitamin D ze stravy. Ve stravě ho najdeme hlavně v mořských rybách – treska, tresčí játra, sleďové filety, sardinky, losos, nebo v mléčných výrobcích. A znovu připomínáme: konzumujte je minimálně dvakrát týdně. Když splníte příjem konzumace z ryb, tak získáte zhruba 5–10 procent z celkového potřebného množství. Buďme k sobě upřímní, tu druhou cestu nepreferovala řada lidí ani před Covidem. Zapátrejte ve své paměti a vzpomeňte si, kdy naposledy jste měli rybu nebo nějaký mořský produkt.
Jak dodat vitamin D
Podle nejnovějších výzkumů se pro aktivaci imunitních procesů v těle, a tedy pro lepší zvládání infekce, doporučuje mít hladinu vitaminu D 100-125 nmol/l. Jde o hodnotu, která se měří v laboratoři z krve. Lépe tak zvládneme infekce. Česká populace ho má ale mnohem méně, velmi často pod dolní hranicí optima, což je 50 nmol/l.
K dosažení dostatečná denní dávky je třeba zkonzumovat 1 000 – 2 000 IU (mezinárodních jednotek) vitaminu D. Pro aktivaci imunitních procesů se doporučuje denně přijmout přibližně 2 000 IU. Jiné dávky jsou určené pro kojence, malé děti, těhotné a ženy po menopauze… Těmto lidem by měl doporučenou denní dávku navrhnout ošetřující lékař.
Zajímavostí je, že obézní pacienti mají potřebnou denní dávku až třikrát vyšší. A nyní si představte, kolik ryb či jiných potravin byste denně museli sníst, abyste měli příjem 1 000 IU denně. Je to například 200 gramů lososa a 200 gramů ementálu. Nebo také 300 gramů sardinek a jeden kilogram másla. To ale není reálné, denně na sluníčku taky nejsme, proto by prakticky každý z nás měl vitamin D doplňovat.
Odborníci proto doporučují dodávat do těla vitamin D pomocí doplňků stravy. Jak je vybrat? Rozlišujeme dva základní typy vitaminu D – D2 (ergokalciferol) a D3 (cholekalciferol). D3 je zhruba čtyřikrát účinnější než D2. K dispozici jsou kapky, tabletky, tobolky, gumoví medvídci a další. Určitě je dobré zvolit takový preparát, který je přírodní, bez umělých barviv, různých stabilizátorů a dalších přidaných látek.
Zdroj: "Odborná garance: MUDr. Jana Čepová, primářka Ústavu lékařské chemie a klinické biochemie FN Motol"
https://koronavirus.mzcr.cz/nezapominejte-na-vitamin-d-ktery-podporuje-imunitu/
15. 5. 2020
Diochi dodává na trh vitamín D3 v malých, dobře polykatelných tabletách. K zakoupení jsou na všech klubech Diochi po celé ČR nebo na eshopu zde:
Zároveň je vitamín D3 k dispozici v multivitamínovém doplňku stravy - CD Flavonoidy kapsle, které synergicky působí spolu s dalšími vitamíny C, B2 a rostlinnými extrakty z vinných hroznů (vč. resveratrolu) a černého bezu. Obsahuje i silice Tea tree, Vavřínu a Myrty.
Dalším z produktů s vitamínem D3 jsou kapsle TROMBOSERIN MULTIVITAMÍN, které kromě mnoha vítamínů obsahují i extrakt houby ČAGA, který je velmi známý pro své účinky. (EU nám nedovoluje napsat které, proto je vyhledejte v herbářích).
Povolená zdravotní tvrzení: Působení Vitamínu D v organizmu:
Na šíření osvěty, informací a aktuálních poznatků o zdravém jídle mají svůj ohromný podíl nejen alternativci a foodbloggeři, ale také farmářské trhy a prodejny zdravé výživy. Mnozí z nadšenců předběhli nejednoho výživového a lékařského experta. Zatímco odborníci živili protitukovou hysterii, praktici z terénu doporučovali jíst nejkvalitnější potraviny a vyhýbat se vysoce průmyslově upravovaným produktům, zbytečným aditivům a reziduím agrochemikálií. A měli pravdu.
Dnes už i většina odborníků doporučuje upřednostňovat skutečné potraviny. Třeba v Brazílii mají dokonce státní výživová doporučení postavená na kvalitě potravin. Pionýrům, kteří u nás roky před dnešní módní vlnou propagovali skutečné potraviny, patří dík. Ale pozor, neznamená to, že vše, co se označuje jako zdravé a co najdete na pultech v obchodě se zdravou výživou, skutečně prospívá. V mnoha prodejnách nacházím i produkty, které bych si nikdy nekoupila – a nedoporučuji to ani vám.
Maskované nezdravé potraviny
Kterým „zdravým produktům“ bychom se měli obloukem vyhýbat? Uvítám, když můj seznam doplníte o nezdravé potraviny, které jste v prodejnách zdravé výživy našli.
Proč jsou nezdravé potraviny v prodejnách zdravé výživy?
Křehké chlebíčky a další extrudáty vymyslel průmysl jako nabídku pro lidi, kteří drží diety nebo mají fobii z tuků. Prodejny je přebraly, protože dietní produkty jsou některými experty chybně propagovány jako zdravé. Ve skutečnosti neprospívají vůbec nikomu a jednoznačně je nedoporučuji.
Sušené sójové mléko a obecně produkty s ultra zpracovanou sójou jsou doporučované a konzumované mnoha striktními vegetariány, kteří chtějí jíst jako ostatní, a přitom dodržovat svoji výživovo-etickou restrikci. Vegetariánská strava může pohodově zajišťovat zdraví, ale i ta by měla být postavena na základních skutečných potravinách. Konzumace vysoce zpracovaných napodobenin založených na sójových izolátech neprospívá.
Slávu fruktózy a agáve sirupu rozběhli lékaři doporučující diabetikům sladit fruktózou. Tento omyl přebrali neznalí propagátoři zdravé stravy, někteří z nich problém pořád ještě nechápou, případně neradi přiznávají vlastní omyl. Vysoce průmyslově zpracované potraviny ve zdravé výživě jsou nesmyslem.
Kde nakupovat?
Ve zdravých výživách pořád najdete spoustu prospěšných potravin. Pokud chcete to nejčerstvější, zkuste jít přímo ke zdroji. Nakupujte skutečné potraviny u jejich pěstitelů a chovatelů. Základní minimálně zpracované potraviny (jako je třeba kváskové pečivo nebo jogurty a sýry) kupujte u jejich lokálních výrobců.
PharmDr. Margit Slimáková
www.margit.cz
Podle NLP je jedním z prvních kroků k vysněné postavě a hubnutí dobře nastavený a hlavně prožitý cíl. Prožitkem se náš cíl ukládá do podvědomí a cesta za jeho naplněním je snažší.
Náš cíl se tak můžel začít realizovat. Z naší mysli ale mohou zpočátku "vyplouvat" programy, které v jeho naplnění, v našem případě úsilí zhubnout, změnit svoji postavu, brání.
Dnes se podíváme na programy v myšlení, které ovlivňují náš vztah k tělu, k jídlu a k hubnutí vůbec. Těmto programům se říká přesvědčení. Náš život se odehrává přesně podle nastavení naší psychiky a vnitřních přesvědčení, a to ať už si je uvědomujeme nebo ne. Dalším důležitým krokem je tedy podívat se na své myšlení a stát se na chvíli pozorovatelem myšlenek.
Odpovězte si na tyto otázky:
1. Jak smýšlím o svém těle? Co vás napadne, když stojíte nahá před zrcadlem?
2. Jak přemýšlím o jídle? Co vás napadá v souvislosti s hubnutím, když jíte?
Vytvořte si pro sebe, stejně jako v prvním díle o cíli, klidné místo, kde vás nebude nic rušit. Udělejte si pohodlí, zklidněte svou mysl, uvolněte se a ponechte si dostatečný čas na to, aby z vašeho podvědomí mohly vystoupit odpovědi. Pokládejte si jednu otázku za druhou a své odpovědi si zapisujte. Zapište si vše, co vás k dané otázce napadne. Staňte se pozorovatelem a zapisovatelem své mysli. Až budete mít sepsané odpovědi na dané otázky, postupně si probírejte jednotlivé odpovědi. Znovu v klidu a v relaxované atmosféře.
Příklad: K otázce č.1. „Jak myslím o svém těle" se mohou vyskytovat odpovědi typu:"Mé tělo se mi nelíbí, mám velké břicho, tlustá stehna, nemohu se na sebe ani podívat, nemám ze svého těla dobrý pocit...".apod. K otázce č. 2. – „Tloustnu i po vodě" nebo "Tloustnu, jen když se na jídlo jen podívám".
Tyto odpovědi jsou právě ta přesvědčení, podle kterých se řídí náš mozek a tím vlastně pracuje proti prvotnímu přání být štíhlá nebo mít svou vysněnou váhu.
V relaxovaném a spokojeném stavu je tedy zapotřebí si tato vnitřní přesvědčení uvědomit a nahradit je těmi, která vedou k vaší vysněné postavě. Důležitým bodem je stav spokojenosti. Jedině odtud lze tato přesvědčení měnit. Jedná se o přijetí daného stavu své postavy tak, jak je. Přijetí vlastní odpovědnosti, že do daného stavu jsme dostali své tělo sami.
Zamyslete se, jakými jinými přesvědčeními ta stávající nahradit a pravidelně si je připomínat tak dlouho, dokud nedosáhnete své vysněné postavy nebo váhy. Pracujte pouze s takovými přesvědčeními, která jste schopna v daný okamžik přijmout!
Například:
„Líbím se sama sobě"
„Užívám si cestu ke své vysněné váze...x... kg"
„Mám radost, jak se každým dnem přibližuji ke své vysněné postavě"
Přeji vám hodně štěstí na vaší cestě za vysněnou postavou.
Bc.Květa Exnerová www.vedomehubnuti.cz
Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.
Trápí vás suché nohy, popraskané paty nebo křečové žíly?
Příčinou tvorby křečových žil jsou energeticky oslabené orgány. Oslabení poznáme podle toho, na které dráze meridiánů se žíla vyskytuje. Nejvíce se jedná o oslabené ledviny, močový měchýř s energeticky nevyváženými játry. Oslabené ledviny jsou v pozadí praskání jemných cévních kapilár ve tvářích i jinde na těle, tvorbě modřin, výronů a proleženin. Dochází také k nevyváženému vodnímu a minerálnímu hospodářství v těle a poté k otokům a suché kůži.
Křečové žíly mohou být způsobeny těhotenstvím, nadváhou, životním stylem, dlouhodobým stáním, sezením, ale můžou nám být již geneticky dané do vínku. Vznikají narušením povrchového žilního systému nebo defekem hlubokého žilního systému (např. úraz, po chirurgickém zákroku, žilní trombózy).
Příznaky projevů křečových žil
Důležitá je preventivní péče, starejme se o sebe a nechme se hýčkat!
Dopřejme si péči o svůj zevnějšek. Podporujme svoji krásu i zevnitř.
Navraťte zpět krev z nohou k srdci
Hýčkejte se lymfatickými masážemi, které zlepšují prokrvení.
Nohy jsou nejhůře prokrvované části těla z důvodu velké vzdálenosti od srdce, proto je potřeba napomáhat lepšímu oběhu krve k srdci pomocí prokrvování končetin. Nejlépe toho docílíme lymfatickou masáží a její velice jemnou technikou, která obnovuje a zvyšuje oběh lymfy. Neboť lymfa nemá svoji pumpu, jako např. srdce. Pokud nepracuje lymfatický systém správně, zůstávají zbytky látkové výměny v tkáních. To zapříčiňuje např. celulitidu, otoky, tukové buňky totiž zvětšují svůj objem. Díky podpoření lymfy pomocí lymfatických masáží zlepšujeme odplavování škodlivých látek ven z těla.
Lymfatická masáž navíc posiluje obranyschopnost, zlepšuje stav pokožky a detoxikuje tělo.
Odpočívejte s nohama nahoře
Při bolestech nohou noste kompresní punčochy. Způsobený tlak na žíly urychluje tok krve v žilách.
Běžné aktivity při křečových žilách
Při cvičení v posilovně nikdy nohy nezatěžujte těžkým závažím, prospěje vám spíše plavání, chůze a jízda na kole.
Při sezení si nedávejte nohu přes nohu.
Sprchujte si nohy studenou vodou.
Přirozené je nekouřit.
Doplňujte přírodní cestou rutin
Ideální je po ránu pohankový čaj, který prokrví lymfatický systém.
Zařaďte do stravy černý rybíz. Obsahuje vitamin C, silný antioxidant, který zpevňuje žilní systém.
Užívejte kvalitní přírodní potravinové doplňky na podporu cévního systému organismu, doplňujte minerály do těla. Využijte síly přírody. Některé fytolátky z rostlin, které přirozeně obsahují rutin, pomáhají předcházet vzniku křečových žil a napomáhají čistění krve, podporují krvetvorbu. Navíc doplňují do těla důležité minerály.
Mažte si své nožky kvalitními hydratačními krémy, vždy však směrem k srdci, což znamená od chodidel nahoru
Doporučujeme krém Venisfér. Velmi dobře se vstřebává, krásně hydratujte a je vhodný pro ošetření celého těla. Zlepšuje periferní prokrvení a strukturu velmi jemné praskající a křehké papírové stárnoucí pokožky a podstatně ji zesiluje. Uvolňuje zatížení pokožky tam, kde je nedostatečné cévní zásobení. Obsažený rutin ve Venisféru napomáhá udržovat správnou pevnost kapilár, zatímco jírovec maďal zase napomáhá k lepšímu prokrvení žilního systému. Venisfér navíc obsahuje ozon, a proto má i blahodárné antivirové, antibakteriální a antimykotické účinky a je vhodný i na chodidla a nehty v případě zasažení plísní.
Nohy plné svěžesti
Pečujte o své nohy jako o celek. Věnujte péči i svým chodidlům. Vyhnete se tak nepříjemným plísňovým onemocněním. V létě je spousta míst, kde můžeme na mršku mykózu narazit, ať už jdeme na veřejné koupaliště, do sprchy v posilovně, do sauny, použijeme-li koupelnu mimo domov nebo se nám jen zapaří chodidlo v botě. Zrohovatělá a suchá kůže je přímo ráj pro plísně a bakterie. Plíseň se často projevuje svěděním, bolestí a pálením. Z kůže se mykóza přesouvá na nehty a může se šířit dál po těle. Navíc plísní napadená noha často i více zapáchá. A to není nic příjemného. Ztvrdlá a suchá pokožka na nohou není nic jiného než odumřelá kůže, která není dostatečně hydratovaná, a tak tvrdne, vysychá a pak může i bolestivě praskat. V tomto případě může hrozit zanesení ranek a následná infekce. Jako ochranu můžete použít Diozon clear krém, který na vašem chodidle vytvoří ochranný film a obsažený ozon má preventivní antimykotické a antibakteriální účinky.
Jak na suchou kůži a popraskané paty?
Své nožky můžeme svěřit do rukou odborníků pedikérů, nebo jim můžeme věnovat péči v domácím prostředí. Jako pomocníka si můžeme zvolit pemzu. Jde o nejčastější způsob, jakým pokožku můžeme zbavit hrubé a staré kůže. Nejprve dopřejte nohám vlažnou lázeň např. v syrovátkové koupeli a pak použijte pemzu. Pemza je nejšetrnější abrazivní způsob, starou pokožku jí bezpečně odsraníme. Tím, že dře, vznikají poté malé prasklinky, které se mohou zanítit a způsobit nám patálie. Proto pemzu po ošetření důkladně vyčistěte, aby se v ní nemnožily bakterie. Pokožka po ošetření suché staré a tvrdé kůže pemzou potřebuje i další péči.
Hydratujte, hydratujte, hydratujte...
Skvěle vám k tomu poslouží čistá vazelína, sádlo, tvaroh anebo nejrůznější krémy určené k maximální hydrataci a zjemnění pokožky.
Tip na noční zábal: Nohy důkladně promažte, zabalte do mikrotenového sáčku a oblečte do bavlněných ponožek. Ráno budete mít nožičky heboučké jako samet.
Doporučujeme pro ošetření a maximální hydrataci kosmetiku Diochi:
Diozon clear krém
Diochi Diolift hydrogel
Venisfér krém
Krásná pleť je ten nejlepší šperk, který můžeme nosit po celý rok!
Pečujte o sebe s láskou!
Obchodní podmínky Reklamační řád Reklamační protokol
Copyright © 2018 DIOCHI SPOL. S R.O, Žampiónová 2, 104 00 Praha 10 - Pitkovice, Česká Republika, Česká republika