927x127 HEAD VPRAVO

Viraimun

Bioinformační doplněk stravy obsahující výtažky z hub, obsahující přírodní betaglukany, které podporují přirozenou obranyschopnost organizmu.

Extrakty ze 4 světoznámých hub v 1 balení - Cordyceps, Reishi, Shiitake, Maitake

 

Popis

Bioinformační doplněk stravy obsahující výtažky z hub.

Obsahuje betaglukany, které jsou důležité pro detoxikaci těla. Funkce lymfatického systému je úzce spojena s funkcí ledvin. Lidé s poruchou průchodnosti lymfatického systému mají oteklé končetiny, zahleněný krk, pocit tlaku a městnání v krku, hlavě, hrudníku, pánvi i v břiše.

 

Dále obsahuje:

  • Vetiverová silice podporuje normální sexuální zdraví

 

Pokud u bylinek a silic nejsou uvedená zdravotní tvrzení, pak nám EU nedovoluje psát jejich účinky. Dohledejte na internetu.

 

 

Číst dál

 

Upozornění:

Není vhodné pro děti
Uchovávejte mimo dosah dětí
Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
Nepřekračujte doporučené dávkování
Během užívání zvyšte pitný režim
Výrobek není náhradou pestré stravy


Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

 

 

  • Kód produktu: CZ90002267
  • skupenstvi: kapsle
  • kartuše: all
  • Země původu: Slovensko
  • Tabulka horní: Houby přirozeně obsahují betaglukany, které stimulují imunitní systém, přispívají k normální hladině cholesterolu v krvi Lesklokorka normalizuje funkci oběhové soustavy a přirozenou obranyschopnost těla - imunitní systém Lesklokorka pomáhá udržovat normální hladinu cholesterolu v krvi Bazalka podporuje normální funkci imunitního systému (antioxidant) a trávení
  • Dávkování:

    80 kapslí

  • Složení:

    Extrakt z bylin:

    • Houževnatec jedlý (Shiitake, Xiānggū - voňavá houba, Dōnggū -zimní houba)
    • Trsnatec lupenitý (Grifola frondosa, Maitake, Tančící houba)
    • Housenice čínská (Cordyceps sinensis, Tibetský klenot)
    • Lesklokorka lesklá (Ganoderma lucidum, Ganoderma mongolium, Polyporus lucidus, Reishi)
    • Bazalka vonná (Ocimum basilicum Bazalika prostřední, Bazalika obecná, Bazalka pravá
    • Arginin (Arginine Arg, 5-guanidinovalerová kyselina (2S)-2-amino-5-(ureido)pentanová kyselina, NH-CH2CH2CH2CHNH2-COOH

    Želatina
    Stearan hořečnatý (protispékavá látka)

  • Dávkování plné:

    ikona kapsle Balení obsahuje 80 kapslí

    Dávkování: 3x denně max. 2 kapsle

  • Typ:: kapsle
  • Akce: Ne
  • Zařazení: STRÁŽCI POZIC / 1 sféra, plexus solaris
  • členská cena: 749
  • Symptomy:: Imunita

Související položky (podle značky)

  • Houževnatec jedlý

    Houževnatec jedlý, také známý jako houby šii-take, je lupenatá dřevokazná houba s kloboukem o průměru okolo 50 až 70mm.

    Nejčastěji se tato houba pěstuje v Japonsku, a to na kmíncích stromů rodu Pasania z čeledi bukovitých. Jsou to stromy podobné mladým doubkům.
    Hlavním předmětem sběru je plodnice. Účinnými látkami jsou především polysacharidy lentinany, dále alkaloid eritadenin a blíže neidentifikované látky s výraznou protivirovou aktivitou.

    Vykazuje výraznou protivirovou a protinádorovou aktivitou. Stimuluje imunitní systém organismu a tím zvyšuje jeho celkovou odolnost. Rovněž značně snižuje hladinu cholesterolu v krvi a zlepšuje využití a metabolismus tuků, což se projevuje ve značné protisklerotické aktivitě.

    S úspěchem lze využít k tzv. čištění krve, tedy k detoxikaci organismu, a zlepšení látkové výměny. Při mnoha chorobných stavech nastupuje po aplikaci pocit zlepšení, které předcházejí léčivému účinku.
    Z dalších účinků je třeba jmenovat působení protihistaminové, které se projevuje poměrně výrazným útlumem nejrůznějších alergií.

    Při preventivní kůře, zaměřené na celkové pročištění organismu podáváme 1 houbičku denně, léčebně – pro trvalejší zvýšení látkové výměny – podáváme 2 houbičky denně. Proti antialergické léčbě 3 houbičky denně. Při nádorovém onemocnění pak 4 -5 houbiček denně.
    Houbičky lze také povařit a podávat jejich vodný výluh – tedy čaj, nicméně tuto léčebnou kůru můžeme doporučit pouze tehdy, když sušené houbičky pokrájíme nadrobno a přimícháme do příslušné čajové směsi. Samotný houbový čaj má chuť, která není vhodná pro delší podávání.

  • Anýz vonný

    Anýz vonný je sytě a pronikavě vonící jednoletá bylina s jemně pýřitou, přímou lodyhou, dorůstající až do půlmetrové výšky. Dolní listy jsou dlouze řapíkaté, nedělené, okrouhle ledvinovité, zastřihovaně zubaté. Květy jsou tvořeny kolíky se 7 až 15 kolíčky, obal nemá a nahrazuje jej obal z nitkovitých kořenů. Kvete v červenci a srpnu, květy mají bílou barvu. Plodem je štětinatě brvitá dvounažka.

    Je to pěstovaná bylina, jen zřídka zplaňující v teplejších oblastech.

    Předmětem sběru je plod, sbíraný koncem léta, kdy se plody začínají šedozeleně zbarvovat.
    Plody obsahují především silici s hlavní složkou anthenolem, dále pak mastný olej, sacharidy, slizy, cholin, pektin, chlorofyl, organické kyseliny atd.

    Účinně podporuje vykašlávání a užívá se také tam, kde je nebezpečí nadýmání, například při nejrůznějších projevech dyspepsie. Zde je velmi užitečná pro své spasmolytické působení. Může se uplatnit i v pediatrii. Příznivé účinky drogy se přenášejí i do mateřského mléka, jehož tvorbu anýz rovněž podporuje. Obsažená silice zvyšuje vylučování trávicích enzymů, což má vliv na celou řadu trávicích potíží. Jako doplňující prostředek můžeme plod přidávat i do diuretických čajů a do čajů proti zácpě. Působí jako antiseptikum dýchacích cest a zažívacího ústrojí.

    Anýz můžeme kombinovat s bylinami jako fenykl, puškvorec, andělika, podběl, proskurník, lékořice, jitrocel, šalvěj, petrklíč, rdesno ptačí, divizna, dobromysl, tymián a majoránka.

    Ve správně stanovených dávkách je tato droga zcela bezpečná a je vhodná i pro děti. Jediným možným nebezpečím je předávkování při užívání čisté silice. V takových případech může dojít až k otoku mozku a plic.

    Například anýzový obklad se velice dobře osvědčuje na potíže s Achillovými šlachami. Při jejich zanícení je vhodný chladný a naopak při jejich namožení teplý obklad. Přikládá se zpravidla na noc, ale může být přiložený i přes den.

  • Citroník pravý

    Citroník je subtropický strom s výškou kolem 4 m s kulovitou nepravidelnou korunou. Větve má silné, obvykle trnité, mladé listy a poupata mají purpurové zbarvení. Listy jsou eliptické. Plody neboli bobule – mnohosemenné vytváří tzv. hesperidin, což jsou zvláštní bobule, které známe pod názvem citrony.

    Je hojně pěstovaný i našimi citrusáři, přirozeně jen ve skleníkových podmínkách, protože otevřené květy a mladé plody jsou ohroženy již při teplotách +2st a teplota -5 st tvoří kritickou hranici pro růst celého stromku. Má cca 170 druhů.

    Předmětem léčebného využití jsou jednak celé citrony tak i citronová kůra.

    Obsahují provitamin A, vitaminy skupiny B, kyselinu listovou a pantotenovou a vitamin C, ovšem méně, než se všeobecně předpokládá, tedy 60 mg%. Z minerálních látek je nejvyšší obsah draslíku, asi 150 mg%, dále je zde sodík, vápník, hořčík, mangan, železo, měď, zinek, fosfor, síra a organické kyseliny. I přes kyselou chuť je citron zásadotvorný. Alkalitu je možno prohloubit pečením.

    Citrony a jemuž přidružené citrusové plody jsou někdy označovány za léčivé potraviny. Citrony podporují pocení a odvodnění. Ředěná citronová šťáva je ideálním nápojem při hořečnatých onemocněních. Citrusový pektin účinně snižuje hladinu krevního cholesterolu a v kombinaci s přítomným vitaminem C můžeme rovněž hovořit o poměrně výrazném účinku protisklerotickém. Citronová silice má účinky protiplísňové a zejména v kombinaci se silicí australského čajovníku je antimykotické spektrum velmi široké.

    Spolehlivý je také jako protikurdějový účinek.

    S výjimkou velmi vzácné alergie nemá podávání citronů žádné kontraindikace a nejsou známé výraznější nežádoucí účinky.

    Homeopaticky se nevyužívá.

  • Bazalka pravá

     

    Uklidní podrážděné nervy i trávení, povzbudí chuť do jídla i do života! Užívá se čerstvá, sušená jako výluh či silice. Je italským "národním" kořením a milují ji všichni labužníci.

    Bylina bazalka pravá (Oscimum basilicum) má lesklé listy vejčitého tvaru, výraznou, podmanivou chuť a neodolatelnou vůni. Je to jednoletá bylina dorůstající výšky 20-60 cm. Bílé až fialovo-načervenalé rostlinky nás potěší od června do srpna. Obsahuje velké množství vitamínu C, minerálních látek, silic a tříslovin. Fytolátky, které bylina obsahuje, mají velmi příznivý vliv na naše trávení. Podporují metabolismus, funkci žaludku i tvorbu žluči, odbourávají tuky. Přispívají k udržování rovnováhy střevní mikroflóry. Bazalkový čaj je tedy vynikajícím digestivem, zejména po těžším a tučném jídle. Osvědčil se při problémech s nadýmáním, různých katarech, žaludečních a střevních potížích.

    Pokud si ze sušené bazalky připravíme čaj, příjemně nás uklidní, je tedy vítaným společníkem v období zvýšené psychické zátěže a stresu. Bylinkáři ho používají k uvolnění bolestí hlavy, pocitu úzkosti a nervozity. Je vhodným doplňkem, pokud nás skolila chřipka a nachlazení, podporuje odkašlávání a působí antisepticky. Kloktání nálevu uleví, pokud trpíme zánětem dásní, ústní dutiny nebo hrdla. Léčitelé ho doporučují užívat, pokud máte menstruační problémy, nebo v menopauze, protože zmírňuje návaly horka, pocení, křeče.

    Oleje z bazalky se velmi úspěšně používají v aromaterapii. Inhaluje se v období stresu, pokud trpíme bolestmi hlavy, únavou, nespavostí a nervozitou. Působí antivirově a antibakteriálně, má blahodárné účinky při infekcích dýchacích cest. Během inhalace snižuje krevní tlak a je vhodná při nadměrné únavě. Olej má vysoký obsah omega 3 kyselin. Pokožku olej osvěží, prokrví, příznivě působí při akné a revmatismu. Listy se používají i zvenku. Pokud vás uštkl hmyz nebo máte drobná poranění kůže, stačí rozmačkat list bazalky a přiložit ho na postižené místo. Je přírodním repelentem, proto květináč s bazalkou na okně zaručeně vyžene nepříjemné mouchy či komáry.

    Odkud pochází?

    Bylina bazalka pravá (Oscimum basilicum) pochází z přední Indie. Odtud se dostala do Středomoří. Také k nám putoval tento zelený poklad již ve starověku a brzy si našel nadšené uživatele. Dávní léčitelé tuto svěží rostlinku uctívali jako královnu bylin, která v sobě ukrývala zázračnou sílu. V Egyptě se stala součástí pokladů hrobek faraonů, vonné oleje z bazalky byly posvátné. Staří Římané, kteří si rádi užívali radostí života z ní udělali "čarodějnici lásky". Pro starověké národy byla navíc symbolem ochrany před zlými silami a průvodkyní duší kráčejících do ráje. Pro nás je především oblíbenou bylinkou, kterou přidáváme do gurmánských specialit a mnozí ji využívají i jako léčivou bylinu.

    Věděli jste, že?

    Bazalka se používá také v kosmetickém průmyslu? Především na přípravu krémů, éterických a masážních olejů.

    Bazalková silice je oblíbenou ingrediencí při výrobě parfémů? Omamně voní, podobně jako směs růží, hřebíčku a citrusů.

    V současnosti existuje až 64 různých druhů bazalky?

    Bazalku pravou najdete v přípravcích Diochi: VIRAIMUN tobolky, NERVAMIN kapky

  • Housenice čínská - CORDYCEPS

    Parazitická houba s plodnicemi prstovitého až kyjovitého tvaru o velikosti 3–7 cm.

    Rozšíření:

    Asie, Čína, Nepál, oblasti Himálají, roste na vysokohorských pastvinách ve výškách nad 3000 metrů a sbírá se v době letního slunovratu předtím, než roztaje poslední sníh. Pěstuje se uměle také v Hongkongu a na vysočině Cameron v Malajsii. Houba se pěstuje pro léčebné účely.

    Obsahové látky: Obsahuje zejména polysacharidy s protinádorovou, antivirovou a imunostimulační aktivitou, jako například beta-1,3- a beta-1,4-D-glukany, CPS-2, lektin. D-manitol, ergosterol, cordicepiny – cordicepin – má cytostatické účinky a je to analog nukleosidu adeninu 3´-deoxyadenosin, cordicepsin, ophicordin, myriocin, nukleosidy (adenin, adenosin), uracil, dieny, exo-polymery, adenosidy, palmitovou kyselinu, kordicepic acid, steroly, bioxantraceny a minerální látky, nukleosidy, aminokyseliny, organický draslík, bor, jod, selen, zinek, vápník a další minerály.

     

     

     Účinky a využití

    Přehled účinků: Antibakteriální, protiplísňový, antivirový, insekticidní, imunostimulační, protirakovinný, antimetastatický, antiagregační, antidepresivní, protistresový, tonizační, anti-aging – proti stárnutí, protizánětlivý, antialergické, antioxidační, hypoglykemický – snižuje hladinu cukru v krvi, snižuje hladinu cholesterolu a krevní tlak, obsahová látka ergosterol má antiangiogenetický účinek – brání rozvoji cév pro výživu nádorů. Používá se na kardiovaskulární onemocnění, nervový systém a činnost ledvin. Pomocné adjuvans při onkologické terapii, diabetu a dalším onemocnění.

    Imunitní systém: Stimuluje a aktivuje imunitní systém, stimuluje produkci interleukinu-1 a interleukinu-2, které zvyšují obranyschopnost organismu. Stimuluje T ochranné lymfocyty, zvyšuje jejich počet a aktivitu, aktivuje makrofágy , které jsou důležité pro imunitní systém a naši ochranu před mikroorganismy. Stimuluje produkci interferonů v těle. Interferony zvyšují imunitu buněk vůči virovým onemocněním. Ovlivňuje buňky imunitního systému produkcí různých cytokininů – interferonu, interleukinů, což má dále vliv na naši dokonalou obranyschopnost.

    Buňky: Protirakovinný účinek – na rakovinu prsu a močového měchýře. Stimulace T lymfocytů a makrofágů, které dokážou ničit rakovinné a jinak nemocné buňky v těle. Po operaci rakoviny mléčné žlázy prsu nemělo ústní užití výtažků Cordyceps sinensis vliv na brzdění růstu primárního nádoru, ale bránilo průniku metastáz do plic – zřejmě aktivací makrofágů. Ve vodě rozpustný polysacharid CPS-1 vykazuje silnou antioxidační aktivitu, ochraňuje buňky proti poškození volnými radikály, a tak zpomaluje stárnutí buněk. Cordycepin má inhibiční účinek na hematogenní metastázy kožního nádoru melanomu B16-F1 buněk pomocí blokování ADP-indukované agregace krevních destiček in vivo. Stimuluje produkci interferonů v těle – TNF (tumor nekrotizující faktor). Výtažky se užívají při ozařování a chemoterapii v onkologické léčbě, snižují jejich vedlejší účinky. Omezuje množení buněk u sarkomu 18 a nádoru MM-46 (Mori et al, 1986). Ergosterol brání vývoji nových cév, které vyživují nádor, a tím působí proti jeho růstu. Inhibiční účinek na promyelocytární leukemii. Inhibiční účinek Cordyceps sinensis na spontánní metastázy jater, Lewis karcinomu plic a melanomu B16. Extrakt spouští apoptózu – sebedestrukci buněk HL-60.

    Orgány: Plíce, ledviny, játra.Působí hepatoprotektivně a snižuje riziko cirhózy jater. Posiluje plíce, ledviny, játra, při častém pomočování. Zlepšuje výměnu látek v ledvinách, zlepšuje dynamiku buněk ve tkáni ledvin, napomáhá vylučování močoviny, napomáhá k lepší funkci ledvinných kanálků a glomerulů poškozených léky nebo zánětem. Dle výzkumu je možné obsažený polysacharid CPS-2 použít při selhávání ledvin.

    Digestivní: Velmi vhodné je podávání výtažků při diabetu.

    Stimulace růstu: Experimentálně bylo prokázáno, že výtažek z Mycelia cordyceps může být využit pro stimulaci růstu kuřat namísto antibiotika Avilamycinu. Výtažek má steroidní účinky.

    Dýchací systém: Astma, dlouhotrvající kašel, dušnost, alergie, těžká onemocnění dýchací soustavy.

    Nervový systém: Upravuje poruchy spánku, tlumí stavy úzkosti, navozuje pocity klidu, zlepšuje paměť, mírní deprese a stres. Posiluje nervový systém.

    Urogenitální a hormonální systém: Zvyšuje zájem o sex – impotence, noční pocení, podporuje mužské sexuální funkce a spermatogenezi. V jednom klinickém pokusu byla dávka 1 g denn ě podávána 155 pacient ů m se sexuální hypofunkcí po 40 dní, p ř i č emž 46 pacient ů bylo znovu schopných normálního sexuálního života a 64,15 % vykazovalo zlepšení proti 31,57 % lé č ených placebem. U t ě chto pacient ů bylo zaznamenáno zvýšení hladin 17-hydroxykortikosteroid ů a 17-ketosteroid ů (Yang et al, 1985). Hematurie – výskyt červených krvinek v moči – upravuje užívání Cordyceps sinensis. Proteinurie – zvýšený výskyt proteinů v moči upravuje používání Cordyceps sinensis. Zvyšuje produkci testosteronu.

    Pohybový aparát: Bolesti v kříži a kolenou, svalová slabost. Při experimentech na zvyšování výkonnosti se ukázaly výtažky z Cordyceps sinensis jako stimulační k dosažení lepších výkonů ve sportu. Používají je i mnozí sportovci na olympiádách.

    Kožní: Alergie a pokožka bez lesku.

    Srdečně-cévní systém, krev: Vodní výluh Mycelia významně snižuje hladinu LDL cholesterolu a zvyšuje hladinu HDL cholesterolu. Používá se při ateroskleróze, srdeční arytmii a kardiovaskulárních chorobách. Zlepšuje periferní prokrvení a tím lepší zásobování buněk kyslíkem. Užívá se při anemii –chudokrevnosti. Nukleosidy snižují agregaci krevních destiček. Extrakty Cordyceps sinensis mají antiagregační účinek na krevní destičky – snižují srážlivost. Působí příznivě na metabolismus vápníku a fosforu v krvi. Upravuje hladiny krevního cukru. Snižuje hladiny triglyceridů a krevní tlak.

    Antibakteriální: Inhibiční efekt na Staphylococcus aureus, Pseudomonas putida, Vibrio anguillarum, Micrococcus tetragenus, Bacillus subtilis. Působí bakteriostaticky proti několika desítkám patogenních bakterií včetně pneumokoků a streptokoků. Cordycepin má inhibiční účinek na Clostridium difficile, která způsobuje různé střevní potíže.

    Antivirový: Proti různým virovým infektům. Ochranný efekt proti viru hepatitidy B a následné cirhóze jater.

    Protiplísňový: Proti rodu Fusarium.

    Insekticidní: Laboratorně potvrzen insekticidní účinek na některé druhy hmyzu.

    Zajímavosti: Cordyceps sinensis parazituje na housenkách hrotnokřídlatých přástevníků nočního motýla Hepialus fabricius a larvách molů Lepidoptera. Spory houby se dostanou do těla housenky, tam vyklíčí a během růstu zahubí housenku. Až poté z těla vyroste plodnice, ta dozraje a uvolní spory a tak infikuje další housenky. Dále jsou známy housenice Ditmarova, napadající vosy a sršně, a housenice střevlíková, parazitující na broucích střevlících V čínštině se jmenuje dongchong xiacao . V překladu to znamená ,,v zimě brouk, v létě tráva“. Housenka, na které žije Cordyceps, má extrémně vysokou schopnosti přežití. Živí se oddenky vysokohorských rostlin, včetně takových, jako jsou např. hořec, Astragalus. Cordyceps během dvouletého vývoje v zemi snáší dlouhé hladovění, chlad a nedostatek kyslíku. Používá se již více než 5000 let jako zdroj energie, k upevnění zdraví a léčbě řady neduhů a byl klasifikován jako „prodlužovač života“. Číňané označovali Cordyceps jako zázračné boží dílo. Čínští lidoví léčitelé věděli, že Cordyceps pomáhá lidem zbavovat se množství chorob. Houba je velmi žádaná.

    Kontraindikace: Nejsou známy.

     

  • Lesklokorka lesklá - REISHI

    Dřevokazná houba, klobouk má 3–25 cm velký, oválný, ledvinovitý hladký, lesklý, jakoby nalakovaný, hrbolatý, v mládí špinavě žlutavý, pak červenohnědý, s tenkou kůrou na povrchu. Rourky 5–30 mm, s hnědavými póry. Třeň – noha většinou postranní, 5–20 cm dlouhý, válcovitý, tvrdý, barvy červenohnědé až černé. Výtrusy jsou vejcovité, hnědé, na vrcholu zploštělé. Roste jednotlivě nebo ve skupinách na kořenech, pařezech a bázích odumřelých dubů, méně i jiných listnáčů, velmi vzácně i jehličnanů. Je nápadná lesklou plodnicí. Nehodí se na kuchyňské zpracování. Má ale zato jiné významnější přednosti a těmi jsou její léčivé účinky.

    Čína, Japonsko, Korea, Asie. Houba se pěstuje pro léčebné účely téměř v celém světě.

    Obsahové látky: Obsahuje zejména polysacharidy – polysacharido-proteinové komplexy – ganoderan A a C, heteropolysacharidy, arabinoxylo-b-D-glukan, xylo-b-D-glukan, manno-b-D-glukan a xylomanno-b-D-glukan, ganoderan A a B, glykan A, B a C, polysacharidy podobné glykogenu – fukogalaktan, manofukogalaktan, fukoxylomannan, xylomannoarabinogalaktan, glykogen – zásobárna energie pro tělo a peptidoglykan. Dále alkaloidy, RNA nukleovou kyselinu s antivirovým účinkem, nukleosidy, nukleotidy – adenosin – uvolňuje svaly a má analgetický účinek, steroly – ergosterol 0,3–0,4 %, beta-sitosterol, steroidy, alkaloidy, peptidy, lektiny, terpeny, bílkoviny, glykoproteiny – kompletní molekuly glukanů s bílkovinami, více než 100 triterpenoidů, lanostanoid s protirakovinným účinkem, ganodermadiol (snižování krevního tlaku, inhibice ACE), deriváty kyseliny ganodermové, ganoderové, ganoderenové a luciderové, triterpeny (ganoderiol A–H, ganodermanonol, lucidon). Steroidy – ganodosteron (jaterní protektant), 18 základních aminokyselin, antivirová kyselina oleanová, olejová – antialergický účinek, ganoderová (s protialergickými účinky, ochrana jater, inhibitor syntézy cholesterolu), kyselina ganodermová T-0, inhibitor syntézy cholesterolu, kyselina ganodermová – jaterní protektant, kyselina palmitová a behenová, betain, vitaminy B1 (thiamin), B2 (riboflavin), B6 (pyridoxin), B12 (cobalamin) – jeho součástí je prvek kobalt, provitamin D2 a stopové prvky. Bílkovina popsaná jako Ling Zhi-8 protein má antialergické a imumomodulační účinky. Germanium ve formě organokovové sloučeniny – karboxyetyl-germanium-seskvioxid, minerály: železo, hořčík, zinek, měď, mangan, Germanium 132 s analgetickým a protinádorovým účinkem. Doposud bylo v houbě zjištěno více než 400 obsahových látek.

     

     

     

    Účinky a využití

    Přehled účinků: Antibakteriální, protiplísňové, antivirové, anti-HIV, imunostimulační, anabolické, adaptogenní, protirakovinné, anti-aging – proti stárnutí, protizánětlivé, snižuje krevní tlak, antialergické, antioxidační, antiandrogenní – má estrogenní aktivitu, hypoglykemický – snižuje hladinu cukru v krvi, protistresový, analgetický, snižuje hladinu cholesterolu a krevní tlak, antiaterosklerotický – proti kornatění cév, antiagregační – snižuje srážlivost krve, protivředový, antiangiogenetický – brání rozvoji cév pro výživu nádorů, antidiabetický a antimutagenní. Používá se na kardiovaskulární onemocnění, chronickou bronchitidu, posiluje játra, nervový systém a činnost ledvin. Podporuje spánek. Pomocné adjuvans při onkologické terapii, leukemii, diabetu a dalším onemocnění.

    Imunitní systém: Stimuluje a aktivuje imunitní systém, produkci různých cytokininů – interferonu, interleukinů, což má vliv na naši dokonalou obranyschopnost. Stimuluje NK (NK) buňky a T a B lymfocyty. Zvyšuje počet makrofágů, které napomáhají funkci leukocytů – mají vliv na zdokonalení syntézy DNA a RNA. Zvyšování produkce makrofágů je pro naše tělo velmi prospěšné. Makrofág je buňka imunitního systému, tzv. fagocyt čili buňka, která má schopnost pohlcovat škodliviny včetně virů, bakterií a mutovaných migrujících nádorových buněk nebo odumřelých buněk. Aktivuje se schopnost makrofágu pohlcovat cizorodé částice (např. plísně a některé nitrobuněčné parazity, např. původce toxoplazmózy, Toxoplasmu gondii). Snižuje také hladinu některých metabolických zplodin a ovlivňuje rychlost odstranění přebytečných hormonů. Chrání buňky při chemoterapii a ozařování, podporuje tvorbu červených a bílých krvinek (podporuje růst kmenových buněk kostní dřeně) po léčbě nádorů. Zvyšuje odolnost vůči nemocem.

    Buňky: Omlazující účinek, protirakovinný účinek – TNF (tumor nekrotizující faktor), antioxidační – ničí volné radikály a zpomalují stárnutí buněk. Protinádorový účinek houby spočívá v inhibici DNA polymerázy, posttranslační modifikaci onkogenu Ras a stimulaci produkce cytokinů, inhibičním vlivu cytokinů na růst cév (VEGF a TGF – beta1) a v dalších vlivech. Omezením růstu cév blokuje nádor ve výživě. U leukemie byla pozorována zástava buněčného cyklu v G2/M fázi, zatímco u lymfomu účinkovala lesklokorka zvýšením exprese bílkovin p21 a p27 ( sliva2006glc ). Aktivace genu p53 a apoptóza buněk akutní myeloblastické leukemie – označení a sebedestrukce. Výtažek z Ganoderma lucidum inhibuje růst MDA-MB-231 buněk rakoviny prsu modulací Akt/NF-kappaB a mohl by mít potenciální využití při léčbě rakoviny prsu. Snižuje množení vysoce invazivních buněk rakoviny prsu, prostaty, sarkom 180. Snižuje negativní účinek chemoterapie a ozařování.

    Orgány: Srdce, plíce, slezina, ledviny – při nefritidě, játra – při žloutenkách, ochraňuje játra proti působení různých chemických látek. Obsažené triterpeny léčí jaterní nedostatečnost. Proti fibróze, tvrdnutí jater a chronické hepatitidě. Posiluje mozek, ochraňuje ledviny, slinivku a srdce. Podporuje vylučování těžkých kovů z těla. Ganoderan A a C vykazuje vysokou hypoglykemickou aktivitu, a proto se droga používá u diabetu 2. typu jako účinné antidiabetikum. Houba má hořkou chuť a vykazuje antialergický účinek.

    Digestivní: Anorexie,nechutenství, hypercholesterolemie – snižuje hladinu cholesterolu, prevence diabetu, gastritidy,proti žaludečním vředům.

    Dýchací systém: Astma, bronchitidy, tlumí kašel a rozpouští hleny. Obsahuje protizánětlivé složky, které p říznivě působí při zánětu průdušek a jiných onemocněních dýchacích cest. Podle čínské studie, které se zúčastnilo 2000 nemocných, došlo u 60 až 90 procent pacientů ke zlepšení během dvou týdnů užívání reishi.

    Nervový systém: Droga uklidňuje, chronická nespavost, únava, neurózy, bolesti hlavy, migrény. Organické sloučeniny Germania vykazují analgetické účinky. Zvyšuje odolnost proti zátěži a stresu. Tonizuje CNS. Je vhodná pro léčbu chronického únavového syndromu. Má pozitivní účinky u osob trpících Alzheimerovou nemocí. Celkově zlepšuje paměť!

    Urogenitální a hormonální systém: Afrodiziakální účinek – zvyšuje sexuální potenci, menstruační potíže, dysmenorea, problémy s prostatou. Má estrogenní účinek, což je dobré při rakovině prostaty, kdy je v těle přebytek mužských hormonů.

    Pohybový aparát: Revmatické bolesti kloubů, dna, artritida, nukleotid adenosin – uvolňuje svaly a má analgetický účinek.

    Kožní: Různé typy silných alergií, alergické ekzémy.

    Srdečně-cévní systém, krev: Rozšiřuje cévy, snižuje krevní tlak a hladinu cholesterolu. Používá se při ateroskleróze a hemoroidech. Peptidoglykany snižují vysoký tlak. Nízký tlak se také upravuje na normální hodnoty. Zlepšuje periferní prokrvení. Extrakty Ganoderma lucidum mají antiagregační účinek na krevní destičky – snižují srážlivost. Potlačuje uvolňování histaminu. Obsahuje peptidoglykan a další látky, které působí jako ACE inhibitory a které se používají jako léky první volby při léčbě hypertenze a chorob srdce.

    Antibakteriální účinek: Účinný na Helicobacter pylori, Pseudomonas syringae vyskytující se i na květinách. Proto se třeba nemohou někdy nosit květiny do nemocnic, neboť tato bakterie může napadat silně oslabené jedince a způsobovat záněty středouší. Dále na Escherichia coli. Všeobecně větší účinek byl pozorován na gramnegativní bakterie – Pseudomonas syringae pv. syringae DPIC 219, Micrococcus luteus (MIC, 0,75 mg/ml) – vyskytuje se na lidské pokožce, v mléčných a jiných živočišných produktech i v pivu. Inhibiční účinek na Bacillus subtilis, Bacillus cereus. Současně podávaný extrakt s antibiotiky – ampicilin, cefazolin, oxytetracyklin a chloramfenikol – vykázal aditivní účinek. Synergismus byl pozorován při GL kombinaci s cefazolinem proti Bacillus subtilis a Klebsiella oxytocab

    Antivirový účinek: Inaktivuje virus herpes simplex HSV-1, HSV-2, virus hepatitidy B, HIV-1 – triterpeny ze spor Ganoderma lucidum prokázaly anti HIV-1 aktivitu IC50 hodnot 20–90 microM. Látky lesklokorky ganoderiol F ganodermanontriol mají inhibiční vliv na virus HIV-1 (Phytochemistry. 1998 Nov; 49 (6) :1651-7. Anti-HIV-1 a anti-HIV-1-proteázy látky z Ganoderma lucidum. el-Mekkawy S, Meselhy MR, Nakamura N, Tezuka Y, Hattori M, Kakiuchi N, Shimotohno K, Kawahata T, Otake T. Výzkumný ústav pro tradiční čínsko-japonské léčivé přípravky, Toyama lékařské a farmaceutické univerzity v Japonsku) PMID: 9862140 [PubMed – indexované pro MEDLINE]). Zvyšuje odolnost vůči viru HIV podporou imunitních faktorů.

    Protiplísňové: Inhibiční účinek na Aspergillus nigerb Candida albicans.

    Paraziti: Vliv na některé prvoky.

    Zajímavosti: V Asii se jí říká houba nesmrtelnosti a obsahuje asi 400 biologicky aktivních látek. V Číně patří k nejvýše ceněným léčivům. Čínsky se jí říká lingchi a japonsky reishi. Vyskytuje se v několika druzích. Na severní polokouli se vyskytuje Ganoderma applanatum a další. Tato houba byla uctívaná jako symbol úspěchu a životního blaha. Dodnes se věří, že léky z této houby ,,vzkřísí i mrtvé“. V Číně ji považují za všelék a prostředek prodlužující život. Říká se jí také "duchovní houba". Pro její tonifikační účinky a schopnost lépe snášet nepříznivý vliv vysokých nadmořských výšek ji užívají šerpové v Himálaji. Využívá se i při výcviku ruských kosmonautů jako adaptogen, kdy zvyšuje pracovní schopnost a lépe obnovuje funkce lidského organismu.

     

  • Trsnatec lupenitý

    Lupenatá dřevokazná houba, které se říká také maitaké, roste na starých pařezech. Trsnatec vytváří trsy plodnic široké a vysoké 150–400 mm, které lze v létě a na podzim najít na bázi starých dubů. V přírodě nalezené trsy jsou někdy až 25 kg těžké a skupiny mohou mít 100 cm v průměru, kde jich může být až 200. Hlavní třeň se rozděluje na více odnoží a ty se dále dělí a přecházejí v lupenovité kloboučky. Kloboučky jsou polokruhovité a rostou střechovitě nad sebou, srostlé bokem nebo středově, vějířovité, zvlněné, tenké 5–10 mm, na povrchu drsné, jemně srstnaté, světle žluté, světlehnědé až světle olivově zelené. Rourky jsou krátké (2–3 mm), bílé, sbíhající na třeň. Výtrusy mají rozměr 5,5 x 3,5–4,5 µ, jsou elipsoidní a bezbarvé nebo bílé. Příliš staré plodnice příjemnou houbovou chuť ztrácejí. Používá se k jídlu a léčebným účelům.

    Rozšíření:

    Trsnatec lupenitý roste v Evropě, východní Kanadě a USA, Číně a severovýchodním Japonsku, kde roste na pařezech a odumřelých kmenech listnatých stromů. Na pařezech začíná tvorba plodnic po 1–3 letech po naočkování. Výskyt: říjen, srpen až do podzimu. Velmi dobře se dá přehlednout a splývá s okolím. Trsnatec je pěstován zejména v Japonsku. V některých evropských státech je chráněn a je na seznamu ohrožených hub.

    Obsahové látky: Obsahuje zejména chitin, polysacharidy s protinádorovou, antivirovou a imunostimulační aktivitou, jako je například grifolan, kyselina grifolová, beta-1,3- a beta-1,6 glukan – GRN, maitaké D – frakce, enzym grifolisin, glykoproteiny.

     

     

     

    Účinky a využití

    Přehled účinků: Antibakteriální, protiplísňový, antivirový, anti-HIV, imunostimulační, protizánětlivý, protirakovinný, protistresový, snižuje hladinu krevního tlaku, adaptogenní, hypoglykemický – snižuje hladinu cukru v krvi, reguluje hladinu triglyceridů a fosfolipidů v séru. Pomocné adjuvans při onkologické terapii, diabetu a dalším onemocnění.

    Imunitní systém: Stimuluje a aktivuje imunitní systém, T ochranné lymfocyty a zvyšuje činnost makrofágů, NK buněk, které pak účinněji napadají cizí vetřelce viry, bakterie, plísně a rakovinné buňky. Stimuluje produkci interferonů v těle. Interferony zvyšují imunitu buněk vůči virovým onemocněním. Buňky imunitního systému produkcí různých cytokininů, interferonu, interleukinů ovlivňují naši dokonalou obranyschopnost. Stimuluje vrozený a adaptivní imunitní systém.

    Buňky: Protirakovinný účinek – stimulace T lymfocytů, makrofágů, NK buněk, které dokážou ničit rakovinné a jinak nemocné buňky v těle. Ústně podávaný prášek z trsnatce lupenitého v provedené studii vykazoval u myší účinky zvyšování aktivity makrofágů, NK buněk a cytotoxických T-buněk (1,4x, 1,86x, resp. 1,6x) a z 86 % zabraňoval nádorovému růstu (Mori et al, 1987). Vyčištěné polysacharidy se ukázaly být účinné při rakovině prsu, plic, žaludku, jater a mozku. Omezuje množení rakoviny prostaty.

    Stimuluje produkci interferonů v těle – TNF (tumor nekrotizující faktor). Má angiogenetický účinek – blokuje rozvoj cév a tím i výživu nádoru.

    Orgány: Plíce, ledviny, tlusté střevo, slezina, slinivka, žaludek, játra a mozek. Používá se při léčbě astmatu a onemocnění plic.

    Digestivní: Používá se při diabetu, protože u některých lidí dokáže snižovat i vysoké hladiny cukru u diabetu 2. typu. Dále při onemocnění sleziny, žaludeční nevolnosti a při léčbě otylosti. V tomto případě se musí užívat delší dobu, ale je efektivní. Protizánětlivý účinek na střeva byl srovnatelný s 5-aminosalicylovou kyselinou, běžně používaným lékem v léčbě IBD.

    Dýchací systém: Nachlazení, virózy.

    Nervový systém: Používá se pro uklidnění podrážděného nervového systému.

    Srdečně-cévní systém, krev: Používá se při hemoroidech a jiných cévních chorobách. Snižuje hladinu cholesterolu a lipidů v krvi.

    Antibakteriální účinek: Inhibiční efekt na Campylobacter,ochranný účinek proti sněti slezinné – antraxu.

    Antivirový účinek: Inhibiční účinek polysacharidů na virus HIV, herpes virus HSV-1, viry chřipky, hepatitidy B a zesiluje účinek interferonu.

    Protiplísňový účinek: Inhibuje Candidu albicans.

    Kožní: Laboratoře experimentální dermatologie v Japonsku zjistily, že houba má zcela originální působení na mazové žlázky kůže – in vivo. Podporuje tvorbu triacylglycerolů, které jsou hlavní složkou mazu. Povzbuzuje mazové žlázky k vyšší činnosti, což má za výsledek zlepšení stavu velmi suché kůže. To je vynikající u lidí, kteří mají velmi suchou, až ,,papírovitou” pokožku. Užíváním se dosahuje vynikajícího zvláčňujícího kosmetického efektu.

    Zajímavosti: Má jedny z nejsilnějších protinádorových a imunostumulačních účinků. V lidovém léčitelství se houba používala již v Číně za dynastie Han (206–220 n. l.). Intenzivní vědecké studium této houby probíhá od roku 1980. Bylo pozorováno široké spektrum příznivých účinků od zvyšování imunity, regulace krevního tlaku, snižování cholesterolu a krevního cukru až po kontrolu obezity a odstranění příznaků chronického únavového syndromu. Dobré výsledky byly zaznamenány při léčbě rakoviny prsu, plic a jater. Z houby se jako nejúčinnější vůči nádorům ukázala frakce D označená jako grifon. Prášek ze sušených plodnic byl úspěšně testován vůči viru HIV. Východní národy jí říkají maitaké – ,,tančící houba“, údajně se její pozření projevilo zmateným tancem. Toxické látky nebyly prokázány, ale naopak bylo odhaleno mnoho léčivých účinků. Spíše shluk hub připomíná, že houby jakoby tančí ve vzduchu, a od toho pak vznikl tento poetický název.

    Kontraindikace: Nejsou známy.

     

  • Hodgkinův lymfom

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny

    Nejvýznamnější příčinou vzniku onemocnění je oslabený imunitní systém, který nedokáže zabránit genetickým změnám v lymfocytech, popř. virové infekce, které přímo ovlivňují genetickou výbavu buněk. Rovněž vlivy zevního prostředí a především chemických látek se mohou velkou měrou podílet na jejich vzniku. Častější jsou tato onemocnění u mužů. Některé typy lymfomů jsou typické u mladých (Hodgkinův lymfom), jiné postihují spíše starší (Non-Hodgkinův lymfom).

     

  • Celý organismus
  • Mízní uzliny

     Mízní uzliny se vyskytují jednotliě nebo ve skupinách (regionální uzliny) po celém těle. Při zánětech či nádorovém onemocnění se uzliny zvětšují.

    Najdeme je např.:

    • na krku podél krkavic
    • před a za ušním boltcem
    • pod dolní čelistí
    • v podpažních jamkách
    • v oblasti třísel
  • Ekzém

    Existuje několik typů ekzému:

    Nejběžnější a nejčastější je atopický ekzém, který se obvykle dědí. Projevuje se zarudlou svědivou kůží. Vzniká v dětství a trvá mnohdy až do dospělosti. V akutní fázi se na kůži tvoří puchýřky naplněné tekutinou. Časté škrábání může způsobit zhrubnutí kůže a její pokrytí silnější šupinatou vrstvou náchylnou k bakteriálním infekcím.

    Projevy

    Projevy jsou však odlišné v různém věku, proto rozlišujeme několik forem nemoci:

    kojenecká forma se objevuje u dětí kolem 2. měsíce věku a kůže bývají většinou hodně postižena červenými skvrnami, které silně svědí a mokvají. Výsev je nejčastěji na obličeji, břiše a horních končetinách.

    u větších dětí se rozsah poškození kůže zmenšuje a přesouvá se do loketních a kolenních jamek a na zápěstí. Kůže již tolik nemokvá, spíše bývá vyschlá a ztluštělá.

    forma u dospívajících dětí je typická vysušenou a ztluštělou kůží, postižení se rozšiřuje i na čelo, krk, hrudník, prsty a nehty. Vyskytuje se i začervenalá vyrážka. V pubertě velmi často ekzém vymizí. U některých však dále přetrvává a zhoršuje se při kontaktu s dráždivými látkami.

    Jiný typ je kontaktní ekzém (dermatitida) – projevuje se četnými svědivými kožními změnami jako jsou puchýřky, mokvání, stroupky v akutním stadiu a zhrublá kůže v chronické fázi onemocnění. Vzniká na alergickém podkladu při působení určité dráždivé látky na kůži, např. kontakt s pracím prostředkem, mýdlem, kosmetickými přípravky.

    Příčiny  z pohledu klasické medicíny:

    Ekzém může být alergického i nealergického původu.

    Příčinou atopického ekzému je dlouhodobá alergická reakce, která postihuje a poškozuje kůži zánětem. Většinou se nezjistí, co je vyvolávajícím alergenem. Onemocnění bývá často geneticky podmíněné a člověk je náchylnější k dalším alergickým onemocněním.

    Nejčastějšími alergeny jsou pyl, peří, prach, srst zvířat, roztoči, bakterie, plísně, potraviny, kovy a parfémy.

    Příčinou kontaktního ekzému bývá přímá reakce kůže na danou látku. Nejčastějšími kontaktními alergeny jsou kovy, guma, kosmetické přípravky, organická barviva, parabeny, formaldehyd, lokální léky a umělé hmoty.

  • Wendita calysina

    Surovina na další použití

    Wendita calysina má vynikající vliv na meridián žaludku, tlustého a tenkého střeva.

    seznam modry
    seznam modry
    seznam modry

    Popis

     HARMONIZUJE MERIDIÁN TLUSTÉHO A TENKÉHO STŘEVA, OPASKU A ŽALUDKU.

     

    Upozornění:

    • Ve všech případech užití následuje po 3 týdnech užívání 1 týden pauza.
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
    • Není vhodné pro děti do 3 let.
    • Uchovávejte mimo dosah dětí.
    • Při projevu jakýchkoliv nepříznivých účinků, užívání čaje přerušte.
    • Skladujte v suchu.
    • Výrobek není náhradou pestré stravy.

     

    Doporučení:


    1. Některé bylinné směsi lze použít pro jejich pozitivní kosmetické či regenerační účely také vnějším způsobem, jako odvar na oplachování pleti (např. Růže, Černohlávek nebo Divoký pomeranč), balzám na vlasy (např. Stévie) nebo jako koupel (např. Růže nebo Smilax).

     

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

  • Cytonic

    Přírodní doplněk stravy, bioinformační kapsle Cytonic, obsahuje extrakt z rostliny Maytenus ilicifolia, která je po staletí využívána jihoamerickými Indiány pro své širokospektrální účinky posilující meridián sleziny a slinivky a žaludku. Je nazývána "Zelený poklad z Jižní Ameriky". V listech byliny je velké množství fytoestrogenů, které mají přiznivý vliv na ženský hormonální systém.

    Popis

    Dále harmonizuje meridiány: srdce, tlustého střeva, osrdečníku, sleziny, ledvin, jater, žaludku, jangový patní.

     

    Číst dál

     

     Upozornění:

    • Není vhodné pro děti.
    • Uchovávejte mimo dosah dětí.
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
    • Nepřekračujte doporučené dávkování.
    • Během užívání zvyšte pitný režim.
    • Výrobek není náhradou pestré stravy.

     

    Doporučení:

     Dodržujte pitný režim.

    Jste-li v lékařském šetření, řiďte se pokyny lékaře!

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

     

  • Deviral plus

    Deviral Plus je přírodní bioinformační doplněk stravy harmonizující meridián plic a tlustého střeva. Extrakt řepíku lékařského posiluje funkci horních cest dýchacích.

    V roce 2010 obdržel Deviral plus 3.místo "nejlepší přírodní produkt" na mezinárodní výstavě ECOMED v Polsku. 

    Upozornění:

    Není vhodné pro děti.
    Uchovávejte mimo dosah dětí.
    Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
    Nepřekračujte doporučené dávkování.
    Během užívání zvyšte pitný režim.
    Výrobek není náhradou pestré stravy.
     

    Doporučení:

    1. Dodržujte pitný režim.

    2. Jste-li v lékařském ošetření, řiďte se pokyny lékaře!

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

     
     
     

     

  • TCD4 Imuserol

    Bioinformační doplněk stravy vyrobený z kozího kolostra, výtažků silic z rostliny Coriandrum sativum a unikátním poměrem beta glukanů β-1,3 a β-1,4 z rostliny Avenna sativa. Harmonizuje meridián ústřední, jinový patní a jangový patní.

    Popis

    Kozí kolostrum je biologicky ativní směs látek mateřského mléka obsahující vitamíny: A, B1, B2, B12, C, D. E, Minerály: Ca - vápník, K - draslík, Mg - hořčík, Na - sodík a P - fosfor, kyselinu listovou, Imunoglobuliny, lactoferin, enzymy, esenciální aminokyseliny, koenzym Q10, PRP hormon, cystin, arginin.

    Proč právě kozí kolostrum, a ne kravské?
    Kozí kolostrum je biologicky aktivní směs látek mateřského mléka kozy domácí, nejzdravějšího zvířete, které nikdy netrpí rakovinou. Kozí kolostrum nelze laboratorně vyrobit, a proto je odborníky na imunitu vysoce ceněno. Je velice aktivní při zvyšování imunity. Je unikátní v tom, že svým složením je nejblíže mateřskému mléku.
    Studie potvrzují, že lidská populace je ve více jak 93 procentech alergická na látky obsažené v kravském mléce. Kozí mléko a kolostrum je výborně tolerováno jak dětmi, tak dospělými a nejsou na něj známy alergické reakce.


    Číst dál

     

    Upozornění:

    • Není vhodné pro děti do 6 let
    • Uchovávejte mimo dosah dětí
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
    • Nepřekračujte doporučené dávkování
    • Během užívání zvyšte pitný režim
    • Výrobek není náhradou pestré stravy

     

    Doporučení:

    1. Dodržujte pitný režim.

    2. Jste-li v lékařském šetření, řiďte se pokyny lékaře!

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

     

  • Diozon clear

    Diozon clear je bioinformační čistící krém z ozónu a olivového oleje. Je vhodný na praskající kůži, na které je narušena její struktura. Z krému se uvolňuje reaktivní kyslík, který přispívá ke zpomalení stárnutí buněk a omezení tvorby vrásek.

     
     
     
     

    Popis

    Diozon clear je bioinformační čistící krém z ozonu a olivového oleje. Je vhodný na praskající kůži, na které je narušena její struktura. Z krému se uvolňuje reaktivní kyslík, který přispívá ke zpomalení stárnutí buněk a omezení tvorby vrásek.

    Užívání:

    • Naneste tenkou vrstvu krému na pokožku a lehce rozetřete.
    • Pro čistění pleti používejte krém 1x až 2x denně. U zdravé pokožky stačí krém použít pouze na noc. Krém přes noc pleť vyčistí a oživí. Kolem očí používejte tenčí vrstvu krému.
    • Je možné jej také využít jako masážní krém pro reflexní masáže energetických bodů a zón těla.
    • Skladujte v chladu do 25 °C. Při vyšší teplotě se krém stává tekutým. Po vložení na chladné místo krém opět ztuhne, aniž by mu krátkodobé rozehřátí uškodilo na kvalitě.

     

    Číst dál

     

    Doporučení:

    1. Bioinformační krémy Diochi doporučujeme 1 až 3x denně lehce
    vmasírovat do oblasti reflexních zón orgánů, oblast břicha
    a močového měchýře. Tenkou vrstvu nanést na obličej.

    2. Krémy jsou velice úsporné, proto stačí použít velmi malé množství.

    3. Pro masáže doporučujeme nejprve nanést krém, poté namočit
    ruce do vody a masírovat. Pokud voda vyschne, doporučujeme
    opět ruce namočit do vody, krém bude opět kluzký.

    4. Ozónový krém Diozon clear s olivovým olejem
    nanášejte vždy ve velmi tenké vrstvě a lehce roztírejte.

    5. Pozor na oči! Kolem očí používejte velice tenkou vrstvu krému.

    6. Pohlazení je lék. Pohlazení je pro život nezbytné. K vyléčení nepomůže vždy jen pilulka. Nezapomeňme na zázračnou sílu v našich rukou. Výsledky výzkumu na poli energetiky člověka upozorňují na to, že hlazením jsou stimulovány elektrické potenciály těla. Jemné hlazení pokožky působí na hormonální žlázy a stimuluje jak vegetativní nerovový systém, tak i funkci orgánů.
    Kůže je naše největší hormonální žláza, která produkuje několik hormonů. Tělo se přes kůži detoxikuje a vylučuje se jí více odpadních látek než ledvinami. Nezapomeňte. Zdravotní komplikace a nezdravý životní styl mají vnější projevy, které je vhodné řešit bioinformační a ozónovou kosmetikou v kombinaci s bioinformačními přípravky Diochi.

     

  • Venisfér

    Bioinformační přírodní doplněk stravy Venisfér kapky - jsou vyrobeny z rostlin, které obsahují přirozeně se vyskytující antioxidanty a fytolátky ovlivňující mikrocirkulaci krevního systému, normální činnost cévní a oběhové soustavy, krevní tlak, paměť, kognitivní výkonnost a soustředění.

     

    Posilují meridián srdce, který má na starost cévy, žíly, srdce, krev, hrudník.

    Nerovnováha v meridiánu srdce se může projevovat pocity tlaku, bušením a nepravidelností tepu.

    Dále obsahuje:

    • Lapačo červené působí jako přírodní antioxidant, podporuje normální činnost ledvin - vylučování a normální krevní tlak
    • Pivoňka podporuje normální zdraví žen - menopauzální komfort
    • Bukvice lékařská působí jako přirozený antioxidant
    • Srdečník podporuje normální činnost nervové soustavy
    • Mandarinková silice působí jako přírodní antioxidant
    • Vetiverová silice pomáhá k normálnímu sexuálnímu zdraví

     

    Číst dál

     

    Upozornění:

    • Není vhodné pro děti.
    • Uchovávejte mimo dosah dětí.
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
    • Nepřekračujte doporučené dávkování.
    • Před použitím protřepat.
    • Během užívání zvyšte pitný režim.
    • Výrobek není náhradou pestré stravy.

     

    Doporučení:

    1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

    2. Jste-li v lékařském ošetření, řiďte se pokyny lékaře!

     

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

  • DiNAvir

    DiNAvir kapky jsou bioinformační přírodní doplněk stravy harmonizující meridián plic a  meridián jinový pojivový. Extrakt Yzopu lékařského přispívá k normální funkci dýchacího systému.

    Extrakty rostlin a éterické oleje se rychle vstřebávají a navrací tělu svěžest a vitalitu.

    Dále obsahuje:

    • Meduňka lékařská působí jako přirozený antioxidant, normalizuje trávení a správnou činnost štítné žlázy
    • Jablečník obecný napomáhá normalizovat trávení, krevní tlak, mikrocirkulaci a působí jako přirozený antioxidant
    • Konopice bledožlutá podporuje normální funkci dýchacího systému
    • Eukalyptová silice pomáhá k normální funkci dýchání
    • Anýzová silice pomáhá normalizovat trávení, dýchání a podporuje chuť k jídlu
    • Yzopová silice podporuje normální funkci dýchacího systému a normální stav kostí a kloubů
    • Bukvice lékařská podporuje normální funkci dýchacího systému 

     

    Pokud u bylinek a silic nejsou uvedená zdravotní tvrzení, pak nám EU nedovoluje psát jejich účinky. Dohledejte na internetu.

     

    Upozornění:

    • Není vhodné pro děti do 6 let.
    • Uchovávejte mimo dosah dětí.
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
    • Nepřekračujte doporučené dávkování.
    • Před použitím protřepat.
    • Během užívání zvyšte pitný režim.
    • Výrobek není náhradou pestré stravy.

     

    Doporučení:

    1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

    2. Dodržujte pitný režim.

    3. Jste-li v lékařském šetření, řiďte se pokyny lékaře!

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

  • Diocel

    Diocel je bioinformační doplněk stravy harmonizující především meridián ledvin a močového měchýře. pod jejichž vlivem jsou ledviny, moč. měchýř, kosti, klouby, páteř, uši, hrdlo, mandle nebo dolní končetiny.

    Posílením meridiánů si tělo samo přirozenou cestou upravuje problémy, které se pojí k disharmonii v těchto meridiánech a jejich větvích. Diocel je vyrobený z rostlin a éterických olejů, které se rychle vstřebávají a navrací tělu svěžest a vitalitu.

     

    Dále obsahuje:

    • Vřes obecný podporuje přirozenou relaxaci
    • Vrba bílá podporuje normální stav kostí a kloubů a hormonální rovnováhu
    • Lopuch větší zajišťuje normální funkci střev - prebiotikum, horních cest dýchacích a podporuje imunitu
    • Kakost smrdutý podporuje sexuální zdraví 
    • Lnice kvetel podporuje normální funkci jater a žlučníku
    • Jehlice trnitá normalizuje funkci močových cest a ledvin a normální funkci žlučníku
    • Svízel syřišťový pomáhá podporovat normální funkci jater a žlučových cest
    • Kafrová silice pomáhá k normální činnosti cévní soustavy
    •  

      Pokud u bylinek a silic nejsou uvedená zdravotní tvrzení, pak nám EU nedovoluje psát jejich účinky. Dohledejte na internetu.

       

       

      Číst dál

       

      Upozornění:

      • Není vhodné pro děti do 12 let
      • Uchovávejte mimo dosah dětí
      • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
      • Nepřekračujte doporučené dávkování
      • Během užívání zvyšte pitný režim
      • Výrobek není náhradou pestré stravy

       

      Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

       

      Doporučení:

      1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

      2. Dodržujte pitný režim.

      3. Jste-li v lékařském ošetření, řiďte se pokyny lékaře!

       

       

  • Sagradin

    Přírodní bioinformační doplněk stravy kapky Sagradin obsahují maximální koncentraci mízy jihoamerického stromu Croton lechleri, které se říká dračí krev. Posilují především meridián žaludku, tenkého střeva, tlustého střeva.

    Sagradin kapky obsahují latex ze stromu Croton lechleri jehož míze se říká dračí krev. Jedná se o mízu, která strom chrání před napadením různými plísněmi, patogeny a vnějšími škůdci. Dračí krev obsahuje řadu přírodních aktivních látek jako jsou alkaloidy, flavonoly, fenoly, z nichž nejznámější je taspin. Další klíčovou složkou dračí krve je proanthocyanindinový oligomer zvaný SP-303, jež byl podroben výzkumům, které vedly v USA v roce 2013 k registraci léků.

    Dračí krev si našla své místo v přírodní medicíně jihoamerických národů. Zevně se používá potíráním na postižené místo, kde dojde k poranění. Rána se lépe hojí a nepronikne tak do ní příliš infekce. Dračí krev velmi rychle zasychá a vytváří druhotnou kůži. Zevně se dále používá při vaginálních koupelích, ekzémech po kousnutí hmyzem nebo k zastavení krvácení. Domorodí léčitelé ale užívali i dračí krev vnitřně.

    Dračí krev by neměli užívat lidé trpící jaterními a ledvinovými problémy, děti, těhotné a kojící ženy. Její užívání je vhodné doplnit probiotiky pro posílení střevní mikroflóry, protože dračí krev ji částečně ničí

    Peruánští indiáni používají latex croton lechleri jako univerzální pomoc vnitřně i zevně.

    Dračí krev obsahuje i produkt Intocel kapky a Intocel kapsle! 

    Více informací o účincích dračí krve najdete v různých herbářích.

    Upozornění:

    • Sagradin užívejte vždy po jídle!
    • Sagradin má na lačný žaludek stahující účinek, což se může u citlivých jedinců projevit lehkou nevolností.
    • Není vhodné pro děti.
    • Uchovávejte mimo dosah dětí.
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy.
    • Nepřekračujte doporučené dávkování.
    • Před použitím protřepat.
    • Během užívání zvyšte pitný režim.
    • Výrobek není náhradou pestré stravy.

     

    Číst dál

     

    Doporučení:

    1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

    2. Dodržujte pitný režim.

    3. Jste-li v lékařském ošetření, řiďte se pokyny lékaře!


     

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

  • Detoxin

    Přírodní bioinformační doplněk stravy, bylinné kapky Detoxin posilují meridián jater a žlučníku a početí. Extrakty z bylin mají pozitivní vliv na trávení, žlučník, játra, nervovou soustavu, stav pokožky a další.

    V roce 2007 vyhrál druhé místo "Nejlepší přírodní produkt" na mezinárodní výstavě ECOMED v Polsku. Od té doby je bestsellerem na trhu v produktech na detoxikaci.

    Dále obsahuje: 

    • Ostropestřec mariánský napomáhá normalizovat činnost jater a působí jako přirozený antioxidant 
    • Jablečník podporuje normální trávení, kontroluje hladinu cukru v krvi a působí jako přirozený antioxidant
    • Rozrazil lékařský podporuje normální činnost ledvin a močového měchýře 
    • Pampeliška lékařská působí jako přirozený antioxidant, pomáhá při detoxikaci, působí protizánětlivě, pomáhá normalizovat trávení, funkci žaludku, jater a močové soustavy, pomáhá upravovat hladinu cholesterolu v krvi
    • Mátová silice podporuje normální dýchání, obranyschopnost, činnost jater, žlučníku a trávení
    • Nardová silice normalizuje činnost jater, nervové soustavy a močového měchýře
    • Kardamomová silice podporuje normální funkci respiračního systému
    • Silice máty kadeřavé napomáhá k normální činnosti trávicí soustavy a střev
    • Levandulová silice podporuje normální funkci dýchacího systému
    • Silice máty peprné napomáhá k normální funkci gastrointestinální soustavy

     

    Pokud u bylinek a silic nejsou uvedená zdravotní tvrzení, pak nám EU nedovoluje psát jejich účinky. Dohledejte na internetu.

     

    Upozornění:

    • Není vhodné pro děti do 6 let
    • Uchovávejte mimo dosah dětí
    • Není vhodné pro těhotné a kojící ženy
    • Nepřekračujte doporučené dávkování
    • Před použitím protřepat
    • Během užívání zvyšte pitný režim
    • Výrobek není náhradou pestré stravy

     

    Doporučení:

    1. Před použitím lahvičku důkladně protřepejte 21x. Tím dojde k dynamizaci a účinnost přípravku se tak zvýší.

    2. Dodržujte pitný režim.

    3. Jste-li v lékařském šetření, řiďte se pokyny lékaře!

     

    Dle současné legislativy EU u bylinek a bylinných produktů nesmíme uvádět podrobnější informace, které by v nás mohly vzbudit dojem zdravotního nebo léčebného účinku bylin – byť se ony bylinky používají stovky let a pomohly miliónům lidí. Nesmíme již uvádět ani vědeckými výzkumy prokázané účinky bylin, pokud se nejedná o farmaceutickou firmou registrovaný lék.

  • Meridián opasku

    Symptomy

    Fyzické projevy energetické nerovnováhy:

    • migrény
    • funkce pohlavních orgánů
    • gynekologické potíže
    • poruchy měsíčků
    • výtok
    • výhřez dělohy
    • alergie
    • napětí a plnost břicha
    • křečovité a bolestivé stavy kloubů a svalstva
    • anémie
    • hubnutí
    • ochablost pasu a dolních končetin
    • svalové atrofie
    • slabost a pohybové poruchy dolních končetin

     

     Psychické projevy energetické nerovnováhy:

    • pocity slabosti a vyčerpání

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF