927x127 HEAD VPRAVO

Chili con carne Šárky Škachové

Chilli con carne

pro 4 osoby:

750 g hovězího mletého masa,

podzemnicový olej,

400 g sterilovaných fazolí několika druhů a barev,

3 cibule,

2-3 stroužky česneku,

2 sladké červené papriky,

1 lžička sladké mleté červené papriky,

podle chuti špetka mletého chilli koření,

2-4 chilli papričky,

kousek celé skořice,

350 g loupaných rajčat (čerstvých i sterilovaných),

3 lžíce rajského protlaku,

špetka sušeného oregana, lžička třtinového cukru,

nastrouhaná citrónová kůra, vývar z hovězího masa,

čerstvé lístky oregána,

2-4 čtverečky hořké vysokoprocentní čokolády,

sůl a pepř

Postup přípravy:

Drobně nasekanou cibulku orestujeme na oleji, přidáme nakrájenou papriku a nasekaný česnek. Ochutíme špetkou mleté papriky a chilli. Přidáme hovězí maso, kousek celé skořice a za stálého míchání osmahneme ze všech stran. Osolíme, opepříme, přidáme špetku sušeného oregána, třtinový cukr rajský protlak. Zprudka zarestujeme, ochutíme nastrouhanou citrónovou kůrou, zalijeme malým množstvím vývaru a pod poklicí zvolna dusíme. Do téměř hotového pokrmu přidáme sterilované fazole a nakrájená loupaná rajčata. Společně krátce povaříme. Chilli con carne dochutíme několika čtverečky kvalitní hořké čokolády a čerstvými lístky oregána.

Touto verzí chilli con carne si připomínám Dominikánskou republiku. Bylo to pro mě úžasné chuťové okouzlení jídlem i nádhernou zemí.

www.gurmánka.cz

Celostní medicína

Osobní rozvoj

Zdraví a krása

// EOF