927x127 HEAD VPRAVO

Helichrysum arenarium

Bylinný čaj, doplněk stravy (Smil písečný) posiluje meridián jater a žlučníku. Pomáhá organizmu k normální činnosti urogenitálnímu systému, působí jako antioxidant.

 

Popis

Tento bylinný čaj obsahuje zejména hořčiny, které harmonizují především meridián jater a žlučníku.

 

 

Upozornění:

  • Ve všech případech užití následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza.
  • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
  • Není vhodné pro děti do 3 let.
  • Uchovávejte mimo dosah dětí.
  • Při projevu jakýchkoliv nepříznivých účinků, užívání čaje přerušte.
  • Skladujte v suchu.
  • Výrobek není náhradou pestré stravy.

 

Doporučení:


1. Příprava: Do 750 ml vroucí vody vložte 2–3 čajové lžičky bylinné směsi, 2–3 minuty vařte a ihned sceďte. Případně nasypte 2-3 čajové lžičky bylinné směsi do nádoby o objemu 750 ml, zalijte vroucí vodou, nádobu přiklopte a dejte 15 minut luhovat. Před pitím vyluhovaný čaj sceďte. Pro ochucení lze čaj osladit medem.

2. Užívání: Užívejte po doušcích během celého dne až do 17 hodiny. Tato doba je doporučená, chcete-li, můžete si čaj dopřát i večer. Doporučujeme však v menším množství.

3. Detoxikace: Pijte 750 ml denně po dobu 3 týdnů s následnou týdenní pauzou. Celý proces můžete 3x opakovat. Detoxikace probíhá pomaleji, organismus se předčistí a po třech týdnech 3 týdenní kůru zopakujte.

4. Některé bylinné směsi lze použít pro jejich pozitivní kosmetické či regenerační účely také vnějším způsobem, jako odvar na oplachování pleti (např. Růže, Černohlávek nebo Divoký pomeranč), balzám na vlasy (např. Stévie) nebo jako koupel (např. Růže nebo Smilax).

 

Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

 

  • Kód produktu: CZ900060091
  • skupenstvi: bylinný čaj
  • kartuše: 2
  • Země původu: Česko
  • Tabulka horní: Smil písečný podpruje normální funkci trávení Normální činnost jater a žlučníku Normální vylučování a pročištění organizmu Normalní činnost urogenitálního systému Normální činnost dýchacího systému
  • Dávkování:

    60 g

  • Složení:

    Květ - Smil písečný (Helichrysum arenarium, Gnaphalium arenarium, Gnaphalium aureum, Stoechas citrina)

  • Dávkování plné:

    ikona caj Balení obsahuje 60 g směsi

    Dávkování:

    Do 750 ml vroucí vody vložte 2–3 čajové lžičky bylinné směsi.

    Pijte denně po dobu 3 týdnů s následnou týdenní pauzou. Celý proces můžete 3x opakovat

  • Typ:: bylinné čaje
  • Akce: Ne
  • Zařazení: BYLINNÉ NÁPOJE / 2 játra, žlučník
  • členská cena: 199

Související položky (podle značky)

  • Smil písečný

    Smil písečný je vytrvalá bylina vysoká 10 - 40 cm s úzkými krátkými listy . V mládí je rostlina ochlupená. Stonek je hodně listnatý a na vrcholu má mnoho kulovitých květů s víceřadým zákrovem. Plody jsou nažky. Má zlatožluté až lehce oranžové květy. Pojmenování získala z řeckého helios - slunce a chrysos - žlutý, jakou má barvu květů. Přívlastek erenarius - písečný což vyplývá z místa stanovišť jejího výskytu. Ve středověku byla velmi vyhledávanou rostlinou na žloutenky a kožní vyrážky.

    Rozšíření: roste na velmi slunných písečných půdách a suchých kamenitých svazích od nížin až po vrchoviny.

    Obsahové látky: obsahuje hořčiny, třísloviny, ftalidy, karotenoidní a flavonoidní barvivo helichrysin a kumarinový derivát herniarin, deriváty kumarinu, glykosidy naringeninu, kempferolu a apigeninu. Silice obsahuje nerol, pineny, furfurol, linalol a antibakteriální a antivirové organické kyseliny - kávová a ursulová. Rostlina je plná flavonoidů. Za spazmolytické působení jsou odpovědné flavonoidy. Přítomný naringeninglykosid a podobné látky mají spazmolitický vliv na hladké svalstvo a dělohu podobně jako papaverin z máku setého.

     

     

     

    Účinky a využití: Působí bakteriostaticky, antisepticky a antivirově. Mírní křeče, zvyšuje vylučování a tvorbu žluče a celkově podporuje výměnu látkovou.

    Zvyšuje sekreci žaludečních šťáv a slinivky. Působí močopudně, spazmolyticky a bakteriostaticky. Má digestivní účinky, příznivě ovlivňuje činnost jater, žaludku a slinivky.

    Využívá se při žlučových kamenech, jaterních potížích, chronických zánětech žlučníku a žlučových cest. Dále při potížích se žaludkem, močovými cestami, zánětech nervů, ischiasu a revmatizmu. Zevně je vhodný při nečisté pleti, vyrážkách a ekzémech.

    Hořčiny povzbuzují srdeční rytmus a příznivě ovlivňují činnost dvanácterníku. Díky tomu, že harmonizuje meridián žlučníku má pozitivní vliv při regeneraci rozpadajících se kyčelních kloubů. Odstraňuje klasické žlučníkové bolesti po stranách hlavy, kolem uší a bolestivost vlasových kořínků. Celkově podporuje výměnu látkovou.

    Příprava čaje: Na 3/4 litru dáme 2-3 lžičky jemně drcených kořenů a vaříme je 5 minut. Odvar ihned slijeme a nebo necháme vyluhovat dalších 5 - 15 minut, dle toho, jak silný čaj chceme mít. Slabší používáme na stimulaci funkcí organismu a silnější na detoxikaci. Čaj z kořenů působí jako mírné projímadlo.

     

     

     

  • Celý organismus
  • Oko
  • Meridián jater

     

    Obecná charakteristika

    jinová dráha probíhající vzestupně od nohy k hrudníku

    Pod vlivem je

    postranní část trupu

    játra

    žlučník

    slinivka

    urogenitální orgány

    svaly

    šlachy

    oči

     

    Sdružený orgán

    žlučník

    Element dřevo
    Měsíc duben
    Maximální čas 01 - 03 hod. 
    Povrchové tkáně  šlachy a svaly
    Nálady hněv
    Barva  zelená

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • Alergie, kožní vyrážky, onemocnění a funkce jater, bolesti v hypogastriu, nechutenství, zvracení, bolesti hlavy na vrcholu lebky, otok šourku u mužů a podbřišku u žen, potíže s předkláněním a zakláněním trupu, bolesti v kříži a hlavy, hučení v uších, rozostřené vidění, suchost očí, pocity plnosti v podžebří, zácpa, průjmy, poruchy trávení, pomočování nebo zaražení močení, zvýšená únava, střídavé otékání šourku. Svalové křeče v průběhu dráhy, onemocnění šlach, kloubů a vaziva. Obličej je suchý a má barvu prachu. Měkké, slabé, křehké nehty, vlasy bez lesku, snížená odolnost vůči nemocím.

     

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • Agresivita, přílišné sebevědomí, chvastounství, nebo naopak nepořádnost, nerozhodnost, opatrnost, nadměrná sebekontrola, pocit slabého sebeovládání, nevyrovnané chování a emoce, výbuchy zuřivosti, vztek, impulzivní projevy, zvýšená podrážděnost, neustálé výmluvy, přecitlivělost na hluk, silné vůně a chuti, frustrace, nepružnost myšlení, přepracovanost s neschopností uvolnit se, přílišné plány, přizpůsobivost, tvrdohlavost, vztek na ty, kterým se dobře daří.

     

  • Meridián žlučníku

     

    Obecná charakteristika

    jangová dráha probíhající sestupně od hlavy k noze

    Pod vlivem je

    oči

    uši

    hrudník

    játra

    žlučník

    hýždě

    kolena

    dolní končetiny

    svaly

    šlachy

     

    Sdružený orgán

    játra

    Element dřevo
    Měsíc březen
    Maximální čas 23 - 01 hod. 
    Povrchové tkáně  šlachy a svaly
    Nálady hněv
    Barva  zelená

     

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • kožní alergie, žlučníkové potíže a žlučové kameny, hořkost v ústech, zvracení, bolesti v podžebří, časté vzdychání, chrapot, oční onemocnění, poruchy zraku, ušní poruchy, hluchota, závratě, vysychání pokožky, zvadlá barva obličeje. Bolesti hlavy v oblasti čelistí, čela, koutků očí, ztuhlost šíje a ramen, bolestivý otok v jamce nad klíční kostí a v podpaží, zánět uzlin v podpaží nebo na hrdle, samovolné pocení, záchvaty horečky nebo zimniční třesavky, svalové a degenerativní choroby, hemeroidy, vnější bolesti kloubů, hořká chuť v ústech.

     

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • Duševní poruchy projevující se blouzněním, pomateností a zá¬chvaty provázené ztrátou vědomí, depresivní stavy, neklid, bázlivost, nesmělost, bezohlednost, lehkovážnost, nedba¬lost, hyperaktivita autonomního nervového systému s nepřiměřenými reakcemi na stres a s neschopností uvolnit se, ustrašenost, neschopnost mít vlastní cíl života.

     

  • Sféra 2 - játra, žlučník - DETOXIN
  • Játra

     

    Játra se vyznačují nebývalou regenerační schopností. Po 50- až 60procentní resekci jaterní tkáně dorostou lidská játra do původní předoperační velikosti během několika měsíců. Rovněž v případě toxického poškození se nepoškozené jaterní buňky dokáží zmnožit tak, že postupně nahradí poškozenou tkáň.
    Základní funkční jednotkou jater je tzv. jaterní lalůček tvořený jaterní tkání obklopující větévku vrátnicové žíly, jaterní tepny, žlučovodu a lymfatické cévky. Těchto lalůčků je v játrech přibližně 100 000 a plní všechny základní jaterní funkce.
    Játra mají pro organismus životně důležitý význam. Jednou z mnoha jejich funkcí je produkce důležitých bílkovin krevní plazmy. K těmto bílkovinám patří například albumin, který reguluje výměnu vody mezi krví a tkáněmi, dále tzv. komplement, což je skupina bílkovin hrajících důležitou roli v imunitním systému, koagulační faktory, jež umožňují srážení krve, a globin - součást hemoglobinu. Játra produkují rovněž cholesterol a některé speciální lipoproteiny umožňující transport tuků v krvi.
    Další funkcí jater je zpracování glukózy, kterou organismus bezprostředně nepotřebuje, a její zásobní ukládání v podobě glykogenu. Jestliže naopak organismus potřebuje vyrobit větší množství energie nebo tepla, přeměňují játra glykogen zpět na glukózu a uvolňují ji do krevního oběhu.

    Játra dále regulují krevní hladinu aminokyselin, které jsou základními stavebními kameny bílkovin. Bezprostředně po jídle, kdy je aminokyselin v krvi větší množství, přeměňují játra část z nich na glukózu, další část na bílkoviny, část na jiné aminokyseliny a konečně část na ureu (močovinu), která odchází do ledvin, kde je vylučována do moči. Spolu s ledvinami se játra podílejí na odstraňování zbytků léků a jedů z krve, které by se jinak v krvi hromadily. Játra absorbují látky, jež je třeba z krve odstranit, mění jejich chemickou strukturu, činí je rozpustnými a vylučují je do žluči. Žluč odvádí odpadní produkty z jater a podílí se i na odbourávání a absorpci tuků v tenkém střevu.

    Třebaže funkce jater jsou neobyčejně komplexní, jde o pozoruhodně přizpůsobivý orgán, který je schopen zajistit požadované funkce i tehdy, je-li zničena či chirurgicky odstraněna polovina, v některých případech až tři čtvrtiny, jeho tkáně. Přesto však není radno vystavovat játra zbytečným zdravotním rizikům, protože jejich detoxikační funkce je nenahraditelná.

     

  • Hepatopatie

     Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Příčiny u jednotlivých onemocnění jsou různá. Obecně játra poškozují viry, bakterie, léky, jedovaté látky, alkohol, drogy, nesprávné stravování a mnoho dalších vlivů.

     

     

     

  • Alergie

     Projevy alergie:

    Alergie se projevuje celou řadou příznaků, mohou se vzájemně kombinovat a projevují se nejen na místech, na kterých do organismu přišly. Například při příjmu alergenu v potravě může být postižen trávicí systém, ale klidně i dýchací systém a mohou vzniknout i projevy kožní nebo celkové.

     • Alergická rýma – zduření nosní sliznice, svědění v nose, kýchání, vodnatá rýma, výtok hlenu z nosu.

     • Pylová alergie – zduření nosní sliznice, svědění v nose, kýchání, vodnatá rýma, výtok hlenu z nosu.

     • Alergický zánět spojivek – pálení a řezání očí, zčervenání očního bělma, svědění, slzení a otoky víček. Velmi často se kombinuje s alergickou rýmou.

     • Dýchací potíže – dušnost, zúžení dýchacích cest, dechová nedostatečnost až astmatický záchvat. Tento stav je vážnější, jde o postižení dolních cest dýchacích a může dojít až k udušení.

     • Ucpání Eustachovy trubice projevující se pocitem zaplnění v uších a zhoršením sluchu.

     • Kožní projevy – vyrážka, kopřivka a různé jiné kožní reakce.

     • Atopický ekzém – chronické kožní onemocnění spojené s dlouhodobým působením alergenu a alergickou reakcí. Projevem je nepříjemné svědivé postižení kůže.

     • Alergické projevy trávicího traktu při potravinových alergiích – při podráždění sliznice dochází k průjmu, nadýmání, plynatosti a spoustě dalších nepříjemných potíží.

     • Systémovou reakcí těla je anafylaxe, může vyvolat otok, zúžení průdušek, kožní projevy, snížení krevního tlaku až život ohrožující anafylaktický šok.

     • Další projevy – občas i bolest hlavy, podrážděné hrdlo, únava.

     

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

     Vznik alergií není dosud objasněn, avšak na vzniku se podílejí alergeny. Alergen je látka vyvolávající alergickou reakci a je jich celá řada.

     

    Životní prostředí nám připravuje širokou paletu alergenů. Mezi nejčastější patří pyly, prachové částice, peří, roztoči, srst zvířat, hadí a hmyzí jedy, plísně, chemické a průmyslové nečistoty. Projevují se pak slzením a pálením očí, kožními projevy, kašlem, kýcháním až astmatem, dušností a ekzémem.

    Strava může vyvolat nevolnost, zvracení a průjem. Nejběžnějšími alergeny jsou mléko a mléčné výrobky, vejce, ořechy, ryby, pšeničná mouka (lepek), čokoláda, potravinářské přísady – potravinové alergie.

    • Dalšími příčinami jsou parfémy, mýdla, kov, kosmetika i léky.

  • Cymbopogon citratus

    Bylinný čaj doplněk stravy Cymbopogon citratus je tropická citrónová tráva, která má skvělou chuť s citronovou vůní.

     
     
     

    Je zdrojem esenciálních vitaminů: vitamin A, vitamin B1 (thiamin), vitamín B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin), vitamin B5 (kyselina pantotenová), vitamin B6 (pyridoxin), B9 (kyseliny listová) a vitaminu C. Je také podstatným zdrojem minerálů, jako je draslík, vápník, hořčík, fosfor, mangan, měď, zinek a železo, které jsou potřebné pro zdravé fungování lidského těla.

    HARMONIZUJE MERIDIÁN JATER, MOČOVÉHO MĚCHÝŘE, OSRDEČNÍKU, ŽALUDKU, ÚSTŘEDNÍ A JANGOVÝ PATNÍ

    Upozornění:

    • Ve všech případech užití následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza.
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
    • Není vhodné pro děti do 3 let.
    • Uchovávejte mimo dosah dětí.
    • Při projevu jakýchkoliv nepříznivých účinků, užívání čaje přerušte.
    • Skladujte v suchu.
    • Výrobek není náhradou pestré stravy.

     

    Doporučení:


    1. Příprava: Do 750 ml vroucí vody vložte 2–3 čajové lžičky bylinné směsi, 2–3 minuty vařte a ihned sceďte. Případně nasypte 2-3 čajové lžičky bylinné směsi do nádoby o objemu 750 ml, zalijte vroucí vodou, nádobu přiklopte a dejte 15 minut luhovat. Před pitím vyluhovaný čaj sceďte. Pro ochucení lze čaj osladit medem.

    2. Užívání: Užívejte po doušcích během celého dne až do 17 hodiny. Tato doba je doporučená, chcete-li, můžete si čaj dopřát i večer. Doporučujeme však v menším množství.

    3. Detoxikace: Pijte 750 ml denně po dobu 3 týdnů s následnou týdenní pauzou. Celý proces můžete 3x opakovat. Detoxikace probíhá pomaleji, organismus se předčistí a po třech týdnech 3 týdenní kůru zopakujte.

    4. Některé bylinné směsi lze použít pro jejich pozitivní kosmetické či regenerační účely také vnějším způsobem, jako odvar na oplachování pleti (např. Růže, Černohlávek nebo Divoký pomeranč), balzám na vlasy (např. Stévie) nebo jako koupel (např. Růže nebo Smilax).

     

  • Detoxin krém

    Bioinformační regenerační a masážní krém s obsahem koloidních minerálů a ozónu. Posiluje meridián jater a žlučníku, které energeticky ovlivňují stav pokožky (suchá pokožka), svalů a šlach, kloubů, očí a další. Ulevuje od suchých ekzémů.

    Dále obsahuje: 

    • Aloe vera pomáhá uvolňovat napětí a únavu, podporuje čištění, detoxikaci a imunitní systém, podporuje přirozenou obranyschopnost a nopomáhá k normální pokožce
    • Heřmánek římský podporuje normální trávení
    • Černucha setá pomáhá normalizovat hladinu glukózy v krvi
    • Len setý podporuje normální kontrolu tělesné hmotnosti, normalizuje funkci prsou a prostaty
    • Levandulová silice napomáhá k relaxaci, normálnímu trávení a zdravému spánku
    • Afrikánová silice podporuje normální zrak
    • Hřebíčková silice působí jako přirozený antioxidant 
    • Šípek působí jako přirozený antioxidant, podporuje normální trávení, činnost močového měchýře a ledvin, napomáhá k normálnímu stavu pokožky a kloubů

     

    Číst dál

     

    Detoxin krém je taktéž doporučován jako balzám po opalování. Díky vysokému obsahu aktivních látek má hnědou barvu, ale pokožku nezabarvuje.

    Detoxin krém má omlazující efekt na pokožku díky velkému obsahu přírodního křemíku a jeho sloučenin spolu s více než 60 minerály, včetně organického zlata. Neobsahuje chemické konzervační látky a jeho uklidňující parfém je složen pouze z přírodních vůní.

    Doporučení:

    •  Bioinformační krémy Diochi doporučujeme 1 až 3x denně lehce
      vmasírovat do oblasti reflexních zón orgánů, oblast břicha
      a močového měchýře. Tenkou vrstvu nanést na obličej.
    •  Krémy jsou velice úsporné, proto stačí použít velmi malé množství.
    •  Pro masáže doporučujeme nejprve nanést krém, poté namočit
      ruce do vody a masírovat. Pokud voda vyschne, doporučujeme
      opět ruce namočit do vody, krém bude opět kluzký.
    •  Pozor na oči! Kolem očí používejte velice tenkou vrstvu krému.

     

    Pohlazení je lék. Pohlazení je pro život nezbytné. K vyléčení nepomůže vždy jen pilulka. Nezapomeňme na zázračnou sílu v našich rukou. Výsledky výzkumu na poli energetiky člověka upozorňují na to, že hlazením jsou stimulovány elektrické potenciály těla. Jemné hlazení pokožky působí na hormonální žlázy a stimuluje jak vegetativní nervový systém, tak i funkci orgánů.
    Kůže je naše největší hormonální žláza, která produkuje několik hormonů. Tělo se přes kůži detoxikuje a vylučuje se jí více odpadních látek než ledvinami. Nezapomeňte. Zdravotní komplikace a nezdravý životní styl mají vnější projevy, které je vhodné řešit bioinformační a ozónovou
    kosmetikou v kombinaci s bioinformačními přípravky Diochi.

     

  • Detoxin

    Přírodní bioinformační doplněk stravy, bylinné kapky Detoxin posilují meridián jater a žlučníku a početí. Extrakty z bylin mají pozitivní vliv na trávení, žlučník, játra, nervovou soustavu, stav pokožky a další.

    V roce 2007 vyhrál druhé místo "Nejlepší přírodní produkt" na mezinárodní výstavě ECOMED v Polsku. Od té doby je bestsellerem na trhu v produktech na detoxikaci.

    Dále obsahuje: 

    • Ostropestřec mariánský napomáhá normalizovat činnost jater a působí jako přirozený antioxidant 
    • Jablečník podporuje normální trávení, kontroluje hladinu cukru v krvi a působí jako přirozený antioxidant
    • Rozrazil lékařský podporuje normální činnost ledvin a močového měchýře 
    • Pampeliška lékařská působí jako přirozený antioxidant, pomáhá při detoxikaci, působí protizánětlivě, pomáhá normalizovat trávení, funkci žaludku, jater a močové soustavy, pomáhá upravovat hladinu cholesterolu v krvi
    • Mátová silice podporuje normální dýchání, obranyschopnost, činnost jater, žlučníku a trávení
    • Nardová silice normalizuje činnost jater, nervové soustavy a močového měchýře
    • Kardamomová silice podporuje normální funkci respiračního systému
    • Silice máty kadeřavé napomáhá k normální činnosti trávicí soustavy a střev
    • Levandulová silice podporuje normální funkci dýchacího systému
    • Silice máty peprné napomáhá k normální funkci gastrointestinální soustavy

     

    Pokud u bylinek a silic nejsou uvedená zdravotní tvrzení, pak nám EU nedovoluje psát jejich účinky. Dohledejte na internetu.

     

    Upozornění:

    • Není vhodné pro děti do 6 let
    • Uchovávejte mimo dosah dětí
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
    • Nepřekračujte doporučené dávkování
    • Před použitím protřepat
    • Během užívání zvyšte pitný režim
    • Výrobek není náhradou pestré stravy

     

    Doporučení:

    1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

    2. Dodržujte pitný režim.

    3. Jste-li v lékařském šetření, řiďte se pokyny lékaře!

     

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF