927x127 HEAD VPRAVO

Smilax officinalis

Čaj - doplněk stravy

Smilax lékařský pomáhá organizmu při vylučování odpadních solí z těla. Při konzumaci dochází k přirozenému posílení funkce ledvin, močového měchýře a prostaty, napomáhá ke zlepšení pleti. 

 
seznam modry
 
 

Popis

Smilax officinalis, nebo-li Smilax lékařský pomáhá organizmu při vylučování odpadních solí z těla. Při konzumaci dochází k přirozenému posílení funkce ledvin, močového měchýře a prostaty. Snižuje se zatížení organizmu těžkými kovy. Napomáhá ke zlepšení pleti. Tonizuje organizmus, zklidňuje zažívání a přináší pocit klidu a spokojenosti.

Smilax byl u Indiánů Jižní Ameriky velmi znám a oblíben pro svoje tonizační a afrodiziakální účinky. Podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, přirozený anabolizmus a metabolizmus těla. Harmonizuje zejména mužský hormonální systém. Čajový odvar zlepšuje obranyschopnost těla, stimuluje tvorbu bílých krvinek, zejména T lymfocytů CD-4, CD-8 a makrofágů. Upravuje krevní tlak, velmi dobře čistí krev a aknózní a nečistou pleť, snižuje vznik bolesti, teploty, psoriázy, tlukotu srdce a hladinu cholesterolu v krvi. Smilax omezuje vznik artróz, revmatizmu, revmatoidní artritidy, bolesti kloubů, astmatu, různých zánětů, zejména ledvin a močového měchýře. Dále snižuje vznik alergií, ekzémů, močových a ledvinových kamenů, písku a snižuje zatížení těla těžkými kovy.

Smilax byl indiánům Jižní Ameriky velmi znám a oblíben pro svoje tonizační a afrodiziakální účinky. Podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, přirozený anabolizmus a metabolizmus těla. Harmonizuje zejména mužský hormonální systém.

HARMONIZUJE MERIDIÁN LEDVIN A MOČOVÉHO MĚCHÝŘE.

 

Upozornění:

  • Ve všech případech užití následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza.
  • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
  • Není vhodné pro děti do 3 let.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Při projevu jakýchkoliv nepříznivých účinků, užívání čaje přerušte.
  • Skladujte v suchu.
  • Výrobek není náhradou pestré stravy.

 

Doporučení:


1. Příprava: Do 750 ml vroucí vody vložte 2–3 čajové lžičky bylinné směsi, 2–3 minuty vařte a ihned sceďte. Případně nasypte 2-3 čajové lžičky bylinné směsi do nádoby o objemu 750 ml, zalijte vroucí vodou, nádobu přiklopte a dejte 15 minut luhovat. Před pitím vyluhovaný čaj sceďte. Pro ochucení lze čaj osladit medem.

2. Užívání: Užívejte po doušcích během celého dne až do 17 hodiny. Tato doba je doporučená, chcete-li, můžete si čaj dopřát i večer. Doporučujeme však v menším množství.

3. Detoxikace: Pijte 750 ml denně po dobu 3 týdnů s následnou týdenní pauzou. Celý proces můžete 3x opakovat. Detoxikace probíhá pomaleji, organismus se předčistí a po třech týdnech 3 týdenní kůru zopakujte.

4. Některé bylinné směsi lze použít pro jejich pozitivní kosmetické či regenerační účely také vnějším způsobem, jako odvar na oplachování pleti (např. Růže, Černohlávek nebo Divoký pomeranč), balzám na vlasy (např. Stévie) nebo jako koupel (např. Růže nebo Smilax).

 

  • Kód produktu: CZ900060031
  • skupenstvi: bylinný čaj
  • kartuše: 9
  • Země původu: Česko
  • Tabulka horní: Smilax lékařský podporuje normální trávení Smilax lékařský působí protizánětlivě Smilax lékařský podporuje normální vylučování a pročišťování Smilax lékařský podporuje normální funkci dýchacího systému
  • Dávkování:

    150g

  • Složení:

    Kořen - Smilax lékařský (Smilax officinalis, Smilax, Sarsaparilla veracruz, Smilax medica, Přestup révový, Sarsaparilla, Sarsaparila, Smilax, Smilax sarsaparilla)

  • Dávkování plné:

    ikona caj Balení obsahuje 150 g směsi

    Dávkování:

    Do 750 ml vroucí vody vložte 2–3 čajové lžičky bylinné směsi.

    Pijte denně po dobu 3 týdnů s následnou týdenní pauzou. Celý proces můžete 3x opakovat

  • Typ:: bylinné čaje
  • Akce: Ne
  • Zařazení: BYLINNÉ NÁPOJE / 9 mužská hormonální sféra
  • Symptomy:: Ledviny - močový měchýř, Kosti/Klouby

Související položky (podle značky)

  • Smilax lékařský

    Kořen Smilaxu lékařského (Smilax officinalis Sarsaparilla veracruz) obsahuje zejména steroidní saponiny, rhynchophyllin, hirsutin, mitraphylin, beta sitosterol a glykosidy, vápník, měď, železo, jód, mangan, draslík, křemík sodík, síru vitaminy B-komplexu, vitaminy A, C a D.

    Smilax má tonizační, anabolické, antivirové, antibakteriální, antimikrobiální, antimykotické, protizánětlivé, imunostimulační, antioxidační a bolest tlumící účinky. Harmonizuje meridián ledvin a močového měchýře.

     

     

     

    Smilax byl velmi dobře znám indiánům Jižní Ameriky a byl oblíben pro svoje tonizační a afrodiziakální účinky. Podporuje tvorbu testosteronu a progesteronu, přirozený anabolismus a metabolismus těla. Harmonizuje zejména mužský hormonální systém. Indiáni jej s úspěchem používali ke snížení potíží vzniklých syfilidou, kapavkou, kondylomaty a jinými bradavičnatými útvary způsobenými papilomaviry, které dávají možnost vzniku různým prekancerózám. Vědeckým výzkumem byly u něj potvrzeny účinky při snížení rizika vzniku revmatoidní artritidy a arteriosklerózy. Podporuje vylučování odpadních solí z těla. Čajový odvar zlepšuje obranyschopnost těla, stimuluje tvorbu bílých krvinek, zejména T lymfocytů CD-4, CD-8 a makrofágů. Upravuje krevní tlak, velmi dobře čistí krev a aknózní a nečistou pleť, snižuje vznik bolesti, teploty, psoriázy, tlukotu srdce a hladinu cholesterolu v krvi. Kdo pil pravidelně čaj ze smilaxu 5 měsíců, došlo v 70 % případů k ústupu psoriázy bez pozdější regrese nemoci. Smilax omezuje vznik artróz, revmatismu, revmatoidní artritidy, bolestí kloubů, astmatu, různých zánětů, zejména ledvin a močového měchýře. Dále snižuje vznik alergií, ekzémů, močových a ledvinových kamenů, písku a snižuje zatížení těla těžkými kovy.

    Vladimír Ďurina

     

  • Zánět prostaty

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Akutní zánět prostaty obvykle vzniká na podkladě bakteriální infekce. Původci může být celá řada bakterií, mnohdy jsou to bakterie, které běžně kolonizují močovou trubici, jindy méně časté bakterie, které proniknou do prostaty při celkovém oslabení imunity. Relativně vzácně může zánět prostaty vzniknout i u sexuálně přenosných chorob, jako je kapavka a infekce způsobená chlamydiemi (to nejsou bakterie, ale nitrobuněční parazité). Dodejme ještě, že zvýšené riziko vzniku akutního zánětu prostaty mají pacienti po provedení biopsie prostaty. Chronický infekční zánět prostaty je spojen s trvalým osídlením prostaty bakteriemi, má mnohem méně závažné projevy než akutní zánět.

  • Ledvinové kameny

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

     Je více typů močových kamenů a mají různé příčiny vzniku. Nejčastějšími příčinami vzniku jsou nedostatečný příjem tekutin, který by u zdravého člověka měl být přes 2 litry denně, zvýšená koncentrace některých kamenotvorných látek v moči (vápník, fosfát, kyselina močová, oxalát) a nesprávné pH moči (vadí příliš vysoké i nízké). Možnou příčinou v procesu tvorby kamenů může být někdy i přítomnost bakterií v močových cestách.

  • Zánět močového měchýře

     

    Při zánětu močového měchýře je třeba vhodně upravit i jídelníček a životosprávu. Je třeba vyloučit alkohol, kávu a silné čaje. Také je nutné omezit nebo přestat s kouřením. V jídelníčku je třeba minimálně solit, nepoužívat dráždivá koření, vyloučit jídla s vysokým obsahem škrobu a rafinovaného cukru, také kyselá jídla, nezralé ovoce nebo třeba i rajčata a další.

    Rovněž je nutné pít dostatečně velké množství vody, aby došlo k propláchnutí močového měchýře. Odborníci uvádějí, že je třeba celkem (samozřejmě v jednotlivých dávkách, ne najednou) vypít za den dva až tři litry vhodných tekutin, nejlépe čisté vody.

    Použijeme Diocel kapky, někdy Diocel Biominerál. U chronických potíží pak svoji roli hraje i DiNAvir. Někdy za nimi mohou stát závažné mikroorganismy (mykoplazmata, chlamydie a jiné). Také přidáme Gerocel Bioenzym. Při chronických potížích musíme zvážit posílení imunity. Využijeme DiNAvir, Deviral plus, pokud nejde o autoimunitní problémy, pak můžeme přidat Viraimun nebo TCD4 Imuserol.

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Močový měchýř a močová trubice jsou běžně sterilním prostředím. Zánět močového měchýře se objeví většinou tehdy, když toto sterilní prostředí napadnou bakterie a začnou se ve větší míře množit. Dochází tak k infekci a postupně drážděním bakterií i k zánětu. U žen k tomuto nejčastěji dochází po pohlavním styku nebo při nedostatečné hygieně pohlavního orgánu. U některých žen je močová trubice velmi krátká, ženy mohou mít atypické postavení dělohy nebo samotného močového měchýře a infekty se pak vyskytují mnohem častěji.

    Neinfekční záněty mají původ většinou v alergiích. Někteří lidé jsou velmi citliví k chemickým látkám vyskytujícím se v pěnách do koupele, gelech k intimní hygieně, barevných a parfémovaných toaletních papírech, sprejích apod. Ty pak mohou vyvolat alergickou reakci, která nakonec způsobí zánět močového měchýře. Další příčinou zánětu močového měchýře a močových cest je užívání některých léků jako jsou chemoterapeutika (léčba zhoubných nádorů a autoimunitních nemocí), např. cyklofosfamid nebo ifosfamid. Cystitida se může dále objevit jako komplikace jiného onemocnění. Příkladem je gynekologické zhoubné onemocnění, Crohnova nemoc nebo systémový lupus.

     

     

  • Nadledviny
  • Penis
  • Močový měchýř
  • Ucho
  • Svaly a šlachy

    Šlacha (tendo) je silný vazivový provazec připojující sval ke kosti. Úlohou šlachy v těle je přenášet sílu stahujícího se svalu a tím uvést kost do pohybu.

    Na jednom konci vyrůstá ze svalového bříška a na druhém přirůstá k okostici. Šlachy jsou neaktivní tkání, nemají téměř žádné krevní zásobení. Mají málo nervových zakončení a jejich přítomnost v těle poznáme až při poranění.

    Na místech, kde se stýkají s jinými vnitřními strukturami těla, jsou šlachy umístěné ve šlachových pochvách - obalech s dvojitou stěnou vyplněnou tekutinou, v níž kloužou a promazávají se. Při přirozeném stárnutí či dlouhodobém výkonu stejného pohybu mazivová tekutina vysychá a pokud nedojde k jejímu doplnění, vrstvy pochvy se o sebe začnou bolestivě odírat za praskavého zvuku (tzv. krepitace, známé při praskání kloubů prstů).

    Dlouhodobé či nárazové zatížení šlach může způsobit zánět - tenditidu či tendosynovitidu (zánět šlachového obalu). Nejznámějším příkladem zánětu šlach je tenisový loket.

  • Meridián ledvin

     

    Obecná charakteristika jinová dráha probíhající vzestupně od nohy k hrudi
    Pod vlivem je

    kosti

    uši

    hrdlo

    mandle

    dolní končetiny

    plíce

    urogenitální orgány

    klouby

    páteř

    Sdružený orgán

    močový měchýř

    Element voda
    Měsíc únor
    Maximální čas 17 - 19 hod. 
    Povrchové tkáně  kosti
    Nálady strach
    Barva  modrá

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • Všechny nemoci ledvin spojené s jejich funkcemi, záněty v hrdle, angíny, astma, onemocnění kůže a vedlejších dutin, poruchy sluchu, vnitřního ucha, ušní šelesty, nedoslýchavost, nechutenství, temné zbarvení obličeje, temné kruhy kolem očí, prosáknutá víčka, váčky pod očima, akné, ekzémy, suchost dlaní, suché hrdlo, poruchy rovnováhy. Dolní končetiny - ochablost, slabost a křeče. Střevní potíže, obecně poruchy zažívání, arytmie, bolesti srdce, únava, potřeba častého odpočívání, potíže v sexuální a hormonální oblasti, poruchy plodnosti, sklon k potratům, poruchy menstruace, prostata, opožděný růst, pomočování, časté močení, chronická únava, pocity bolesti a přecitlivělosti na bedrech, bolesti v průběhu dráhy, nehtů, vlasů, osteoporóza, kazivost zubů.

     

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • Lstivost, vztahovačnost, duševní neklid, nerozhodnost, váhavost, úzkostli- vost, netrpělivost, cynismus, podezřívavost, zapomnětlivost, snížená motivace, pocity beznaděje, tendence k rozladěnosti a smutku, fobie, nesmělost, bázlivost, obavy, strach o druhé, neodůvodněný strach, strach.

     

  • Sféra 9 - mužská hormonální sféra - ANDROZIN
  • Sféra 3 - ledviny, močový měchýř - DIOCEL
  • Meridián močového měchýře

     

    Obecná charakteristika jangová dráha probíhající vzestupně od ruky k hlavě
    Pod vlivem je

    hlava

    hrdlo

    šíje

    záda

    centrální nervový systém

    kůže

    kosti

     

    Sdružený orgán

    ledviny

    Element voda
    Měsíc leden
    Maximální čas 15-17 hod. 
    Povrchové tkáně  kosti
    Nálady strach
    Barva  tmavě modrá

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

      Poruchy vodního hospodářství, bolesti hlavy, pocit vytlačování očí z hlavy, bolesti připomínající natažení na šíji, bolesti a ztuhlost páteře, bolesti svalů v oblasti šíje, zad, pasu a sedacích svalů, hemoroidy, horečnaté stavy se zimniční třesavkou, slzení, výtok řídkých hlenů nebo krve z nosu, onemocnění oční, zežloutnutí očního bělma, obtíže spojené s močením včetně inkontinence a častého močení, zadržování moče, zvětšení prostaty, nemoci kostí, některé formy artritidy a osteoporózy, předčasné vypadávání vlasů, jejich šedivění a ztráta lesku, poruchy sluchu, bolestivé pocity chladu v končetinách, asthma bronchiale.

     

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

      Duševní poruchy projevující se pomateností a záchvaty provázené ztrátou vědomí, depresivní stavy, neklid, bázlivost, nesmělost, bezohlednost, lehkovážnost, nedbalost, hyperaktivita s nepřiměřenými reakcemi na stres a s neschopností uvolnit se, ustrašenost, neschopnost mít vlastní cíl života.

     

  • Vista Clear

    Bioinformační doplněk stravy Vista Clear je vyroben z rostlin a éterických olejů, působí blahodárně na meridián jater, žlučníku a ledvin. Obsahuje výtažky z brusnice borůvky ovlivňující meridián jater, který podporuje stav očí, kyčelních kloubů, jater, žlučníku nebo slinivky.

     
     
     

    Popis

    Bioinformační posilující doplněk stravy Vista Clear je vyroben z rostlin a éterických olejů, které navrací tělu svěžest a vitalitu. Působí blahodárně na meridián jater, žlučníku a ledvin.

    Číst dál

     

    Upozornění:

    • Není vhodné pro děti do 6 let
    • Uchovávejte mimo dosah dětí
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
    • Nepřekračujte doporučené dávkování
    • Během užívání zvyšte pitný režim
    • Výrobek není náhradou pestré stravy

     

    Jste-li v lékařském ošetření, řiďte se pokyny lékaře!

    Doporučení:

    1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

    2. Dodržujte pitný režim.

    3. Jste-li v lékařském ošetření, řiďte se pokyny lékaře!

     

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

     

  • Detoxin

    Přírodní bioinformační doplněk stravy, bylinné kapky Detoxin posilují meridián jater a žlučníku a početí. Extrakty z bylin mají pozitivní vliv na trávení, žlučník, játra, nervovou soustavu, stav pokožky a další.

    V roce 2007 vyhrál druhé místo "Nejlepší přírodní produkt" na mezinárodní výstavě ECOMED v Polsku. Od té doby je bestsellerem na trhu v produktech na detoxikaci.

    Dále obsahuje: 

    • Ostropestřec mariánský napomáhá normalizovat činnost jater a působí jako přirozený antioxidant 
    • Jablečník podporuje normální trávení, kontroluje hladinu cukru v krvi a působí jako přirozený antioxidant
    • Rozrazil lékařský podporuje normální činnost ledvin a močového měchýře 
    • Pampeliška lékařská působí jako přirozený antioxidant, pomáhá při detoxikaci, působí protizánětlivě, pomáhá normalizovat trávení, funkci žaludku, jater a močové soustavy, pomáhá upravovat hladinu cholesterolu v krvi
    • Mátová silice podporuje normální dýchání, obranyschopnost, činnost jater, žlučníku a trávení
    • Nardová silice normalizuje činnost jater, nervové soustavy a močového měchýře
    • Kardamomová silice podporuje normální funkci respiračního systému
    • Silice máty kadeřavé napomáhá k normální činnosti trávicí soustavy a střev
    • Levandulová silice podporuje normální funkci dýchacího systému
    • Silice máty peprné napomáhá k normální funkci gastrointestinální soustavy

     

    Pokud u bylinek a silic nejsou uvedená zdravotní tvrzení, pak nám EU nedovoluje psát jejich účinky. Dohledejte na internetu.

     

    Upozornění:

    • Není vhodné pro děti do 6 let
    • Uchovávejte mimo dosah dětí
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
    • Nepřekračujte doporučené dávkování
    • Před použitím protřepat
    • Během užívání zvyšte pitný režim
    • Výrobek není náhradou pestré stravy

     

    Doporučení:

    1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

    2. Dodržujte pitný režim.

    3. Jste-li v lékařském šetření, řiďte se pokyny lékaře!

     

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

  • Ledviny

     Ledviny společně s močovody, močovým měchýřem a močovou trubicí tvoří močový systém, vylučující z těla dusíkatý odpad v podobě močoviny. Současně s odstraňováním rozpustných odpadních produktů ledviny udržují rovnováhu solí, tekutin a stopových prvků v organismu a podílejí se na regulaci krevního tlaku. Aby mohly všechny tyto úkoly úspěšně plnit, jsou bohatě zásobeny krví, a to vlastní tepnou vycházející přímo z aorty – minutu co minutu proteče ledvinami 1,2 litru krve.

    Ledviny jsou párovým orgánem; jsou uloženy symetricky v zadní části břišní dutiny asi 5 cm od páteře přímo pod dolními žebry. Průměrná ledvina dospělého člověka je asi 10 centimetrů dlouhá a váží přibližně 150 gramů.

    Základní funkční jednotkou ledvin, ve které se vytváří moč, je nefron. Podobá se dlouhé trubičce, jejíž jeden konec je rozšířený a slepě uzavřený (tzv. Bowmanův váček), v němž je uloženo cévní klubíčko (glomerulus) skládající se z 20 až 40 vlásečnicových kliček – tento útvar se nazývá ledvinné tělísko. Z glomerulu vychází kanálek nefronu nejprve v podobě tzv. Henleovy kličky a poté jako sběrací kanálek ústící do ledvinné pánvičky.
    Vlastní filtrační plocha tvořená stěnami vlásečnic v glomerulu, vnitřním listem Bowmanova pouzdra a tzv. bazální membránou nalézající se mezi nimi. Tímto filtrem přechází z krve do začátku nefronu tekutina, obsahující nízkomolekulární látky do velikosti 4 nanometrů. Molekuly krevních bílkovin do tohoto filtrátu, kterého se se denně vytvoří 170 až 180 litrů, nepřecházejí. Tato takzvaná primární moč dále protéká kanálky nefronu a postupně se redukuje na 1,5 až 2 litry konečné moči denně. Zpět do krve se tedy vstřebá 99 procent vody a s ní i veliké množství látek, které tělo nezbytně potřebuje a o něž nesmí být ochuzeno. Moč je z ledviny transportována vývodnými močovými cestami do močového měchýře, v jehož stěně se nalézá hladká svalovina, která se uplatňuje při vypuzování moči. S přítokem moči stoupá v močovém měchýři tlak, zprvu jen zvolna, při větším naplnění prudčeji. Výraznější nucení k močení nastává při náplni 350 až 400 ml, kdy je v močovém měchýři tlak přibližně 13 kPa. Za normálních okolností se u dospělého člověka vytvoří za den 1,5 až 2 litry moči. Klesne-li množství vylučované moči za den pod 500 ml, zadržují se v těle odpadní produkty dusíkového metabolismu, zvláště močovina, a vyvolají otravu organismu, která se nazývá urémie.

     

  • Meridián jangový patní

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • zánětlivé kožní afekce
    • furunkly
    • bolesti u srdce
    • onemocnění kloubů
    • křečovité ztuhnutí svalstva v její linii, nebo naopak atrofie podél vnitřní strany nohy
    • periartritidy
    • cervikobrachiální a cervikokrainální syndrom
    • nachlazení
    • vysoké teploty spojené se zimnicí a třesavkou
    • zatmění před očima při náhlém zvednutí ze sedu
    • bolest u vnitřního koutku oka
    • nespavost
    • dechové potíže
    • bolesti v pase až epileptické záchvaty
    • ochrnutí poloviny těla
    • ztuhnutí, při němž se člověk zvrátí a vydává zvuky jako bečící ovce
    • ochrnutí
    • zhrubnutí a ztvrdnutí pokožky

     

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • psychická a duševní ochablost

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF